Upload jouw foto's

Sony Cyber-shot DSC-R1 - 160 - f/4.5 - 1/250 - 14 mm

Omdat mijn vorige drieluikje niet afgekraakt is durf ik er nog wel één. Ik heb er plenty. Zelfs een vijfluikje en een tienluikje. Zo komt er wat schot in. Want ik heb nog ruim 600 foto's te gaan.

Fotograferen in India is zo easy. Verder commentaar overbodig.


Reacties (13)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
keeseos op 7 november 2009 om 23:15

Van beroep goochelaar! Hij vindt het zelf ook leuk zo te zien. Blij gezicht heeft hij en ja, zo kun je vast nog wel even doorgaan met je foto's.
Het is een beetje stil rondom jou Allard. Op reis? Bezinning? of aan een fotoboek bezig?
groet kees

veroma op 3 september 2009 om 22:41

YES! Gelukt!
Kom maar op met de volgende. We lusten Zoom rauw en laten ons niet kisten door die Zoo(i)m...

veroma op 3 september 2009 om 22:40

gggrrr, 3 x weg...
4e keer...... Lang verhaal mag dus niet van meneer Zoom....
Kort: leuk: niets in de handen ...... niets in de mouwen.... vijgen?
Wit randje zou mooier zijn geweest. Volgende keer beter, daar rekenen we dan weer op.
Lukt deze poging wel? Ben beniewuwd.
Gr. B

veroma op 2 september 2009 om 22:30

ggggrrrr, 2 x ingetikt, wordt er steeds uit geknikkerd. Morgen zal ik je 'bekritiseren'. vanavond tabak van Zoom.
Gr. Brigitte

Ilka op 30 augustus 2009 om 17:06

Afzonderlijk bezien alle drie heerlijke foto's! Normaal gesproken lees ik de andere reacties niet, voordat ik zelf een reactie heb gegeven, maar nu heb ik ze toch eerst gelezen en ik moet zeggen, ik sluit me aan bij Marijke en Trueje wat betreft het drieluik. Alle hulde voor je durf (én wat mij betreft gewoon blijven durven!!), maar dit drieluik doet af aan de kwaliteit en sterkte/kracht van je foto's. Je schrijft dat je later pas op het idee van een drieluik kwam en dat je anders eventueel een ander standpunt had gekozen. Ik denk dat het drukke beeld niet ligt aan je gekozen standpunt, maar aan alles wat er op de foto te zien is, zoals de zakken op de achtergrond en de vruchten op de voorgrond. Je standpunt zou ik absoluut niet willen wijzigen bij dit beeld; juist erg goed gekozen, omdat je zo als kijker oogcontact met deze goedlachse en behulpzame verkoper krijgt en voor mij maakt dat het beeld warm en persoonlijk. Bovendien ben je een meester in mensen plaatsen in hun omgeving en ook daar zou ik dus niets willen missen van de zakken en de vruchten! De verkoper heeft een prachtige lichtval van opzij op zijn gezicht en mooie twinkeltjes in zijn ogen. Heldere kleuren in je foto weer. De belichting lijkt in de foto's een piets van elkaar te verschillen. Het lijkt wel alsof er iets meer kleurverzadiging (met name zichtbaar in zijn huidskleur) in de bovenste foto zit dan in de onderste. Heb je de ene foto meer bewerkt dan de andere?

Groetjes,
Ilka

True op 29 augustus 2009 om 17:53

allemaal heeerlijke foto's Allard en goed ook, wat een lekker stukkie
maar in collage's maken had je dit keer zeker geen zin? haha...
alle begrip, maar wel zonde van je prachtfoto's....
liefs, Trueje

bendigi op 28 augustus 2009 om 16:24

Hoi Allard,een mooie collage,bij de eerste lijkt hij wel een tovenaar van niets in de handen en de volgende laat hij zijn koopwaar zien met een smile op zijn gezicht,grtjes Benny.

Kvinne op 28 augustus 2009 om 12:52

Ik houd wel van zo'n drieluik. Een klein beeldverhaaltje van een heel enthousiaste verkoper. Je hebt de situatie heel mooi vastgelegd. Misschien had je een iets duidelijkere overgang kunnen maken tussen de foto's.
We wachten je volgende drie, vijf of tienluiken wel af...................
Gr. Kvinne

rudy-rudy op 27 augustus 2009 om 23:16

Je zou het bijna een collage kunnen noemen. Ik vind het wel vindingrijk van je om drie foto's zo onder elkaar te plaatsen. Het schetst hier weer een klein verhaal, het verhaal van de vrolijke koopman die kennelijk trots is op zijn waar. De kleuren zijn sprankelend en toch natuurgetrouw. Het vreemd aandoende blauw van het zeildoek stoort mij althans niet. Was het oorspronkelijk wit van kleur?

Fotograferen lijkt me in dit land inderdaad een 'makkie' dit in tegenstelling tot de landen waar ik geweest ben zo als bijvoorbeeld (oost) Turkije en Marokko.

groet ruud

henkvanm13 op 27 augustus 2009 om 23:15

Als goochelaar brengt hij zijn waar op een sympatieke manier aan de man,heeft wel gevoel voor show.Mooi kijkt heel plezierig.
Groet Henk

bibiche op 27 augustus 2009 om 23:10

Voor sommige foto's is het wel interessant,z'on drieluikje,anders moet je 2 dagen wachten voor je serie
zijn het zaaddozen?????? van een bepaalde plant ?
je hebt er alleszins 10 gekocht,
een glimlach van mij
Brigitte

see_and_feel op 27 augustus 2009 om 22:29

hey Allard, t ziet er gezellig uit bij die marktkoopman,zakken vol van ....??(ik weet niet wat het is). Waarom houdt hij zijn handen zo bij die eerste foto? De foto's zijn heel mooi van kleur en expressie, de bovenkant van de foto oogt wat rommelig, wat voor mijn gevoel door het 3-luik verergerd wordt omdat het onrustige stuk van de foto 'vastgeplakt' zit aan de volgende foto. In je vorige 3-luik had je een verhalende lijn, mss hier ook, maar ik mis m dan n beetje. sorry. Neemt niet weg dat het heerlijke reisfoto's zijn met een mooi oogcontact. Leuk!! Is jou wel toevertrouwd. grtz Marijke

atr op 28 augustus 2009 om 18:01

Hey Marijke...... you're my friend! Ik ben heel erg ingenomen met je kritische ondertoon. Gebeurt naar mijn idee veel te weinig op zoom. Het is zonder meer een rommelig drieluikje. Technisch een wanprodukt. Je begrijpt dat er nogal wat durf mijnerzijds voor nodig was om dit up te loaden. Het idee tot een samenvoeging is pas achteraf ontstaan. Anders had ik beter het lage standpunt wat op kunnen offeren om het hoofd onder de rand van de muur te krijgen.

Het verhaal zit in de indruk die je krijgt bij de eerste foto. Mijn indruk: "Hey fotootje maken? Is het niet een beetje saai zo? Hulp nodig? .....", en dan laten de volgende foto's zich ook beter lezen. Denk ik. Ook hier vind ik je bijdrage bijzonder nuttig. Jij ziet alles. Hier dus niets. Voor mij een indicatie of een foto "persoonlijke" of "algemene" waarde heeft. Ik leer ook veel van jou hoor!

Groet, Allard

see_and_feel op 29 augustus 2009 om 00:52

Ja, ik ben graag eerlijk, ook al ben ik daarmee ook wel eens kritisch. Altijd opbouwend bedoeld om voor een vlgd keer voordeel mee te doen. Zo heb i zelf ook al heeeel veel geleerd. (o.a. van jou) Je idee van je drieluik blijft leuk en is prima, mss met een klein wit randje ertussen voor wat meer rust? Met je uitleg erbij begrijp k t verhaal beter. grtz Marijke

bsanders op 27 augustus 2009 om 22:22

hmmm Alard, nu nog 200 drieluikjes te gaan dus??? als die ook zo zijn..kom maar op!
Deze is enorm leuk. wat heeft die man een plezier in het leven! Wat heb je dat prachtig weergegeven. een heerlijke drieluik, mooi van kleur, helder en haarscherp. Maar wat verkoopt hij nu eigenlijk?
groetjes Bernadette

0

Stemmen

Bekeken:153

Favoriet:0

atr

Niveau:beginner
Lid sinds: 03-01-2008

Meer foto's uit de categorie Overig

 • let your dreams take flight 1/640 iso640 f18
 • P1100161  stena line h v holland  VOLVO FH special vervoer 6 jan 2020
 • P1100163 H v Holland uitz berghaven  6 jan 2020
 • in stilte
Datum:
27 aug. 2009 22:14:29
Camera:
Sony Cyber-shot DSC-R1
Iso:
160
Sluitertijd:
1/250 sec
Diafragma:
f/4.5
Brandpuntsafstand:
14 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast