Lightroom en Photoshop Presets - Download hier de beste preset-pakketten


Presets in Lightroom of Photoshop zijn voorgebouwde instellingen waarmee je je foto's in één klik kunt transformeren. Zoom.nl heeft een aantal van dit soort preset-pakketten gemaakt die je in Adobe Lightroom of Photoshop kunt gebruiken. Op deze pagina kun je de Zoom.nl presets downloaden. Daarna kun je ze installeren om jouw foto's die finishing touch te geven.Voorbeeld (Foto © Hans Kluppel)

Wat zijn Lightroom en Photoshop Presets?


Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl veruit het meest gebruikt om foto's te bewerken. En terecht, want de programma's bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto's te organiseren en snel te bewerken. Zo heb je de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten 'voorinstellingen' of 'presets'.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je presets installeren?


De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip. Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en lager

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CCLicht in je landschap Presets
Meer informatie
Nu gratis downloaden
Dynamisch Bereik Presets
Meer informatie
Nu gratis downloaden
Landschap 2019 Presets
Meer informatie
Nu gratis downloaden
Zwart-Wit Presets deel 2
Meer informatie
Nu gratis downloaden