132 keer bekeken
0
Op Het Droge.!
Gedroogde vis in alle vormen en maten, Indonesiërs zijn er gek op en de markt is er vol van. Hele kleine visjes worden zo rechtstreeks uit het water gedroogd met alles er op en eraan en daarna als snack verorberd. De grotere worden natuurlijk wel van de ingewanden ontdaan maar de kop en ogen zitten er vaak nog wel aan.
Het wordt over het algemeen in de zon gedroogd, vreemd is het niet dat het gedroogd wordt. De meeste mensen hebben geen vriezer of koelkast en dan is drogen een goede optie in dit warme land. Ook het schaarse vlees dat men heeft word over het algemeen gepekeld en in de zon gedroogd. Dit gebeurt ook wel boven het vuur.
De Toraja bevolking is gek op gedroogd Karbouwenvlees, door de vele Karbouwen die geofferd worden is dit dan ook veelvuldig hier te vinden. Over het algemeen eten Indonesiërs, Vis of Kip en maar heel weinig vlees. Simpel omdat het te duur is.!
Alle rechten voorbehoudenMeer info tonen
Opmerkingen