Upload jouw foto's
 • 0 Zo creëer je een onscherpe achtergrond

  Zo creëer je een onscherpe achtergrond

  25 november 2020, 08:17

  Een onscherpe achtergrond is vaak een wondermiddel in een foto. Een saai beeld wordt plotsklaps spannend en ieder beeld waarbij gebruikgemaakt is van het spel tussen scherpte en onscherpte krijgt meteen extra karakter. Hoe creëer je die onscherpe achtergrond?

  Lees verder >>
 • 0 Knaagdieren binnen fotograferen: zo pak je het aan!

  Knaagdieren binnen fotograferen: zo pak je het aan!

  25 november 2020, 07:14

  Knaagdieren zijn erg fotogeniek en worden daarom ook vaal door hun baasjes gefotografeerd. Vaak hebben die foto's een komische kant, want de 'droge' en schattige blik van een konijn of cavia levert in combinatie met een verrassende achtergrond of attributen vaak de leukste beelden op. Leef je daarom lekker uit, maar denk wel aan de volgende zaken.

  Lees verder >>
 • 0 Creatieve fotografie voor thuis: zo geef je een vorm aan bokeh

  Creatieve fotografie voor thuis: zo geef je een vorm aan bokeh

  24 november 2020, 07:18

  De lichte punten in een onscherpe achtergrond nemen de vorm van het diafragma aan, waardoor er van die fraaie lichtbolletjes in de foto ontstaan. Het grappige is dat je de vorm van deze lichtvlekken zelf kunt beïnvloeden door een tweede diafragma te maken van papier. We leggen je uit hoe je dit doet!

  Lees verder >>
 • 5 Zo zet je een watermerk in je foto in Lightroom

  Zo zet je een watermerk in je foto in Lightroom

  23 november 2020, 08:43

  Je ziet het veel: zo'n klein watermerkje linksonder of rechtsonder in een foto. Dit kan op basis van tekst of zelfs op basis van een afbeelding. Het instellen van een watermerk in Lightroom kent behoorlijk veel mogelijkheden.

  Lees verder >>
 • 0 Zoom Academy Live | Meld je aan en kijk terug

  Zoom Academy Live | Meld je aan en kijk terug

  20 november 2020, 11:57

  Wil jij ook meedoen aan Zoom Academy LIVE? Het is gratis en je kunt je nu opgeven voor de volgende livestream. Zodra je je weer kan aanmelden voor een volgende livestream, ontvang je automatisch een uitnodiging om deel te nemen. Schrijf je nu in, of bekijk gratis eerder uitzendingen terug.

  Lees verder >>
 • 0 Buiten aan de slag: de kunst van katten fotograferen

  Buiten aan de slag: de kunst van katten fotograferen

  20 november 2020, 09:38

  Sommige katten zijn eraan gewend altijd binnen te zijn, maar andere katten gaan (vrijwel) dagelijks buiten op pad door de buurt. Die laatste categorie kun je buiten vaak heel mooi vastleggen. Je hebt hier vaak mooi licht en een natuurlijk ogende omgeving. In dit artikel gaan we aan de slag met het buiten fotograferen van katten.

  Lees verder >>
 • 0 Thuisopdracht 6: Het Perfecte Plaatje

  Thuisopdracht 6: Het Perfecte Plaatje

  18 november 2020, 10:54

  Het vijfde seizoen van Het Perfecte Plaatje is weer begonnen. Ook dit seizoen staat er weer elke week een nieuwe thuisopdracht voor fotografen op de website van het programma Het Perfecte Plaatje. "Maak een foto die zo in een fashion magazine kan!" luidt de opdracht van deze week. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij geven je een paar nuttige tips!

  Lees verder >>
 • 0 Beweging in de lucht: zo fotografeer je bewegende wolken

  Beweging in de lucht: zo fotografeer je bewegende wolken

  18 november 2020, 09:26

  Wolken staan nooit stil, behalve op de foto. Althans, als je een 'normale' sluitertijd gebruikt. Met behulp van een statief, eventuele grijsfilters en een lange sluitertijd kun je prachtige landschapsfoto's maken met wolken die lijken te bewegen.

  Lees verder >>
 • 0 Zo speel je snel in op veranderende omstandigheden

  Zo speel je snel in op veranderende omstandigheden

  18 november 2020, 07:53

  Het snel inspelen op veranderende omstandigheden is een erg belangrijk en vaak zelfs cruciaal onderdeel van het fotograferen. Hoe speel je nu snel in op veranderende omstandigheden bij handmatige bediening van je camera?

  Lees verder >>
 • 0 Accessoires voor zonsondergang: apps voor de zonnestand

  Accessoires voor zonsondergang: apps voor de zonnestand

  17 november 2020, 09:18

  Wil je profiteren van het mooiste licht van de dag? En wil je precies weten waar de zon staat voor je avondfoto? Of wil je weten wanneer er een maanloze nacht is, en waar je die sterren het beste kunt fotograferen? Je smartphone kan je helpen!

  Lees verder >>