Upload jouw foto's

Sony A700

Gedwongen door maanden van koud weer besloot ik een manier te vinden om 'green screen' (chromakey) fotografie te beoefenen in mijn kleine studio (bestaande uit een strobist-set van 4 Nikon SB-80DX flitsers met paraplu's, een mini beauty dish en achtergrondpapier).

Melissa mocht als eerste een shoot op mijn green screen proberen, en ik maakte dit eenvoudige portret van haar iets specialer door het green screen in de nabewerking te vervangen door een moderne achtergrond, waarna ik in Lightroom 2 nog wat effecten toepaste als afwerking.

(model: Melissa)


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
autofocus op 4 maart 2010 om 12:30

Hoi Richard, je achtergrond is cool gedaan, geeft een gaaf effect. Verder ben ik niet zo enthousiast over de foto. Vind de belichting niet prettig, hard licht en gedeeltelijk (linker hand) overbelicht. Maar ik val wel onder de categorie 'beste stuurlui' in dit geval

gr Hans

Richard_Altenburg op 4 maart 2010 om 12:38

Hans, bedankt dat je even over deze foto wilde schrijven. De oorspronkelijke foto, genomen voor het green screen, was gewoon goed belicht, zonder overbelichte plekken en dergelijke, maar in de bewerking ben ik gewoon wat verder gegaan dan technisch gezien verantwoord is. Het effect vonden we (mijn dochter en ik) gewoon gaaf maar het is nu technisch gezien niet de beste foto meer, nee. We gaan binnenkort verder met chromakey-experimenten, waarbij ik vooral mijn best zal doen haar zo natuurlijk in de achtergrond op te laten gaan. Het is nog even leren en wennen, maar ik zie veel leuke toepassingen voor de toekomst!

autofocus op 4 maart 2010 om 12:43

kan ik me voorstellen Richard, denk dat er bijzonder coole effecten te maken zijn op deze manier. Maar ja, een foto op zoom wordt (tenminste door mij) beoordeeld op het totaalplaatje (letterlijk) en vandaar mijn opmerking. ik kijk uit naar meer foto's van je.

gr Hans

vissi-darte op 1 maart 2010 om 20:55

Je titel doet me aan Huxley denken. Maar naar dat soort verwikkelingen zal ik hier niet hoeven te zoeken denk ik.

Ik heb je omschrijving gelezen en eerlijk gezegd gaat het me geheel boven de pet. In ieder geval schrijf je warmer weer nodig te hebben en het echte green screen werk zal dus wel buiten moeten gebeuren.

Omdat ik dus met de beste wil van de wereld niet weet in welke "context" ik deze foto moet zien beschrijf ik dus maar wat ik zie.

Ik zie een opname die me aan de scan van een wat harde en sterk verzadigde print doet denken. Met daarbij een stevig groen zweem en een relatief tekort aan rood. Maar dat zal wel de bedoeling zijn. Wat daarnaast opvalt is het ontbreken van huid structuur op de handen en in het decolleté zoals ik dat op het gezicht wel kan vinden.

Je achtergrond suggereert een futuristisch soort dynamiek. Wat ik wel mooi vind.

Groet, Allard


Richard_Altenburg op 1 maart 2010 om 21:26

Allard, ik waardeer je zeer uitgebreide analyse van mijn experimentele chromakey-foto. Je zoekt er veel te veel achter en in, het is slechts een test geweest om te bekijken of en hoe ik binnen mijn kleine studio green screen fotografie kan gebruiken. De uitdaging was met name het egaal belichten van het groen om deze later zonder teveel zichtbare spill te verwijderen uit het beeld. De achtergrond en de bewerking in de kleuren heb ik gedaan om mijn dochter Melissa meteen een leuk resultaat mee te geven, maar dit alles staat los van het effect dat ik wilde bereiken. Het concept, als je wilt, reikte niet verder dan de toepassing van een green screen in een strobist setup, verder was ik niet gegaan dus alles erna is 'random' en verdiende eigenlijk niet jouw geweldige analyse. Bedankt voor je tijd, ik hoop dat je dit nog eens wilt doen als ik een totaal chromakey-concept heb uitgewerkt.

mgjvk op 28 februari 2010 om 15:11

Ha Richard. Je bent weer in de lucht zie ik? ! Welcome back ! Geets !!!

0

Stemmen

Bekeken:69

Favoriet:0

Richard_Altenburg

Niveau:
Lid sinds: 24-04-2008

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Model: Jennifer Renting
  • Peter Verest_HBL8574
  • Zwangerschapsshoot!
  • Michelle
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
28 feb. 2010 15:08:11
Camera:
Sony A700
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast