Upload jouw foto's

Sony Cyber-shot DSC-R1 - 160 - f/8.0 - 1/800 - 57 mm

Sommige landschappen zijn zo mooi. Daar hoef je alleen maar even naar toe te rijden, uit je auto te komen, aan de rand gaan staan en afdrukken maar.


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Sake-van-Pelt op 11 januari 2018 om 15:07

Prachtig gelaagde opbouw van het landschap! Mooi in beeld gebracht! Heerlijk ook die rode rotsen die contrasteren met het groen van de bomen en het blauw van de lucht! Misschien had je onderin nog net een extra randje rotsen kunnen laten zien zodat de boom helemaal 'los' is Verder is het een prachtplaat!

vissi-darte op 11 januari 2018 om 15:43

Goede tip! Bij anderen zeg ik ook wel eens zoiets. Waarom valt het dan bij mezelf niet op? Eigen werk kritisch bekijken blijft verdraaid lastig. ik denk dat ik het zou oplossen door dat stukje even weg te stempelen. Dat ziet toch niemand

Sake-van-Pelt op 11 januari 2018 om 15:57

Ik erger mijzelf soms kapot als ik thuis mijn foto's bekijk. Net dat ene hoekje arm van een medereiziger, net niet de hele boom er op, net die spectaculaire wolk niet helemaal... Ach, zo blijft er wat te leren over

mariontcvb op 14 juli 2016 om 13:25

prachtig , heel bijzonder de sneeuw op de bergen verderop dat heb ik nog niet eerder gezien bij de canyon , meestal zitten die wsl ook in de nevel

vissi-darte op 15 juli 2016 om 21:42

Shafer Canyon maakt deel uit van Canyonlands NP. Dat ligt een aanzienlijk stuk oostelijker dan het gebied van de Grand Canyon. Het gebergte op de achtergrond heet Manti-La Sal. De toppen gaan tot 4000 meter hoogte. Buiten de zomer om is de kans redelijk groot dat je daar sneeuw op aan kunt treffen. En ze liggen lang niet altijd in de wolken hoor.

alexie op 19 mei 2016 om 15:23

Tsjoh ik vind dit toch mooi!!...vooral met die besneeuwde toppen op de achtergrond...niet slecht voor een beginner(HAHA)...veel groetjes Alex...

PNCO op 6 mei 2016 om 23:46

Wat een landschap.. erg indrukwekkend en met de paar wolken is er ook nog een mooi spel van schaduw en licht. En als toetje de besneeuwde bergen op de achtergrond. Ondanks dat je alleen aan de rand bent gaan staan, mooi verzorgde compositie!

hartelijke groet Pieter

vissi-darte op 7 mei 2016 om 14:40

Dank je voor je aandacht Pieter. Dit plateau kent vele fotogenieke viewpoints. Zo veel dat vele bezoekers vaak niet meer weten wat ze wel of niet en hoe op de foto moeten zetten. Goede voorbereiding helpt. Mede door de fotoseries van anderen door te nemen. Dat is bij tijd en wijle een hobby van me. En ik ben ook niet te beroerd om op te schrijven wat ik van een foto vind. Feedback werkt daarbij erg inspirerend en aanmoedigend. Helaas heeft het leeuwendeel van de internet foto-exposanten daar helemaal geen tijd voor. Of ze vinden zichzelf daar te goed voor.... Af en toe denk ik wel eens, wat een ego trippers hobby is dit toch..... Gelukkig zijn er uitzonderingen die deze ietwat treurige regel bevestigen!

Veel dank en hartelijk groet, Allard

PNCO op 7 mei 2016 om 20:30

Ik kan me er goed in herkennen. Zowel in het voorbereiden van een foto door bij anderen te gaan buurten om de techniek te leren en ideeën opdoen als het feedback geven. Ik zal altijd proberen om niet te negatief over te komen en een aanmoediging te schrijven.
Wat betreft het laatste deel, voor mij is het een leerweg. Aan de ene kant wil ik graag waardering krijgen voor de foto's, maar aan de andere kant herken ik het gevaar van egotripperij. Ik heb 1 keer zo iets mee gemaakt op 500px, dat 1 foto het opeens razend goed deed. Werd daar zo onrustig van.. Dus voor mij is het een beoefening in het herkennen van waarom ik fotografeer. Goed om te lezen hoe jij er over denkt, dat sterkt mij in mijn zoektocht naar mijn eigen stijl en visie. En daarnaast weet ik vanuit de filosofie dat alles toch maar vergankelijk is. Waarom zou ik dan streven naar tijdelijke faam? Mooi advies geef je dus

hartelijke groet Pieter

vissi-darte op 7 mei 2016 om 22:27

Alles is ijdelheid en het najagen van wind. Maar we moeten ons leven toch vullen met iets wat we aangenaam vinden. En daar past zo'n streven prima in.

Ja, ik vind het ook altijd bevreemdend te ervaren dat een zozo plaatje het prima kan doen terwijl de foto waar je zo'n hoge verwachting van had maar wat staat te verkommeren. Het is net als met de beurs, Toeval, stemming en de waan van de dag bepalen het verloop.

Edwin64 op 30 april 2016 om 23:04

Wat een prachtig gebied zeg met mooie kleren. Denk dat een panorama foto het hier ook zeker goed had gedaan.

vissi-darte op 1 mei 2016 om 12:45

Dank je voor je aandacht en je overweging.

Deze is afgewerkt in 4x3. Ik heb hem weer eens opgepakt omdat mijn vrouw wat 40x30 cm lijstjes gevuld wilde hebben. Anders had ik de foto 3x2 gelaten. De situatie ter plekke kennende komt een wijder perspectief niet goed tot zijn recht. In mijn beleving gaan de zijwaarts liggende rotswanden dan een een sterke rol spelen. En wat ik in deze situatie beslist niet wil is op voor- en achtergrond gaan inleveren.

Ben je wel eens in de zuidwest USA geweest? Er zijn gigantisch veel plekken die zich zeer goed voor een panoramisch formaat leveren. Ook vanaf dit plateau. Maar dan heb je weer niet zo'n canyon met zo'n fraai zigzag patroon.

ingrid-1950 op 19 april 2016 om 20:29

waar ligt deze Canyon ? ken hemt niet ? Zeker een plek om eens heen te gaan wan mij betreft. Mooie uitsnede, en mooi al die laagjes...........

vissi-darte op 20 april 2016 om 10:45

Canyonlands north section. Ik heb het ballonnetje op de googlemap vrij exact kunnen plaatsen. Je bent er vast wel eens geweest maar zal hem gemist hebben. Zoals vele anderen in dit toch zeer druk bezochte park. Het komt er wel even op aan het juiste standpunt te vinden voor een optimale samenwerking tussen voor- en achtergrond. En een flinke portie mazzel met de atmosferisch condities.

Shafer canyon werd tijdens de uraniumboom gebruikt als transportroute van uraniumerts naar Moab.

De foto is van april 2007. Ik heb deze nog eens opgezocht omdat Astrid (mijn vrouw) nu eindelijk eens wat foto's wilde hebben om in te lijsten. In het, voor mij, impopulaire 4x3 formaat. Deze kon ik goed passend krijgen. Samen met 16 andere. Hopelijk worden de prints ook wat. Dan ben ik er voorlopig weer even af. Ik vind dat maar zeer lastig, keuzes maken.

janbruijns op 18 april 2016 om 16:50

Hele mooie, zonnige en duidelijke foto van een prachtig weids uitzicht op deze canyon met door erosie uitgesleten wanden in prachtige rood-bruine tinten.

MVG.

vissi-darte op 18 april 2016 om 18:06

Zo is het Jan. Eigenlijk is de foto ook niet veel meer dan een registratie. Zij het dat de atmosferische omstandigheden die dag erg gunstig waren. Voor een foto midden op de dag.

0

Stemmen

Bekeken:73

Favoriet:1

vissi-darte

Niveau:beginner
Lid sinds: 23-12-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Vrijheid
  • Skyline van Rotterdam
  • Skyline van Rotterdam
  • uit zicht
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
18 apr. 2016 16:10:02
Camera:
Sony Cyber-shot DSC-R1
Iso:
160
Sluitertijd:
1/800 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
57 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast