Upload jouw foto's

Nikon D70s

In de Chobe rivier in Botswana leven erg veel nijlpaarden. Tijdens de riviercruise kwamen we er dan ook een heleboel tegen. Deze liet ons duidelijk merken niet gediend te zijn van onze aanwezigheid. Even later (dezelfde hippo???) kregen we een aanval te verduren. Links naast me op nog geen 1,5 meter afstand komt plotseling een nijlpaard met opengesperde bek boven water. Nou da's schrikken als je ineens diep in zo'n keel kunt kijken. Gelukkig hadden we een gids die kundig was, en hij draait zijn boot en we varen er met zo'n snelheid van zeker 30 km/uur weg. Maar wat denk je....
Dat normaal zo log kolos lijkende dier komt ons als een bezetene achterna, met bewegingen als van een dolfijn. Zeker een minuut (het leek langer) bleef hij ons achterna komen. Uiteindelijk kon de gids de boot weer stil leggen. We wisten wel dat nijlpaarden gevaarlijk zijn, maar dit had ik echt niet verwacht. Gelukkig hadden we in de Okavango Delta de tochtjes met de mokoro's (uit bomen uitgeholde kano's) al achter de rug. Ik denk dat ik daar niet meer in had gedurfd na deze ervaring. Met zo'n kanootje kom je niet snel weg en die hippo hapt zo'n ding zo doormidden.

Ik wilde jullie in dit verhaal mee laten delen. Doormiddel van deze collage en het verhaal van die aanval. Mede om op deze manier te laten weten dat wilde dieren onvoorspelbaar zijn en blijven. Achteraf is dit natuurlijk een mooie ervaring en schitterend om te vertellen, maar het is natuurlijk een gebeurtenis die niet misselijk is. In Afrika vallen de meeste menselijke doden door nijlpaarden, terwijl je zou verwachten dat dit leeuwen of andere roofdieren zouden zijn. Samen met de buffel is de nijlpaard verantwoordelijk voor de meeste doden.


Reacties (8)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
JetvanOch op 7 februari 2010 om 10:50

Mooie collage, leuk deze beelden bij je verhaal.De foto's heel mooi scherp, geen trillende handen.....
Dat was dus heel spannend, maar inderdaad achteraf een onvergetelijke ervaring.
Groeten, Jet

Scally op 4 februari 2010 om 17:53

Wat een gave collage Diana!
TOch mooi scherpe foto's ondanks de schrik!
De foto als achtergrond vind ik ook erg mooi....
Prachtig geheel en fantastisch verhaal... ben toch blij dat het allemaal goed is afgelopen!
groetjes Pascale

oh, lees net dat de foto's van voor de aanval waren... tja, dat had je eigenlijk ook wel verteld... sorry, toch mooi!
groetjes

reina roskam op 4 februari 2010 om 15:23

Dat was dus erg schrikken Maar goed dat er een ervaren gids bij was, want ze zijn levens gevaarlijk. Je hebt er een mooie collage van gemaakt.
Gr, Reina

janden op 3 februari 2010 om 20:36

Dat heb je mooi gedaan zo met deze achtergrond.
Fraai overzicht.
Prima belicht en goed van kleur.
Gr.Jan.

rien.van.rijen op 3 februari 2010 om 19:55

Tja, die logge hippo's......maar ze maken wel de meeste slachtoffers!
Niet voor niets willen ze met bootjes zo ver mogelijk van de hippo's weg blijven.
In Okavango zijn ook al heel wat ongelukken gebeurd omdat ze daar nog lastiger (tijdig) te zien zijn.
Het is een imposant gezicht zo'n opengesperde muil en iedereen wil dat juist op de foto (mij overigens nog niet goed gelukt dus moet ik dit jaar maar weer naar Afrika om nieuwe poging te wagen) maar zo dichtbij, dat is ff schrikken!
Mooie collage.
Gr Rien

Bijntje op 4 februari 2010 om 16:10

Hoi Rien, in de Okavango vonden we dat onze gidsen overdreven ver weg bleven van de nijlpaarden. Maar na deze ervaring zijn we daar heel erg blij mee. Onze gidsen waren zeer voorzichtig. Steeds als we de hoofdstroom moesten oversteken werd eerst goed gekeken of we de oversteek konden maken. Pas als de gidsen zeker waren voeren we allemaal tegelijk naar de overkant. De nijlpaarden die we hier gezien hebben waren allemaal op zo'n 500 meter afstand met land ertussen in. Blijkbaar komen de nijlpaarden niet snel in de kleine geulen tussen het riet en blijven ze liever in de hoofdstroom of grotere stukken open water.

Ook wij gaan komende zomer weer proberen om mooie dieren en natuur te zien. We moeten nog boeken maar we willen naar Tanzania en daar dan ook de zuidelijke parken mee nemen. Gr. Diana

RonVerdonk op 3 februari 2010 om 19:29

Hoi Diana,
Mooie collage heb je ervan gemaakt. Individuele foto's zijn mooi van kleur en scherpte. Je zou deze foto zo als ansichtkaart kunnen gebruiken. Gr. Ron

Teunis Haveman op 3 februari 2010 om 19:28

Dus, wij hebben geluk gehad
Waren bijna deze foto,s van jou misgelopen
Fraai hoor , deze collage
Gr Teunis

Bijntje op 4 februari 2010 om 16:06

Hoi Teunis, gelukkig dat jullie ze nu toch niet hebben gemist. Bedankt voor je compliment. Gr. Diana

Henk Laverman op 3 februari 2010 om 19:27

Hallo Diana,
Wat een grappige collage hebt je gemaakt van deze Nijlpaarden. Leuk. Wat heb je een indrukwekkend verhaal geschreven zeg. Ongeloofelijk. Je leest hier wel eens over, maar het zelf meemaken is natuurlijk wel een heel ander verhaal.
hoi henk

1

Stemmen

Bekeken:176

Favoriet:0

Bijntje

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-09-2005

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Hert2
  • Zeearend
  • Hippo
  • Having a snack
Datum:
3 feb. 2010 19:21:45
Camera:
Nikon D70s
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast