Upload jouw foto's
 • 0 Zo red je een verkeerd belichte foto

  Zo red je een verkeerd belichte foto

  15 november 2019, 16:38

  Hoewel de moderne digitale camera boordevol geavanceerde technologie zit, gaat er ook nu tijdens het fotograferen nog weleens iets mis. Zo kunnen foto's te donker of juist te licht zijn geworden. Dergelijke foto's zijn gelukkig vaak nog wel te redden!

  Lees verder >>
 • 0 Hoe moet je binnen een foto goed belichten - de basis

  Hoe moet je binnen een foto goed belichten - de basis

  13 november 2019, 11:29

  Voor fotografie is licht nodig, het is tenslotte schrijven met licht. Buiten is er meestal genoeg licht, binnenshuis een stuk minder. Voor veel fotografen is binnenshuis fotograferen dan ook een grote uitdaging; een uitdaging die ze zelfs liever vermijden. Maar dat hoeft niet, want met een paar goede handvatten kun je ook binnen mooie foto's maken.

  Lees verder >>
 • 0 De maan fotograferen - 4 tips

  De maan fotograferen - 4 tips

  12 november 2019, 09:20

  De maan is een prachtig object om te fotograferen. Je kunt er een kunst van maken om hem zo vast te leggen dat je de schaal goed ziet, bijvoorbeeld in combinatie met een skyline, hoog gebouw, rots, berg of ander fotogeniek object.

  Lees verder >>
 • 1 Kies het juiste profiel en witbalans in Lightroom

  Kies het juiste profiel en witbalans in Lightroom

  11 november 2019, 10:05

  Bij de basisontwikkeling in Adobe Lightroom horen onder andere het profiel en de witbalans. We leggen je uit hoe je hierin de juiste keuzes maakt gedurende de nabewerking!

  Lees verder >>
 • 0 Zo maak je een portret buiten met natuurlijk licht

  Zo maak je een portret buiten met natuurlijk licht

  10 november 2019, 10:53

  Bij portretfotografie is het belangrijk om te zien wat het licht buiten doet voor een portret! Het eerste wat je als portretfotograaf goed moet uitkiezen, is je locatie. Die moet aan een aantal specifieke eisen voldoen. Zo moet de locatie iets toevoegen aan je model. Een zwangere vrouw in een autowasserij kan, maar lijkt geen logische optie. Een bikinimodel in de duinen juist weer wel.

  Lees verder >>
 • 0 Kijk de Zoom Academy LIVE Lightroom webinar terug

  Kijk de Zoom Academy LIVE Lightroom webinar terug

  9 november 2019, 11:30

  Gisteravond was het zover: we gingen live met Tom Reuvers voor Zoom Academy LIVE - Lightroom webinar. Hier kun je de gehele video terugkijken!

  Lees verder >>
 • 0 Photoshop experts gezocht voor Zoom Academy Live!

  Photoshop experts gezocht voor Zoom Academy Live!

  6 november 2019, 16:00

  De volgende editie van Zoom Academy Live is gepland. We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad op vorige editie. Voor ons het teken om door te pakken. Op 9 december gaat het over Photoshop. Je kunt je nu al inschrijven of plaatsnemen in het Zoom-team.

  Lees verder >>
 • 0 Diafragma-opening nabootsen in de nabewerking

  Diafragma-opening nabootsen in de nabewerking

  6 november 2019, 11:54

  Wil je het effect van een geringe scherptediepte in je foto's zien, maar heb je niet de beschikking over een lichtsterke lens, dan kun je in de nabewerking het effect proberen na te bootsen! We gaan in op het namaken van een groot diafragma met dus een kleine scherptediepte.

  Lees verder >>
 • 0 5 tips voor fotograferen met grijs en grauw weer

  5 tips voor fotograferen met grijs en grauw weer

  6 november 2019, 10:39

  De herfst is natuurlijk kleurrijk, maar als de zon niet schijnt vaak ook grijs en grauw. Fotografisch is dat op het eerste gezicht minder interessant. Hoe ga je daar mee om?

  Lees verder >>
 • 1 Beginnen met avondfotografie

  Beginnen met avondfotografie

  3 november 2019, 14:39

  De avond leent zich voor prachtige foto's. Straten en gebouwen laten opeens een heel ander karakter zien. De contrasten zijn een wereld van verschil vergeleken met overdag. Met lange sluitertijden leg je de donkere wereld vast en we leggen je uit hoe je hier een beginnetje mee maakt.

  Lees verder >>