Lightroom Presets - Download hier de beste preset-pakketten


Presets in Lightroom zijn voorgebouwde instellingen waarmee je je foto's in één klik kunt transformeren. Zoom.nl heeft een aantal van dit soort preset-pakketten gemaakt die je in Adobe Lightroom kunt gebruiken. Op deze pagina kun je de Lightroom presets downloaden. Daarna kun je ze installeren om jouw foto's die finishing touch te geven.

Bekijk de instructies in deze video, of lees ze na in de pdf die inbegrepen zit in het pakket. Geen zorgen, het is heel simpel om het Zoom.nl Presetpakket te installeren; je kunt binnen 3 minuten aan de slag!


Wat zijn Lightroom Presets?


Adobe Lightroom wordt op Zoom.nl veruit het meest gebruikt om foto's te bewerken. En terecht, want het programma biedt naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto's te organiseren en snel te bewerken. Zo biedt Lightroom de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten 'voorinstellingen' of 'presets'.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders in Lightroom met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je presets installeren?


De presets installeren in Lightroom is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip. Ga dan in Adobe Lightroom naar het tabblad Ontwikkelen en open het dropdownmenu Voorinstellingen. Rechtsklik op Gebruikersvoorinstellingen en selecteer Nieuwe map. Geef een naam aan de map (bijvoorbeeld Zoom.nl Presets).

Rechtsklik op de nieuwe map en kies Importeren. Zoek de map met presets op op je computer, selecteer alle bestanden met de extensie .lrtemplate' in de map en klik op Importeren. De presets staan nu in de map die je net hebt aangemaakt.


Zwart-Wit Presets
Meer informatie
Meer informatie
Landschap Presets
Meer informatie
Meer informatie