-->

Introductie

Introductie

Onze vijf challengers zijn uitgenodigd op het hoofdkantoor van Olympus in Leiderdorp. Hier krijgen zij de OM-D E-M10 Mark III overhandigd zodat zij zich kunnen voorbereiden op alle vier de challenges en de camera dus beter leren kennen. De challengers moeten hard werken, want zij moeten maar liefst vier challenges uitvoeren waarbij iedere challenge weer een ander thema heeft: natuur-, portret-, macro- en straatfotografie. Wie van de vijf challengers gaan door naar de finale? Waar zij samen de strijd aan gaan op de Olympusberg om de nieuwe Olympus Visionair te worden?

NATUUR

NATUURFOTOGRAFIE

Het was zover! De eerste Olympus challenge. Vijf gespannen challengers gingen met elkaar de strijd aan. Zij hadden in totaal 30 minuten om de opdracht uit te voeren. Voordat de challenge begon, volgden zij een workshop natuurfotografie onder leiding van Alexander Koenders, Olympus ambassadeur. Vooraf kregen zij eerst nog een aantal tips en tricks zodat zij daarna de strijd met elkaar konden aangaan. De opdracht voor challenge luidt: “maak een natuurfoto van een uniek perspectief”. We nemen je mee tijdens deze challenge en delen hoe de challengers zich hebben voorbereid.

Portretfotografie

PORTRETFOTOGRAFIE

Samen met de vijf challengers, lezers van Zoom, modellen en portretfotograaf Robert Roozenbeek reden we ’s morgens vroeg richting de Photokina, de fotografiebeurs die jaarlijks plaatsvindt in Keulen. De dag begon net zoals iedere challenge met een workshop. Deze keer gingen de challengers aan de slag met portretfotografie. Zij mochten aan de slag met een van de drie modellen en kregen net zoals bij challenge #1 een half uur de tijd om een mooie portret te maken. De opdracht: maak een portret met een bijzonder lichtbron. Daarbij mochten ze alle lichtbronnen gebruiken.

Macrofotografie


MACROFOTOGRAFIE

   

   

   

   

   

   

   

   

Straatfotografie


STRAATFOTOGRAFIE

   

   

   

   

   

   

   

   

Finale


FINALE