Upload jouw foto's
Meld je nu aan voor de Tamron testdag! © oproep, tamron, testdag

17 december 2019, 13:49

Ben jij op zoek naar een nieuw objectief voor jouw Sony systeemcamera? Maar ben je nog niet uit over jouw keuze? Test dan met ons mee op 23 januari 2020! Tamron organiseert in samenwerking met Zoom.nl een bijzondere testdag. In een fotogenieke omgeving krijg je de kans om zoveel mogelijk verschillende Tamron Full-Frame Sony E mount objectieven uit te proberen, om er zo achter te komen welke lens het beste bij jou past. Meld je nu aan!

Dit is een samenwerking met Transcontinenta B.V. Lees hier wat dit betekent.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze testdag krijg je de mogelijkheid om een groot gedeelte van het Tamron Full-Frame Sony E mount assortiment te testen in onze mooie hoofdstad, Amsterdam. De testdag zal plaats vinden op een bijzondere locatie, namelijk in het Rijksmuseum. Deze locatie leent zich uitstekend om de objectieven te testen in ingewikkelde lichtsituaties en om bijzondere perspectieven uit te proberen. Naast het museum, zullen we ook de straat op gaan in Amsterdam, om daar het karakter van de stad vast te leggen. Om de dag nóg spannender te maken, krijg je bij het testen van ieder objectief een speciale opdracht, welke je moet gaan fotograferen met het gekozen objectief. Om je op weg te helpen, zijn er tijdens deze dag experts van Tamron aanwezig die je praktische tips kunnen geven over zowel de objectieven als fotografie. Wie weet vind jij wel jouw nieuwe objectief!

Let op: we zijn zowel op zoek naar fotografen met een Full-frame als met een APS-C camera!


Foto: ThomasvG

Hoe gaat de dag eruit zien?

Het belooft een dag vol verschillende soorten fotografie te worden! We zullen aan het begin van de dag samen verzamelen op locatie, waar uitleg gegevens zal worden over de verschillende objectieven van Tamron. Daarna gaan we aan de slag met het testen van de objectieven, welke na een bepaalde tijd gerouleerd zullen worden onder de deelnemers. 's Ochtends zullen we ons begeven in het Rijksmuseum, waar je de objectieven op verschillende manier kunt testen. Na een gezamenlijke lunch vervolgen we de dag met het fotograferen van de Amsterdamse binnenstad. Vervolgens zullen we de dag gezamenlijk weer afsluiten.


Foto: Houdoex

Welke objectieven gaan we testen?

Tijdens de Tamron testdag zullen er verschillende objectieven getest gaan worden met Sony-vatting. In totaal krijg je de mogelijkheid tot het testen van vijf verschillende objectieven. De volgende objectieven zullen getest worden deze dag:

Tamron 20mm F/2.8 Di III RXD Sony FE
De Tamron 20mm F/2.8 is een vaste brandpunt objectief met een scherpstelafstand van 11 cm. Hierdoor komt de maximale vergrotingsmaatstraf van het objectief op 1:2. Dit stelt fotografen in staat om composities te maken die het perspectief benadrukken, die uniek zijn voor groothoekobjectieven.

Tamron 24mm F/2.8 DI III OSD Sony FE
De Tamron 24mm F/2.8 is wederom een objectief met een vast brandpunt. Dit objectief heeft een scherpstelafstand van 12 cm tot het onderwerp en komt daarmee, net als zijn voorganger, uit op 1:2. Dit objectief is net als de 20mm en 35mm heel licht van gewicht, waardoor je er comfortabel mee kunt fotograferen.

Tamron 35mm F/2.8 DI III OSD Sony FE
De Tamron 35mm F/2.8 is het laatste objectief in het rijtje met vaste brandpunten. Het objectief heeft een scherpstelafstand van 15 cm en komt wederom uit op 1:2. Net als de voorgaande objectieven, beschikt dit objectief over een stille autofocus, omat het AF-aandrijfsysteem gebruik maakt van een OSD. Hierdoor wordt een stille werking gegarandeerd.

Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD Sony FE
De Tamron 17-28mm F/2.8 staat bekend als het ultra-groothoek zoomobjectie voor Full-Frame Sony E-mount gebruikers. Het objectief heeft een filtermaat van 67mm, is lichtsterk en beschikt over zowel een ultra-groothoek als optie om in te zoomen. Het objectief heeft een vaste grote lensopening van F/2.8 over het gehele bereik en beschikt over een minimale scherpstelafstand van 19 cm. Door zijn compacte formaat is dit objectief goed in balans met je Sony systeemcamera.

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD Sony FE
De Tamron 28-75mm F/2.8 is een lichtsterk, standaard zoomobjectief met een diafragma van F/2.8 over het gehele bereik. Het objectief combineert een hoge beeldkwaliteit met een aantrekkelijke achtergrondonscherpte (bokeh). Het objectief is met een gewicht van 550 gram en lengte van 117,8 mm bijzonder licht en compact, waardoor het objectief in harmonie is met je systeemcamera. De minimale scherpstelafstand van dit objectief is 19cm bij 28mm brandpuntsafstand.

Benieuwd hoe andere fotografen dit soort testdagen hebben ervaren? Eerder organiseerde we een Tamron testdag voor Nikon-gebruikers. Lees hier hun ervaringen.Foto: gkossieris

Wat verwachten wij van jou?

De dag draait om het testen van de verschillende Tamron objectieven, maar uiteraard is het ook belangrijk dat we van elkaar leren en geïnspireerd worden. Vind jij het leuk om meer te leren van andere en daarnaast jouw ideale objectief te vinden? Dan is deze dag zeker iets voor jou! Aangezien wij graag jouw ervaringen over de geteste objectieven delen op Zoom.nl, is het de bedoeling dat er achteraf een gebruikersreview over de objectieven wordt geschreven. Jouw gebruikersreview zal samen met de door jouw gemaakte foto's gepubliceerd worden in het Zoom.nl magazine en online op de Zoom.nl website.

Aanmelden

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
TonVeldhuizen op 17 december 2019 om 22:09

Foutje in het formulier? Door de radio-buttons kun je slechts 1 objectief aanklikken