Upload jouw foto's
 • 0 Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  20 oktober 2020, 08:46

  De kleuren zijn na het maken van je foto's vaak niet optimaal. Al helemaal niet als je in raw fotografeert, omdat deze bestanden nog ruwe diamanten zijn die geslepen moeten worden. Ook de contrasten en details kunnen nog wel een oppoetsbeurt gebruiken. In Lightroom is dit een fluitje van een cent.

  Lees verder >>
 • 0 High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  20 oktober 2020, 07:13

  Een high-key-foto is helder en licht van toon, met vooral wit en vele tinten lichtgrijs. Een low-key-foto bevat juist veel zwart en donkere tonen. Lees hier hoe je zelf zulke sfeervolle platen maakt.

  Lees verder >>
 • 0 Werken met Lightroom en Photoshop: personen verwijderen uit je foto

  Werken met Lightroom en Photoshop: personen verwijderen uit je foto

  19 oktober 2020, 06:47

  Lightroom kan veel! Maar zeker niet alles. Wellicht vind je de twee wandelende mensen twee storende facturen in de foto. Stel dat je deze twee mensen wilt verwijderen. Dat kan in Lightroom, maar Lightroom zal er meer moeite mee hebben dan Photoshop.

  Lees verder >>
 • 5 Sterrenfotografie: zo belicht je de voorgrond

  Sterrenfotografie: zo belicht je de voorgrond

  16 oktober 2020, 09:10

  Astrofotografie levert vaak adembenemende beelden op. Vaak zijn de beelden waarin ook een gedeelte van de voorgrond wordt belicht extra interessant. De voorgrond fraai belichten is echter een vak apart. Hoe je dat voor elkaar krijg leren we je in dit artikel.

  Lees verder >>
 • 0 Zoom Academy Live | Meld je aan en kijk terug

  Zoom Academy Live | Meld je aan en kijk terug

  15 oktober 2020, 12:57

  Wil jij ook meedoen aan Zoom Academy LIVE? Het is gratis en je kunt je nu opgeven voor de volgende livestream. Zodra je je weer kan aanmelden voor een volgende livestream, ontvang je automatisch een uitnodiging om deel te nemen. Schrijf je nu in, of bekijk gratis eerder uitzendingen terug.

  Lees verder >>
 • 0 Thuisopdracht 1: Het Perfecte Plaatje

  Thuisopdracht 1: Het Perfecte Plaatje

  14 oktober 2020, 16:21

  Het vijfde seizoen van Het Perfecte Plaatje is weer begonnen. Ook dit seizoen staat er weer elke week een nieuwe thuisopdracht voor fotografen op de website van het programma Het Perfecte Plaatje. "Maak zelf ook zo'n prachtig uber mannelijk of vrouwelijk portret", luidt de opdracht van deze week. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij geven je een paar nuttige tips!

  Lees verder >>
 • 0 Het geheim voor krachtige portretten: communicatie

  Het geheim voor krachtige portretten: communicatie

  14 oktober 2020, 08:53

  Als fotograaf wil je karaktervolle en sprekende portretten maken, maar dat is veel moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Het vereist een hoop verschillende vaardigheden, en niet alleen op puur fotografisch gebied. Zo is er goede communicatie met je model voor nodig en spelen licht en compositie ook een belangrijke rol.

  Lees verder >>
 • 0 Tips voor het fotograferen van mist en dauw

  Tips voor het fotograferen van mist en dauw

  14 oktober 2020, 08:10

  In de ochtenden en avonden zie je in het najaar regelmatig mist en dauw verschijnen. Dit zijn fotogenieke momenten om er met je camera op uit te trekken. Hoe leg je mist en dauw goed vast?

  Lees verder >>
 • 0 Klein maar fijn: perfecte scherpte bij macrofotografie

  Klein maar fijn: perfecte scherpte bij macrofotografie

  13 oktober 2020, 06:55

  Het grootste struikelblok bij macrofotografie is de scherpte. Er zijn namelijk een aantal omstandigheden die het lastig maken om je foto's volledig scherp te krijgen. In dit artikel behandelen we die omstandigheden en geven we je de juiste oplossingen, zodat je altijd met de scherpste macrofoto's thuiskomt.

  Lees verder >>
 • 0 De basisstappen in Lightroom: lenscorrectie en transformatie

  De basisstappen in Lightroom: lenscorrectie en transformatie

  12 oktober 2020, 08:32

  Soms heeft een foto net wat meer correctie en bewerking nodig, bijvoorbeeld door een lensfout, zoals als chromatische abberatie, ton- en bolvorming en vignettering. We leggen je uit hoe je je foto helemaal corrigeert!

  Lees verder >>