Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

13 april 2023 07:04
redactiezoomnl

Samyang presenteert haar tweede zoomobjectief: de lichtsterke Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE voor fullframe Sony E-mount.

De eerste Samyang zoom was de klassieke ' bread-and-butter' AF 24-70mm F2.8 FE voor Sony E-mount. Nu wordt de collectie uitgebreid met een lichtsterke allrounder die vijf belangrijke brandpunten afdekt: 35mm, 50mm, 85mm, 135mm en 150mm. Daarmee is het volgens Samyang een echte allrounder voor een breed scala aan onderwerpen, van portret- tot natuur- en reisfotografie. Door de hoge lichtsterkte en het gebruik van een metalen lensbody is het niet de lichtste Samyang: de 35-150mm zet 1224 gram op de weegschaal. De filtermaat is een stevige 82mm.

Optimale combinatie

Samyang belooft dankzij het optische ontwerp met 21 elementen in 18 groepen en "een optimale combinatie van 2 ASP, 1 HB, 3 HR en maar liefst 6 ED lenselementen" superieure optische prestaties over het gehele zoombereik. "In combinatie met de full-frame beeldsensor van Sony levert de AF 35-150mm F2-2.8 FE een hoge beeldkwaliteit tot aan de rand van het beeld en met een uitstekend contrast." In combinatie met Sony's in-camera lenscorrectie voor overstraling, chromatische aberratie en vertekening worden bovendien de laatste lensfoutjes weggewerkt.

Voor de AF is een Linear Stepping Motor (STM) gebruikt, die zorgt voor uitstekende focus tracking en soepele scherpstelovergangen. Het AF-systeem is compatibel met Sony's Fast Hybrid AF- en Eye AF-functies. Op 35mm stand is de minimale scherpstelafstand 33 centimeter en op 150mm is dat 85 centimeter.

Verhoogde functionaliteit

Dankzij drie aanpasbare schakelaars en knoppen krijg je volledige controle over de werking van het objectief. Met de Custom-schakelaar op MODE 2regelt de scherpstelring het diafragma in de AF-stand en de lineaire MF in de MF-stand. Een unieke Dolly Shot-videofunctie vind je in MODE 3.Hiermee kun je gemakkelijk het effect van een dolly nabootsen door aan de zoomring te draaien terwijl je het onderwerp volgt. Er zijn bovendien twee Focus Lock knoppen voor de MF-stand waarmee je snel kunt wisselen tussen twee onderwerpen, en Digital Par-Focal zorgt ervoor dat als er is scherpgesteld in de MF-stand, de scherpstelling niet hoeft te worden bijgesteld tijdens filmen, zelfs niet bij in- of uitzoomen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE wordt begin mei leverbaar voor € 1349,00.

www.transcontinenta.nl

www.samyangbenelux.com