Upload jouw foto's

Nikon D60 - 200 - f/5.6 - 1/100 - 55 mm

Een kruisspin aan het werk, om een nieuw web te maken. Op de knieen gezeten en omhoog gefotografeerd, om de spin er goed op de krijgen


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
LadyFogue op 28 oktober 2009 om 16:09

Ja brandnetels.. die ken ik..

De bewegingsonscherpte is wat ik bedoel in de pootjes.. niet dat het een onscherpe foto is... uh... jij zat stil, maar je object niet... dat bedoel ik...
Het zonlicht is wat ik waarschijnlijk als flits aan zag...
XiJe, Yv

LadyFogue op 27 oktober 2009 om 13:05

In het kleine formaat gaat het nog wel, maar in de grote mis je iets aan scherpte op de spin. De scherpte ligt meer op het web. Je achtergrond is wel mooi van kleur en zacht . Mogelijk heb je ook geflitst waardoor je licht minder goed verdeeld werd over de spin?
Er lijkt erg veel beweging in de spin te zitten (mogelijk heb je bewogen tijdens het maken van de foto?)... Misschien een statiefje?
Of je adem in houden
XiJe, Yv

Robert1100 op 27 oktober 2009 om 21:53

Hoi Yv,

Bedankt voor je vele reacties op een aantal foto's van mij. Inderdaad waren de buizerds te ver weg om fatsoenlijk op de foto te krijgen. Je vergroot ze in PS en doet wat aan verscherping.
Deze spin vind ik daarin tegen wel scherp. De uiteinden van de poten niet, maar zijn lijf en rug wel, zoals macro hoort te zijn. De foto is van onderaf genomen deels tegen de zon in, vandaar dat je het zonlicht op het web ziet schijnen als ook op de rug van spin. Geen flitser gebruikt. Verder was de spin heel actief in het maken van zijn web. Telkens als hij tegen de klok in voorbij kwam nam ik een foto. Ja met ingehouden adem. Maar als je zo dichtbij zit in een onnatuurlijke houding in de brandnetels is dat lastig. Heb inderdaad veel foto's die onscherp waren.

Groeten, Robert

0

Stemmen

Bekeken:20

Favoriet:0

Robert1100

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-06-2009

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Eagle
  • Zebra in Krugerpark
  • Vlinder Cuba
  • Magische kerkuil
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
4 okt. 2009 15:40:15
Camera:
Nikon D60
Iso:
200
Sluitertijd:
1/100 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
55 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast