Upload jouw foto's
Een dag vol spektakel tijdens de Tamron objectieven testdag! © artikel, tamron, testdag

25 november 2019, 13:17

Op een zonnige 29 oktober trekken we met zeven Zoomers eropuit om verschillende objectieven van Tamron met Nikon-vatting te testen. Vol enthousiasme beginnen de Zoomers aan de testdag op de Kop van Zuid in Rotterdam, waar hen een diverse en tevens spectaculaire dag vol fotografie te wachten staat. Na een wandeling langs verschillende hotspots in Rotterdam, gaan de fotografen aan de slag met de freerunners die de tofste stunts uitvoeren voor de camera. Benieuwd wat zij van deze dag en van de Tamron lenzen vonden? Lees hier de ervaringen!

Dit is een samenwerking met Transcontinenta B.V. Lees hier wat dit betekent.Bekijk hier het videoverslag van deze Tamron testdag!


Benny van den Bulke
De snelheid en accuraatheid van de autofocus van de Tamron SP 24-70mm Di F/2.8 VC USD G2 valt direct op, wat zeker een must is bij snel bewegende onderwerpen. Geen vervelende flares, ondanks dat ik veel met tegenlicht gefotografeerd heb. Ook dan bleef de autofocus spot on! De beeldkwaliteit is erg goed en de scherpte is van erg hoog niveau.

Foto: Benny van den Bulke - Tamron SP 24-70mm Di F/2.8 VC USD G2

Chiel Schouten
In mijn cameratas zit standaard een 70-200 mm F/2.8 en ik ben elke keer weer in de wolken als ik met dit bereik fotografeer. De Tamron SP 70-200mm Di F/2.8 VC USDS G2 weegt 1485 gram en dat valt me zeker niet tegen. Ook de balans tussen camera en objectief valt positief op. Hier kan ik gerust een dag mee fotograferen. De beeldstabilisatie is top. Wat zeg ik, geweldig! Ook de autofocus is top.

Foto: Chiel Schouten - Tamron SP 15-30mm Di F/2.8 VC USD G2

Ilona van Dijk
Objectieven met een vast brandpunt blijven mijn favoriete objectieven: haarscherpe foto's en lichtgevoelig. De Tamron SP 35mm Di F/1.4 USD is daar niet anders in. Ik leef mij uit in de Markthallen van Rotterdam met prachtige prints op het rond gebogen plafond en de heerlijke geuren van het eten. Het lichtsterke objectief is perfect voor deze omgeving.

Foto: Ilona van Dijk - Tamron 17-35mm F2.8/4.0 Di OSD

Mariëtte Plat
Wat heeft dit objectief mij verrast! Het bereik van de Tamron 35-150mm Di F/2.8-4.0 VC OSD is echt ontzettend allround, wat heel erg goed van pas komt tijdens deze stadswandeling. De Erasmusbrug moet natuurlijk op de foto en dit objectief bood mij veel mogelijkheden om dit te doen. Hoe verder we lopen, hoe meer ik gevoel krijg bij straat- en architectuurfotografie en hoe enthousiaster ik ook word van dit objectief. Opvallend is de ontzettend stille autofocus.

Foto: Mariëtte Plat - Tamron 70-210mm F/4.0 HR2

Martijn van der Nat
Een topdag met topspeeltjes op een toplocatie met toptalenten, leuke mensen en supermooi licht. Tja, wat wil je nog meer! Mijn favoriete objectieven van de dag? De Tamron SP 24-70mm Di F/2.8 VC USD G2 en de Tamron 35-150mm Di F/2.8-4.0 VC OSD, en dat voor een groothoek-liefhebber! Ik ben vooral erg gecharmeerd van de bruikbaarheid van beide zooms, maar ook de rappe autofocus, de stabilisatie en de heerlijke frisse beelden die ze opleveren.

Foto: Martijn van der Nat - Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD APS-C

Samantha Wesker
Deze testdag ben ik volledig buiten mijn comfortzone gestapt met het fotograferen van architectuur- en straatfotografie. Hierbij heb ik ontdekt dat ik het fotograferen van architectuur best lastig vind. Ik ben blij verrast met de kwaliteit van de door mij geteste lenzen van Tamron. Over de Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 DI II VC HLD APS-C en de Tamron SP 35mm f/1.4 USD Full-Frame ben ik zeer gecharmeerd.

Foto: Samantha Wesker - Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD APS-C

Toine Garnier
Het grote broertje van de Tamron 17-35mm F2.8/4.0 Di OSD is de Tamron 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2, en groot mag wel gezegd worden. Het is een heftige lens om een tijdje mee rond te lopen, maar wat een prachtobjectief is dit! Net zoals zijn kleine broertje, superscherp van hoek tot hoek en de VC (beeldstabilistatie), waarvan ik niet verwacht had dat ik het nodig zou hebben op een ultra-wide-lens, was heerlijk om mee te werken.

Foto: Toine Garnier - Tamron SP 15-30mm Di F/2.8 VC USD G2


« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende »

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn