Meld je gratis aan

Nikon D40

WAALRE - De brand op de Leenderheide tussen Heeze en Aalst is onder controle. Rond vijf uur brak de heidebrand uit. De brandweer ging het vuur met groot materieel en in totaal 150 brandweermannen te lijf.

De brandweer rukte massaal uit vanwege de droogte en mogelijk watertekort. Het aantal bluswagens nam al snel toe, net als watertankwagens. De brand was aan de oostzijde van de snelweg A2, het gaat om een oppervlakte van zes hectare. Het gebied ligt tussen het 'boscafé' De Hut van Mie Pils en tankstation Meelakkers aan de snelweg A67.

Water uit nabijgelegen ven
Het gebied is erg droog, dat maakte het lastig te blussen. Bij heidebranden is de watertoevoer vaak een probleem, dat was ook op de Leenderheide het geval. Uiteindelijk is er water gehaald uit een nabijgelegen ven met behulp van watertankwagens. Rond tien uur werd het sein brandmeester gegeven.

De brandweer blijft nog wel tot de hele nacht actief. Ze patrouilleren in het gebied om te voorkomen dat het vuur weer aanwakkert. Ook Brabants Landschap, eigenaar van de grond, helpt mee. Loonwerkers zullen met behulp van giertonnen met water het gebied vochtig houden.

Dikke zwarte rook
Even werd gevreesd dat het vuur gevaarlijk zou worden voor een hoogspanningskabel in de buurt, maar dat gevaar bleef uit. Ook werd even gedacht dat verkeer op de A67 hinder zou ondervinden van de dikke zwarte rook. Maar de wind draaide op het juiste moment, de weg hoefde uiteindelijk niet te worden afgesloten.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Bezoekers van het natuurgebied werden wel verzocht om het bos te verlaten. De Hut van Mie Pils had geen last van de brand. Het café lag ver genoeg van de brand vandaan.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Tekst: Omroep Brabant


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:15

Favoriet:0

sjeffker

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 23-04-2014

Meer foto's uit de categorie Overig

  • ondergaande zon Harlingen 1
  • Er zat een valide in
  • Voor Jos Dries
  • Ridder te paard

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
27 jul. 2015 21:06:51
Camera:
Nikon D40
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast