5 Zoomers gaan met elkaar de strijd aan om kans te maken op de felbegeerde titel Olympus visionair

Introductie

Introductie

Onze vijf challengers zijn uitgenodigd op het hoofdkantoor van Olympus in Leiderdorp. Hier krijgen zij de OM-D E-M10 Mark III overhandigd zodat zij zich kunnen voorbereiden op alle vier de challenges en de camera dus beter leren kennen. De challengers moeten hard werken, want zij moeten maar liefst vier challenges uitvoeren waarbij iedere challenge weer een ander thema heeft: natuur-, portret-, macro- en straatfotografie. Wie van de vijf challengers gaan door naar de finale? Waar zij samen de strijd aan gaan op de Olympusberg om de nieuwe Olympus Visionair te worden?

NATUUR

NATUURFOTOGRAFIE

Het was zover! De eerste Olympus challenge. Vijf gespannen challengers gingen met elkaar de strijd aan. Zij hadden in totaal 30 minuten om de opdracht uit te voeren. Voordat de challenge begon, volgden zij een workshop natuurfotografie onder leiding van Alexander Koenders, Olympus ambassadeur. Vooraf kregen zij eerst nog een aantal tips en tricks zodat zij daarna de strijd met elkaar konden aangaan. De opdracht voor challenge luidt: “maak een natuurfoto van een uniek perspectief”. We nemen je mee tijdens deze challenge en delen hoe de challengers zich hebben voorbereid.

Portretfotografie

PORTRETFOTOGRAFIE

Samen met de vijf challengers, lezers van Zoom, modellen en portretfotograaf Robert Roozenbeek reden we ’s morgens vroeg richting de Photokina, de fotografiebeurs die jaarlijks plaatsvindt in Keulen. De dag begon net zoals iedere challenge met een workshop. Deze keer gingen de challengers aan de slag met portretfotografie. Zij mochten aan de slag met een van de drie modellen en kregen net zoals bij challenge #1 een half uur de tijd om een mooie portret te maken. De opdracht: maak een portret met een bijzonder lichtbron. Daarbij mochten ze alle lichtbronnen gebruiken.

MACRO

MACROFOTOGRAFIE

De derde challenge staat in het teken van macrofotografie en vindt plaats in de Orchideeënhoeve, Flevoland. Wederom gaan ze aan de slag met de OM-D E-M10 Mark III om daar weer tot een perfect plaatje te schieten. De challenge werd uitgedeeld door macrofotograaf Arend Spaans. Wederom kregen zij 30 minuten de tijd om de winnende foto te schieten om deze vervolgens te bewerken en in te sturen aan de jury. Wie zal deze challenge winnen? Zullen het Wim, Edwin of Jose zijn die voor het eerst een challenge winnen? Of toch Annelieke of Ricardo? Spannend! Bekijk de video.

STRAATFOTOGRAFIE

STRAATFOTOGRAFIE

Alweer de laatste challenges, en als je het ons vraagt, een van de moeilijkste challenges. Wanneer je door een grote stad zoals Amsterdam loopt weet je niet waar je moet beginnen... Net zoals de andere drie challenges hadden zij in totaal 30 minuten om de opdracht uit te voeren. De challenge werd gegeven door Olympus Visionair Fokko Muller. De opdracht luidt: "Maak een straatfoto van niet geposeerde mensen die zich achter glas bevinden met daarbij ook nog een reflectie". Na deze challenges worden de twee finalisten bekend gemaakt. En weten wie mee gaan naar Griekenland!

FINALE