Upload jouw foto's

Canon EOS 70D - 200 - f/8.0 - 1/125 - 17 mm

Styling/concept/photography Zlaya art

Model:Maarteen VHet team van Undercover in Nederland ontdekt dat criminelen die illegale en gevaarlijke goederen Nederland binnen proberen te smokkelen dit steeds vaker via de post doen. Op bestelling vanuit het buitenland worden wapens en explosieven verstuurd, zonder dat een douanebeambte of postbode doorheeft wat er in het pakketje zit. “Ik loop een postkantoor binnen en kom fluitend buiten met een pakketje waarin een handpistool zit. Niet alleen zwaar illegaal, maar ook ontzettend gevaarlijk voor de medewerkers van de post. Via internet bestelde vuurwerkbommen of vuurwapenpatronen gaan dagelijks door hun handen”, aldus onderzoeksjournalist Alberto Stegeman.
Postpakketten die Nederland vanuit de meeste andere Europese landen bereiken, worden door de EU-wetgeving niet meer gecontroleerd. TNT Post maakt zich zorgen over de toenemende smokkel via hun vervoersbedrijf. “We mogen post nooit openmaken en hebben geen idee wat er inzit. Als het bijvoorbeeld om explosieven gaat, kan dat zeer gevaarlijk zijn voor onze medewerkers. Je moet er niet aan denken dat het fout gaat. We dringen samen met andere postbedrijven aan op meer controle”, zegt woordvoerder Suzan Demirhan van TNT Post.
Ook VVD-tweedekamerlid Fred Teeven is ontsteld. Hij vindt dat de douane een actievere rol moet spelen in de controle van buitenlandse postpakketten, die er nu bijna niet is. “Door de lage pakkans zetten we ons land wagenwijd open voor dit soort ellende”, aldus Teeven. Het Landelijk Platform Vuurwapens (LPV), een samenwerking tussen de douane, marechaussee en politie, erkent dat criminele uit Oostblok handelaren steeds meer gebruik maken van postbedrijven om illegale goederen Nederland binnen te smokkelen. LPV-voorzitter Yme Joustra: “Het is een trend. De controle moet een stuk beter worden en de opsporingstechnieken moeten hierop worden aangepast”.
Bron: TVGids


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jandehaan op 25 december 2015 om 16:40

Gezien uw tekst heeft u dit zeer treffend weten "neer te zetten". grt. jdh

sylvia2 op 1 februari 2015 om 16:27

Wat een mooie creatie heb je hier weer neer gezet, je weet altijd een realistische omgeving te creeren. En aandacht te vragen voor belangrijke zaken.
Topfoto.
Groetjes Sylvia

tinneketin op 25 december 2014 om 00:01

Geweldig !

kb op 18 december 2014 om 09:39

geweldig weer wat een kleding Klasseplaat

kb+

loeffen op 17 december 2014 om 23:22

Een mooie foto met een passende setting.
Prima uitvoering.
gr loeffen.

4

Stemmen

Bekeken:92

Favoriet:0

ZlayaMaraArt

Niveau:professional
Lid sinds: 27-12-2012

Meer foto's uit de categorie Bewerkte fotografie

  • Mijn roodkapje, op stap in het grote bos...
  • 80er jaren mode............
  • Cosmea in zwart wit.
  • spook(2)
Datum:
17 dec. 2014 22:37:56
Camera:
Canon EOS 70D
Iso:
200
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
17 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast