Upload jouw foto's
De cloud: onmisbaar voor fotografen © cloud, strato, hidrive

2 december 2019, 16:02

Als fotograaf ligt je eerste focus natuurlijk bij het schieten van de mooiste foto's. Maar zodra je die foto's eenmaal hebt geschoten, sta je voor de volgende uitdaging: hoe sla ik ze op? Jaren geleden was het voldoende om een archief op je harde schijf te hebben en foto's per mail te sturen wanneer je die wilde delen met anderen. Maar tijden veranderen, en als fotograaf wil je tegenwoordig je foto's snel en eenvoudig kunnen delen, op elk gewenst apparaat. De cloud heeft ervoor gezorgd dat dit mogelijk is.

Dit is een samenwerking met Strato. Lees hier wat dit betekent.


Het idee achter de cloud boezemde mensen nogal eens angst in, en dat gold zeker voor fotografen. Immers: hoe veilig zijn je bestanden online, en wie zorgt ervoor dat je gehele archief niet ineens verwijderd wordt. Gelukkig zijn we inmiddels niet meer zo bang om onze foto's online te bewaren, en weten we dat juist bedrijven wiens toekomst afhangt van een veilige reputatie, er alles aan zullen doen om onze bestanden veilig te houden, mét reservekopieën. HiDrive is zo'n cloud-aanbieder, en eentje die het leven van fotografen een stuk makkelijker kan maken.

Bekijk de lezersaanbieding onderaan deze pagina of ga direct naar www.strato.nl/actie voor een fikse korting!

Automatisch uploaden

Het is een fijn idee dat je foto's veilig online staan op een plek waar reservekopieën aan de orde van de dag zijn. Je wilt natuurlijk niet elke keer dat je foto's op je harde schijf zet, alles handmatig moeten uploaden. Om die reden heeft HiDrive handige software voor zowel Windows als MacOS. Wanneer je de software installeert, dan wordt er een synchronisatiemap aangemaakt op je harde schijf. Alle bestanden die je in deze map plaatst, worden automatisch gesynchroniseerd naar HiDrive, en alle bestanden die in HiDrive worden geplaatst worden automatisch gesynchroniseerd naar de map op je harde schijf. Dit is ideaal als je met meerdere apparaten werkt, want op deze manier worden al je foto's dus op één centrale plek verzameld. Tijdens de installatie kun je precies aangeven welke mappen wel en niet gesynchroniseerd moeten worden. Hierdoor heb je volledige controle over de werking. Daarnaast kun je in de instellingen van de software aangeven dat foto's en video's die je importeert (bijvoorbeeld door een geheugenkaartje in je kaartlezer te steken) automatisch in de HiDrive map worden geplaatst. Zo heb je er dus geen omkijken naar.

Eenvoudig presenteren

Foto's verzamelen is natuurlijk maar één aspect. De kracht van deze tijd (en van de cloud) is dat je die foto's op ieder gewenst moment en op elk gewenst apparaat kunt presenteren. HiDrive stelt je daartoe in staat. Wanneer je in Windows Verkenner navigeert naar de HiDrive map waarin je foto's staan, dan kun je kiezen uit alle weergaven die Windows Verkenner biedt, waaronder Extra grote pictogrammen en Diavoorstelling. Ook de smartphone app van HiDrive stelt je in staat om eenvoudig door je foto's te navigeren. Heb je geen app of programma tot je beschikking, dan kun je ook simpelweg navigeren naar de webinterface van HiDrive, waarop je de foto's net zo eenvoudig in verschillende modi toont. Je werk tonen kan dus werkelijk overal en altijd, onafhankelijk van het platform.

Delen

Met de gemiddelde afmeting van een foto is het tegenwoordig niet meer te doen om foto's te mailen, tenzij je gebruik maakt van een dienst als WeTransfer. Dankzij HiDrive is het gebruik van dergelijke diensten niet meer nodig, want je kunt eenvoudig de inhoud van een specifieke map delen met anderen, zonder dat zij daar een HiDrive-account voor nodig hebben. Selecteer simpelweg de bestanden of de mappen die je wilt delen, klik erop met de rechter muisknop en kies voor Bestand delen. Er opent nu een venster met daarin een link die je met anderen kunt delen. Op die manier kun je dus bijvoorbeeld eenvoudig een trouwalbum delen met een bruidspaar.

HiDrive biedt je snelle en handige manier om je foto's te verzamelen en te tonen. Maar wellicht nog belangrijker, end-to-end versleuteling zorgt ervoor dat je bestanden altijd veilig zijn, en niet zichtbaar zijn voor onbevoegden. Tel daarbij op dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om het welzijn van je archief omdat alles dagelijks gekopieerd wordt naar een reservekopie, en je hebt als fotograaf direct een flink stuk minder zorgen.

1 TB cloudopslag, een heel jaar lang voor slechts 1 euro!

Het actiepakket HiDrive 1 TB kost nu eenmalig 1,- euro voor het hele eerste jaar, daarna betaal je 6,- euro per maand. Dit pakket kost normaal 7,50 euro per maand, dus als lezer bespaar je het eerste jaar 89,- euro, en daarna bespaar je blijvend 1,50 euro per maand!
Bij dit pakket zijn daarnaast de volgende functies blijvend gratis inbegrepen:
- Apparaatback-up (normaal 2,- euro per maand)
- End-to-end-encryptie (normaal 2,- euro per maand)
- Twee extra gebruikers (normaal 4,- euro per maand)
Dit is dus nog eens een extra voordeel van 8,- euro per maand! Wil je hier gebruik van maken? Ga dan snel naar: www.strato.nl/actie