Welkom op een volledig nieuwe Zoom.nl!

Door: Hans Kluppel | 6 april 2021 22:31
Met heel veel trots willen we alle fotografen van harte welkom heten op deze volledig nieuwe Zoom.nl website! Dit is dé plek om je passie voor fotografie met elkaar te delen. Niet alleen hebben we de website volledig gerestyled en ontworpen, er zijn ook een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd.
Problemen met inloggen? Lees hier hoe je dat kunt oplossen.

Nieuwe website Zoom.nl

In 2005, nu ruim 15 jaar geleden, lanceerde Zoom.nl magazine de eerste versie van de ‘Gallery’, de website waar vanaf dat moment heel veel Zoomers foto’s met elkaar konden delen. Vanaf die tijd hebben jullie met ruim 200.000 gebruikers er samen meer dan 2 miljoen(!) foto’s op gezet. In de loop der jaren is de website meermaals vernieuwd om het delen van foto’s zo leuk mogelijk te maken.

Vandaag presenteren we met grote trots de nieuwe website van Zoom.nl! Hiermee zetten we wederom een enorme stap in het verbeteren en mooier maken van het grootste fotografieplatform van Nederland. Met de feedback die we van jullie hebben ontvangen, zijn we aan de slag gegaan en hebben we hard gewerkt om deze om te zetten in functies en ontwerp. Alles is erop gericht om jullie foto’s en portfolio’s het best tot hun recht te laten komen.

Uiteraard hebben we al jouw foto’s en je profiel verhuisd naar de nieuwe website. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:

Ontdekken

Op de homepage vind je als eerste de knop ‘Ontdekken’. Op deze pagina bieden we je een mix van foto’s, fotografen, galerijen, groepen en challenges die voor jou interessant kunnen zijn. Dit is een nieuwe en leuke manier om je te laten inspireren en foto’s en fotografen te ontdekken.

Naast ‘Ontdekken’ vind je de knop Gekozen door ons. In deze sectie selecteert de redactie van Zoom.nl continue foto’s die ons opvallen. Dit zijn er meerdere per dag. Hiernaast is de Foto van de dag natuurlijk ook gebleven, deze kiest de redactie 1x per dag.

Ook de nieuwe foto’s zijn natuurlijk nog steeds te vinden via het kopje Nieuwste foto’s. Daarbij kun je eventueel filteren op één of meerdere categorieën. Heb je een selectie gemaakt en klik je een foto aan, dan kun je met de pijltjestoetsen heel makkelijk door deze selectie heen bladeren. Dit bladeren kan eigenlijk vanuit elk foto-overzicht op de site. 

Volgen en liken

Je kunt iemand volgen of zelf gevolgd worden. De mogelijkheid om vrienden te worden is op de nieuwe website niet meer aanwezig. Uiteraard hebben we jouw volgers en wie je volgt naar de nieuwe site overgezet. De Zoomers waar je vrienden mee was vind je ook terug bij ‘volgers’ en ‘volgend’. Dit vind je allemaal terug op je eigen profiel, daar kom je via het profiel-icoontje rechtsboven (of mobiel in het menu). 

Daarnaast vind je alle nieuwe foto’s van alle mensen die jij volgt terug onder het kopje Volgend in het hoofdmenu. Notificaties krijg je nu niet zodra iemand die je volgt een foto upload of een reactie achterlaat, maar krijg je direct via de notificatiebalk en 1x per dag/week per mail. 

Met het hartje bij een foto kun je aangeven dat je een foto leuk vindt. Alle foto’s die je leuk vindt, kun je terugvinden op je eigen profiel onder het kopje ‘likes’. De favorieten bestaan niet meer op de nieuwe site, maar alle foto’s die je op de oude site als favoriet opgeslagen had, vind je nu terug onder het kopje ‘likes’. Nieuw is ook de mogelijkheid om de likes van anderen te bekijken. Waar op de oude site de favorieten verborgen konden staan en de likes sowieso niet te zien waren, kun je dit nu wel op iemands profiel zien. Zoom.nl is er echt voor en door fotografen en laten zien welke foto’s jij waardeert, vinden we een onderdeel hiervan en dus van je profiel.


Snelle acties

Scroll je door een lijst met foto’s en wil je snel reageren of liken kan dat ook door op de icoontjes te klikken, je hoeft dan niet de foto speciaal te openen maar kan dat direct met het icoontje op de foto.. 

Galerijen en groepen: Sla inspiratie op en deel die!

Dit is een belangrijke nieuwe functionaliteit: de galerijen! Het is dé manier om fotografie inspiratie op te slaan, samen te bundelen en te delen met iemand anders. In een galerij vind je een aantal foto’s over een bepaald onderwerp. Je kunt ze zelf maken, foto’s toevoegen aan andere galerijen en zelfs ‘lid worden’ van ‘groepsgalerijen’.

Wanneer je op de oude site een aantal albums had gemaakt, vind je die op de nieuwe site terug als ‘galerij’ op je profiel. Daarnaast kun je ook nieuwe galerijen maken en op deze manier heel mooi je foto’s groeperen en delen met anderen. De populaire Collecties die door de redactie van Zoom.nl werden samengesteld vind je op de nieuwe site ook terug als de Zoom.nl galerijen door de redactie Zoom.nl.

Naast galerijen vind je ook groepen op Zoom.nl. Een galerij is van één persoon, maar in een groep kunnen meerdere mensen tegelijkertijd foto’s plaatsen. Daarnaast kun je bij groepen ook reacties achterlaten. Zo kun je bijvoorbeeld een groep maken met je fotoclub of een groep over een stad.

Wil je nieuwe galerijen en groepen ontdekken? Kijk dan op de homepage onder ‘Galerijen’ en ‘Groepen’ of gebruik de zoekfunctie. Ook zullen we galerijen en groepen aanbevelen via de ‘Ontdek’-pagina.

Badges verdienen

Op de nieuwe site zijn verschillende badges te behalen. Zo kun je een badge verdienen als je veel reageert op foto’s, als een van je foto’s als ‘Foto van de Dag’ wordt gekozen of wordt gepubliceerd in bijvoorbeeld Zoom.nl magazine. Een badge kun je vervolgens op je profiel highlighten zodat deze extra opvalt. 

Veilig downloaden op Zoom.nl: gratis cloud voor je mooiste beelden

Op veler verzoek hebben we een nieuwe feature aan de site toegevoegd die het makkelijk maakt je foto’s in groot formaat te downloaden. Tijdens het uploaden kun je aangeven of iedereen dit mag of alleen jij. Deze optie geeft je de mogelijkheid om je foto’s veilig op te slaan op Zoom.nl en kun je ze zelf downloaden wanneer je dat wilt. Op die manier is Zoom.nl vanaf nu ook een veilige cloud-haven voor je mooiste foto’s!

Inloggen

Om in te loggen kun je gewoon je oude gebruikersnaam of emailadres gebruiken in combinatie met je wachtwoord.

Mocht het onverhoopt niet lukken om in te loggen, probeer dan eerst de 'wachtwoord opvragen' optie. Lukt het alsnog niet om in te loggen, neem dan contact met ons op via: website@zoom.nl. Dan lossen we het zo snel mogelijk voor je op.

Je zult naast al deze zaken nog veel meer kleinere nieuwigheidjes tegenkomen op de site, maar die wijzen voor zich. Denk bijvoorbeeld aan het waarderen van commentaar, om feedback vragen bij een foto of een tip geven bij een foto en zo nog veel meer.

Voor nu wensen we jullie heel veel plezier op de nieuwe website. We kijken enorm uit naar al jullie prachtige beelden!