Upload jouw foto's
  • 0 Laowa 10-18 fullframe groothoeklens voor Sony: ultrawijd in broekzakformaat

    Laowa 10-18 fullframe groothoeklens voor Sony: ultrawijd in broekzakformaat

    18 juli 2019, 10:58

    Laowa is een Chinese lenzenfabrikant die weet te verrassen met ongewone lenzen. Tijdens de Photokina vorig jaar presenteerde men de 10-18 mm ultragroothoekzoom voor Sony systeemcamera's. Blogger Erik Keulers testte de lens een ochtend lang uit in een miezerig Keulen.

    Lees verder >>
  • 1 Waarom iedere fotograaf zijn foto's ook moet laten afdrukken

    Waarom iedere fotograaf zijn foto's ook moet laten afdrukken

    11 juli 2019, 13:09

    Vroeger keken we onze oude foto's terug op dia's, of hadden we een fotorolletje laten ontwikkelen en daar maakten we een fotoboek van. Tegenwoordig gaat alles digitaal en komen de foto's uiteindelijk in ons archief en in de back-ups terecht. Niet alle fotografen printen hun foto's meer uit, maar in dit artikel leggen we uit waarom dat juist wel heel nuttig kan zijn en bovendien waardevol!

    Lees verder >>
  • 2 5 onontdekte plekken op de wereld voor je fotografie bucketlist

    5 onontdekte plekken op de wereld voor je fotografie bucketlist

    2 juli 2019, 15:09

    Weet jij al waar jij op vakantie gaat? Of heb je nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Wij hebben een paar must-see bucketlist locaties verzameld die nog relatief onontdekt zijn gebleven!

    Lees verder >>
  • 0 Zeevonk in Nederland gespot - Fotografeer vanavond dit natuurfenomeen!

    Zeevonk in Nederland gespot - Fotografeer vanavond dit natuurfenomeen!

    25 juni 2019, 14:06

    Er is weer Zeevonk gespot langs de Nederlandse kust! Door dit bijzondere natuurfenomeen komt er een prachtige blauwe waas in het water door beweging. Dit levert prachtige kansen op voor fotografen om unieke foto's te maken!

    Lees verder >>
  • 1 Even geen inspiratie? Bekijk deze 5 ideeën om te fotograferen!

    Even geen inspiratie? Bekijk deze 5 ideeën om te fotograferen!

    22 juni 2019, 09:06

    We hebben er allemaal wel eens last van dat we even geen inspiratie hebben. Dan helpt het vaak om even out-of-the-box te denken. In dit artikel kun je inspiratie opdoen voor je volgende project!

    Lees verder >>
  • 0 6 onontdekte fotografie-locaties in Milaan

    6 onontdekte fotografie-locaties in Milaan

    4 juni 2019, 15:07

    Het Noord-Italiaanse Milaan is een stad met vele gezichten. Het is dé modestad bij uitstek, maar aan de andere kant wordt het door veel mensen - vooral Italianen zelf - gezien als een saaie en lelijke stad. Voor fotografen heeft het echter heel veel te bieden. Natuurlijk is er de imposante en prachtige Dom (bezoek ook het dak!), en de veelbezochte winkelgalerij 'Galleria Vittorio Emanuele II'. Milaan heeft echter nóg meer te bieden. We leiden je rond langs 6 onontdekte fotografie-locaties in de modestad.

    Lees verder >>
  • 3 Top 10 steden in Europa om te fotograferen

    Top 10 steden in Europa om te fotograferen

    31 mei 2019, 13:48

    Het zomerseizoen komt er weer aan, de perfecte tijd voor een stedentrip! Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je graag een fotografietrip doen? Dit zijn onze top 10 steden die we van harte aanraden!

    Lees verder >>
  • 2 Nieuw Talent - Biteoflight met Stilleven Appel

    Nieuw Talent - Biteoflight met Stilleven Appel

    27 mei 2019, 09:08

    Elke week bestempelt de Zoom.nl redactie een nieuwe Zoomer als 'Nieuw talent'. We struinen onze site af en fotografen die opvallen pikken we eruit. Ons nieuwste talent krijgt ook hier een podium!

    Lees verder >>
  • 3 Nieuw Talent - Keesvandongen met Light My Fire

    Nieuw Talent - Keesvandongen met Light My Fire

    20 mei 2019, 14:03

    Elke week bestempelt de Zoom.nl redactie een nieuwe Zoomer als 'Nieuw talent'. We struinen onze site af en fotografen die opvallen pikken we eruit. Ons nieuwste talent krijgt ook hier een podium!

    Lees verder >>
  • 1 Expertuitdaging: Bewegend water

    Expertuitdaging: Bewegend water

    16 mei 2019, 14:53

    Nederland is een waterland. Locaties genoeg dus om water te fotograferen! Dat kan met een korte sluitertijd, zodat het water 'bevriest'. Maar je kunt ook proberen om juist de beweging van het water vast te leggen, en dat is de expertuitdaging van deze keer.

    Lees verder >>