Meld je gratis aan
Think Tank fototassen getest: review van Marjolein Fortuin © Think tank, Marjolein, foto 1

7 augustus 2018, 10:00

Acht Zoomers testten onlangs verschillende Think Tank tassen in de Botanische Tuinen in Utrecht om op zoek te gaan naar hun ideale fototas. Hieronder deelt Marjolein haar ervaringen van de dag en vertelt zij hoe de verschillende tassen haar zijn bevallen.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Zojuist ben ik met de trein naar Utrecht gereisd. Het is heerlijk weer, misschien een klein beetje te warm. Ik vind het alleen helemaal niet erg omdat ik vandaag ben uitgenodigd om Think Tank tassen te gaan testen in de Botanische Tuinen van Utrecht. Bij aankomst zie ik gelijk de kleine rotstuin waarop een aantal vetplanten en sleutelbloemen in bloei staan. Daarachter ligt de grote rotstuin met nog veel meer planten en bloemen. We starten de dag met een korte uitleg over de tuin en de tassen. Ik ben erg enthousiast en wil gelijk beginnen. Er zijn negen verschillende tassen waarvan ik er zes getest heb.

Shape Shifter 15 V2.0
Als eerste mag ik de Shape Shifter 15 V2.0 testen in en rond de grote rotstuin. Mijn eerste gedachte is "deze tas is zo plat, hier passen mijn spullen helemaal niet in". Als ik verder kijk zie ik dat de tas een dubbele rits blijkt te hebben en als ik de bovenste rits openmaak wordt de tas twee keer zo groot. In de tas past nu met gemakt mijn Canon 80D, 10-18 mm, 18-135 mm, 70-300 mm en nog wat andere spulletjes zoals filters, flitsers en een laptop. Deze tas lijkt me dan ook uitermate handig als extra cameratas voor op reis, aangezien je deze platgedrukt in je koffer mee kunt nemen. Een klein minpunt van de tas vind ik dat mijn camera met de lens erop bevestigd niet in de tas past. Dat is onhandig als je onverwacht je camera wilt pakken om snel een foto te maken.
Airport Essentials
In de Airport Essentials past mijn camera prima met de lens erop bevestigd. De binnenkant is ruim en ik kan mijn spullen er op allerlei manieren in doen. Het is een rugtas in de vorm van een koffertje waardoor deze handig mee te nemen is als handbagage in het vliegtuig. Dit is dan wel als extra bagage, want in de Airport Essentials is geen ruimte voor overnachtingsspullen.


Airport International V3.0
De grote broer van de Airport Essentials is de Airport International V3.0; een grote koffer waar enorm veel spullen in passen. Deze is erg geschikt voor iemand die veel apparatuur mee wilt nemen. Met zoveel spullen wordt de koffer wel snel zwaar. Gelukkig heeft deze koffer wieltjes zodat je hem niet hoeft te dragen.

Tijd voor lunch

De tijd vliegt, ineens is het middag. Tijdens de lunch hebben we even tijd om elkaar wat beter te leren kennen en te discussiëren over de verschillende tassen. Het is wel duidelijk dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft. In de verte zien we ineens de lucht donker kleuren en besluiten we de volgende tassen te testen in het kassencomplex van de Botanische Tuinen. In deze kassen staan prachtige tropische planten en ook een collectie orchideeën.


Streetwalker Rolling BackPack V2.0
De volgende tas die ik mag testen is de Streetwalker Rolling BackPack V2.0. Wat me gelijk opvalt is dat deze tas veelzijdig is. Beide Airport tassen komen niet helemaal tot hun recht in de Botanische Tuinen, terwijl de Streetwalker Rolling BackPack V2.0 hier prima tot zijn recht komt aangezien deze te gebruiken is als rugtas en als rolkoffer. Ik kan met deze tas op mijn rug prima de rotstuin op lopen en later als ik moe ben kan ik hem als rolkoffer achter me aan laten rollen. Het enige dat ik mis aan deze tas zijn heupbanden. De tas is zwaar als deze volgeladen is met spullen en dan zouden heupbanden voor verlichting kunnen zorgen.

Streetwalker Pro V2.0
De Streetwalker Pro V2.0 is een kleinere variant op de hierboven genoemde Streetwalker Rolling BackPack. De Streetwalker Pro V2.0 heeft wel heupbanden maar geen wieltjes. Een erg fijne tas die goed op mijn rug zit en waar al mijn spullen netjes in passen. Een fijne eigenschap van deze tas is dat ik hem niet helemaal open hoef te maken om bij de meeste spullen te kunnen komen.

Retrospective 7
De Retrospective 7 is de laatste tas die ik mag uitproberen en dit is een schoudertas. Ik zal gelijk eerlijk zijn en zeggen dat ik zelf niet van schoudertassen houd, omdat ik het niet fijn vind om het gewicht aan een schouder te hangen omdat ik dan last krijg van mijn rug. Afgezien daarvan is het wel een mooie en degelijke tas die er niet zo overduidelijk uitziet als een fototas. Het zou dan ook een perfecte tas zijn om mee te nemen op een city-trip. Mijn camera plus lens en een extra lens passen er met gemak in. Daarnaast is er ook genoeg plek voor wat andere spullen zoals een portemonnee en telefoon.

Tot slot

Het is het einde van de dag en we lopen gezamenlijk naar de uitgang. Het waren zes mooie tassen die ik heb getest. Als ik zou mogen kiezen welke tas ik mee op reis zou nemen dan zou ik voor de Streetwalker Rolling BackPack kiezen. De veelzijdigheid van deze tas spreekt mijn erg aan, omdat deze goed als rugtas en als rolkoffer gebruikt kan worden.

Over de fotograaf

Marjolein Fortuin is geboren in Eindhoven en is dit jaar afgestudeerd als bioloog. Haar eerste camera kreeg zij op haar twaalfde verjaardag. Dit was nog een camera met rolletjes erin. Zij vond het prachtig om foto's te maken en ze daarna te laten ontwikkelen bij de plaatselijke supermarkt. De liefde voor fotografie is toen ontstaan. Een paar jaar later kocht zij een Canon 400D en sindsdien is haar fotobibliotheek aanzienlijk gegroeid. Nu 18 jaar later geniet zij er nog steeds enorm van. Zij vindt het erg leuk om landschapsfoto's en foto's van dieren te maken en fotografeert ook graag tijdens vakanties. Onlangs is zij naar Zuid-Afrika geweest waar zij zich helemaal heeft kunnen uitleven op het gebied van fotografie.

Wil je meer foto's zien van Marjolein? Neem dan een kijkje op haar Zoom.nl profiel


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn