259 keer bekeken
0

pompoenen

20 september, 2009
Gisteren tijdens een fietstocht heel veel pompoenen gezien en ook een paar gekocht. Dit zijn allemaal eetbare pompoenen en er zitten er al een paar als soep in de diepvries... De muskaatpompoen Golden Lantarn zien jullie nog wel terug.... Eerst maar eens een recept voor pompoenchutney: POMPOENCHUTNEY Voor 5 jampotten: stukje verse gemberwortel stukje citroenschil 3 kilo pompoen 10 sjalotjes 4 teentjes knoflook 1,5 el. Korianderzaad 2 tl. Peperkorrels 300 gr.lichtbruine basterdsuiker 1,5 tl zeezout 4 dl. Witte wijn- of ciderazijn Bereiding: Schil de gember en snijd deze in plakjes. Stop gember en citroenschil in een thee-ei. Schil de pompoen, verwijder vezels en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in kwarten. Schep alle ingrediënten in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan en kook het zachtjes 40 min. Potjes schoonmaken (koken); verwijder het thee-ei uit de chutney. Schep de potten tot de rand vol met chutney, sluit de deksels. Laat de chutney minstens 3 maanden staan, dan wordt het lekkerder.
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Komt voor in