Upload jouw foto's
De Fujifilm X-T3 getest op locatie © Maarten van Apeldoorn

14 februari 2019, 10:00

Drie Zoomers kregen onlangs de kans om tijdens een testdag de Fujifilm X-T3 te testen en prachtige foto's te maken van een danseres op een industriële locatie, de NSDM loods in Amsterdam. Ben je benieuwd naar de resultaten? Bekijk hier de sfeervideo van de testdag. Ook de prachtige foto's en hun bevindingen zie en lees je in dit artikel.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


We beginnen de dag met uitleg over de camera door een expert van Fujifilm. Daarna is het tijd om te testen! De X-T3 staat bekend om het goed kunnen vastleggen van bewegend beeld dankzij zijn goede autofocus. Terwijl balletdanseres Lotta Breed verschillende dansposes aanneemt en stukjes dans laat zien, mogen de deelnemers alle functies van de Fujifilm X-T3 uitproberen en haar in actie vastleggen op camera. Tijdens de workshop krijgen zij tips en trics van fotograaf en docent fotografie Maike Simon.

VideoverslagFoto's en bevindingen

Ahmed El Ainouni
"Op de testdag heb ik gebruik gemaakt van twee lenzen: de XF 35mm en 50mm F2.0 R WR. Beide zijn heel compact en samen met de body een lichte en kleine set up. Daarmee ideaal voor bijvoorbeeld lange shoots of gewoon perfect voor elke fotograaf die met licht materiaal op pad wil! De camera heeft met de snelle autofocus, lichte body en top kwaliteit met de kleine X-Trans BSI CMOS 4 sensor aan veel van mijn verwachtingen voldaan. Wat me opvalt is dat je bijna geen black-outs hebt na het schieten van een serie beelden, wat zorgt voor een lekkere workflow en goed contact met je model." De volledige review van Ahmed lees je hier.


Foto: Ahmed el Ainouni. Model: Lotta Breed.


Foto: Ahmed El Ainouni. Model: Lotta Breed.


Jose Lugtenberg
"De X-T3 kun je volledig instellen naar eigen wensen. Zo kunnen alle knoppen ingesteld worden, maar kun je bijvoorbeeld ook instellen welke functies je handmatig wilt bedienen en welke functies je automatisch wilt doen. Ik denk dat dit voor een beginnende fotograaf een goede functie is, zodat je per stap over kunt gaan naar handmatig fotograferen. Nadat ik een beetje gewend ben aan het gebruik van de knoppen en alle functies, ben ik zeker enthousiaster geworden over de camera!" De volledige review van Jose lees je hier.


Foto: Jose Lugtenberg. Model: Lotta Breed.


Foto: Jose Lugtenberg. Model: Lotta Breed.


Maarten van Apeldoorn


Foto: Maarten van Apeldoorn. Model: Lotta Breed.


Foto: Maarten van Apeldoorn. Model: Lotta Breed.


Meer informatie over de Fujifilm X-T3 lees je in dit artikel.