Upload jouw foto's
 • 0 Waarom is strijklicht zo mooi voor een landschapsfoto?

  Waarom is strijklicht zo mooi voor een landschapsfoto?

  13 oktober 2019, 10:52

  Verschillende soorten licht zorgen voor verschillende landschapsfoto's. Een van de lichtrichtingen is strijklicht en dat is juist uitermate geschikt voor een landschap!

  Lees verder >>
 • 1 Je foto klaarmaken voor een afdruk

  Je foto klaarmaken voor een afdruk

  13 oktober 2019, 09:35

  Eén van de redenen om te kiezen voor raw is dat je alles zelf onder controle hebt. Het geeft je vrijheid bij het bewerken van je beeld, maar het geeft je ook voordeel als je besluit je foto's af te drukken. Hoe bereid je je beelden daarop voor?

  Lees verder >>
 • 0 Zo maak je wél mooie portretfoto's met de ingebouwde flitser

  Zo maak je wél mooie portretfoto's met de ingebouwde flitser

  12 oktober 2019, 10:10

  De ingebouwde flitser kan voor veel fotografen niet veel goeds doen. Toch zijn er momenten en manieren waarop zo'n flitser een positief effect heeft. Geef je ingebouwde flitser dus nog een kans.

  Lees verder >>
 • 0 Tips voor portretfotografie met je smartphone

  Tips voor portretfotografie met je smartphone

  11 oktober 2019, 11:02

  Als je een portretfoto maakt, wil je dat de geportretteerde zo leuk mogelijk op de foto komt te staan. Tegelijkertijd wil je misschien ook iets van de omgeving laten zien. We leren je welke mogelijkheden er zijn en hoe je portretfoto's maakt waar zowel jij als de geportretteerde heel blij mee zijn.

  Lees verder >>
 • 0 Leuke effecten in Lightroom creëren

  Leuke effecten in Lightroom creëren

  9 oktober 2019, 09:46

  Lightroom heeft ook een aantal mogelijkheden om speciale bewerkingen te maken. Zo kun je een fotoreeks tot panorama samenvoegen en mooie HDR-beelden creëren. Én we leren je hoe je een foto mooi omzet naar zwart-wit.

  Lees verder >>
 • 3 Verschillende bestandsformaten exporteren in Lightroom

  Verschillende bestandsformaten exporteren in Lightroom

  8 oktober 2019, 11:47

  Bestanden kun je in verschillende kwaliteiten opslaan. Dit kan daarnaast nog in verschillende kwaliteiten, en er zijn nog meer bestandsformaten voor foto's. We starten met de formaten buiten raw om, daarna zoomen we in op de verschillende raw-formaten.

  Lees verder >>
 • 0 Foto's slim vergroten of verkleinen in Photoshop

  Foto's slim vergroten of verkleinen in Photoshop

  7 oktober 2019, 11:32

  Vaak is het handig om je foto te verkleinen voordat je hem op internet plaatst. Dit zorgt ervoor dat hij snel laadt, voor degenen die de foto bekijken. Maak de foto ook weer niet té klein, want dan wordt de foto 'uit elkaar getrokken' en zie je de individuele pixels. Een foto vergroten is ook mogelijk, al is dit niet zonder risico. Als je een afbeelding 'opblaast', worden details vaak wazig en lelijk.

  Lees verder >>
 • 1 Een eigen fotostudio - hoe begin je?

  Een eigen fotostudio - hoe begin je?

  6 oktober 2019, 09:43

  Een eigen fotostudio is voor veel fotografen een droom. Die droom lijkt vaak onbereikbaar, maar is helemaal niet zo ver buiten bereik. Zelfs met beperkte middelen kun je thuis een fotostudio maken. Als je dat wilt is een aantal zaken belangrijk om te weten, te begrijpen en helder te hebben. We helpen je op weg!

  Lees verder >>
 • 0 5 ideale onderwerpen om deze herfst te fotograferen - Inclusief tips

  5 ideale onderwerpen om deze herfst te fotograferen - Inclusief tips

  5 oktober 2019, 17:30

  De herfst is hét hoogseizoen voor de fotograaf, van prachtige boswandelingen tot de vogeltrek en spinnenwebben. Dit zijn 5 herfst onderwerpen die je niet mag missen, inclusief tips!

  Lees verder >>
 • 1 Gebruik de bewolking in je voordeel - Fotograferen bij slecht weer

  Gebruik de bewolking in je voordeel - Fotograferen bij slecht weer

  4 oktober 2019, 13:36

  Bij bewolking heb je talloze mogelijkheden om met mooie en vooral andere beelden thuis te komen dan wanneer er een strakblauwe hemel te zien is! Ga dus ook op pad bij slecht weer!

  Lees verder >>