Review ConceptD 100: Hiermee verloopt jouw workflow lekker soepel en vlekkeloos

4 mei 2023 14:19
partnerredactie

Als fotograaf, videograaf, of ontwerper heb je een krachtige computer nodig. Daarnaast is het wel zo prettig als deze desktop fluisterstil is. Het verwerken van beeldmateriaal in hoge resoluties vraagt immers nogal wat van een computer en dan werk je echt een stuk comfortabeler als dit alles snel, nauwkeurig en zo geruisloos mogelijk gebeurt.

#brandedcontent - In samenwerking met Acer.

Gebruikersreview ConceptD 100 & ConceptD CP3

De ConceptD 100 is speciaal ontwikkeld voor content makers zoals fotografen en videografen. Het is een krachtige desktop waarin een Intel Core i7 en een Nvidia grafische kaart samen de beeldbewerking en veel ander zwaar denkwerk voor hun rekening nemen. Dat doen ze zonder daar al te veel ruchtbaarheid aan te geven, gezien het lage geluidsniveau van minder dan 40 dBA. Ze schreeuwen dus niet dat ze voor je aan het werk zijn, het blijft bij een aangename fluistering.

Compact formaat

De computerbehuizing heeft een bescheiden formaat en is prachtig vormgegeven, waardoor deze computer zeker niet misstaat in jouw huiskamer, werkkamer, of op kantoor. Karsten Russ heeft maar liefst een maand lang mogen werken met deze ConceptD 100 desktop. Dat deed hij in combinatie met een ConceptD CP3 beeldscherm, want hij wil zijn beeldmateriaal natuurlijk meteen in volle glorie kunnen bewonderen. Karsten is namelijk fotograaf en videograaf en maakt onder andere timelapse-foto’s, waarbij hij in Photoshop beelden over elkaar legt om een vloeiend verloop te krijgen van dag naar nacht.

“De ConceptD 100 valt mij gelijk positief op door het compacte formaat en de houten afwerking aan de bovenkant,” vertelt hij. “Dat zorgt voor een natuurlijke look, vooral ook vergeleken met de vaak metalen en meer technische uitstraling van andere pc’s. Daarmee is deze computer een mooie toevoeging op je werkplek of in een kantoorruimte. Want naast goede prestaties wil het oog natuurlijk ook wat.”

Stille werking

“De ConceptD 100 is bijzonder stil en krachtig,” vervolgt Karsten. “Tijdens het werken met Adobe Lightroom of Adobe Photoshop hoor je het apparaat niet of nauwelijks. Mijn workflow verloopt hiermee dan ook vlekkeloos en soepel. Met deze desktop is het prettig werken en je kunt je volledig focussen op je fotografie en de nabewerking.” Hoe zit dat met videomontages, die erom bekend staan enorm veel te vragen van zowel de processor als de videokaart? “Pas vanaf het verwerken van 5.4K videobeelden hoor je dat de pc een tandje moet bijzetten. Dat is wellicht met een sterkere grafische kaart te verhelpen.”

De stille werking van de ConceptD 100 heeft Karsten duidelijk positief verrast. “Je hoort amper dat de pc aanstaat, terwijl hij toch zware taken aan het verwerken is. Indrukwekkend! Ook de houten afwerking aan de bovenzijde van de pc en in de voet van het beeldscherm, is wat mij betreft een dikke plus. Zeker omdat ik als fotograaf vaak met de natuur bezig ben, is dat een mooi detail in de apparatuur."

Uitstekende kleurweergave

Nu Karsten toch de ConceptD CP3 al even heeft aangestipt, wat is zijn indruk van dit 4K-beeldscherm met natuurgetrouwe kleurweergave? “Het is een groot beeldscherm dat een degelijke indruk op mij maakt, met handige afschermingen langs de zijkanten en aan de bovenzijde tegen ongewenste lichtinval. Ook de houten afwerking in de voet van het scherm die ik al even noemde is bijzonder mooi.”

Over de beeldkwaliteit is Karsten erg te spreken. “Dit beeldscherm heeft een indrukwekkende helderheid, gecombineerd met een uitstekende kleurweergave. Het haarscherpe beeld helpt mij als fotograaf om nog beter de details te bekijken en de nabewerking zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uitstekend! Wat een verademing ook om het verschil te zien met het veel kleinere beeldscherm van mijn laptop waarop ik regelmatig werk. Je ziet met de ConceptD CP3 meer details, kunt nauwkeuriger werken en de foto’s komen veel meer tot leven.”

Bekijk de video!