95 keer bekeken
0
Deze foto mag gebruikt worden
in een Zoom.nl publicatie

The Pontsteiger Detail 3

28 november, 2019
The Pontsteiger is based on a hourglass shape that lands like a half-open building block. Placing the block on 7-meter-high pylons, the view of the water is preserved and the courtyard is freely accessible. There is also a landing place for the ferry, a harbour and a café on the corner. This project shows that you can also enhance the living environment. For example, the wooden ceilings with which the balconies are finished. These wooden ceilings give the building a warm atmosphere, while referring to the locations history of timber docks while dampening the sound from the ports. Or the rolling shape of the entrance pavilions, which helps to limit wind nuisance in the courtyard. 
 Architect: Floor Arons & Arnoud Gelauff (Arons en Gelauff architecten) Location: Houthavens, Amsterdam, The Netherlands
 Start Construction 2015-05-01 Construction Completed: 2018-12-28
Opening: 2018-09-05 ..--- ----. ----. / --... ----. ..--- / ....- ..... ---.. #amsterdam #amstergram #architect #architecture #architecture #architecture_lovers #architecture_magazine #architecture_masters #architecture_view #architecturelovers #architecturephotography #architecturepicture #art #design #iamsterdam #instagood #instapic #interiordesign #line #lines #linework #loveamsterdam #photography #photooftheday #wood #wooden #woodwork #woodworkcraft #woodworking #woodworkingproject #woodworkingskills
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen
NIKON D850 (NIKON CORPORATION)
24.0 mm f/3.5
ISO 64 · ƒ/11 · 1/100s · 24mm
Flits uit
Komt voor in