Upload jouw foto's

Canon EOS 5D Mark II - 400 - f/5.6 - 1/60 - 200 mm

Vrijdag 17 augustul j.l. had ik het genoegen om zakelijke portretfoto’s te mogen maken van Robert. We hebben direct na ‘t werk afgesproken, zodat we alle rust en ruimte voor de shoot hadden.

Het idee voor de foto stond vooraf al vast. Ik wilde een formeel portret op een niet zo standaard locatie. Vooraf heb ik de omgeving van het kantoor bekeken. Daarbij viel de parkeergarage op vanwege de mooie lichtinval. Dit werd dan ook de locatie voor de shoot.

Vanwege de beperkte hoeveelheid licht was het gebruik van een flitser onvermijdelijk. Ik koos ervoor om een flitser met een flitsparaplu als hoofdlicht te gebruiken en het aanwezige daglicht als invullicht.

De belichting heb ik zo ingesteld dat het daglicht ongeveer een stop donkerder is dan het flitslicht. Dit geeft een mooie ratio tussen de lichtste en donkere partijen, staat het onderwerp centraal, behoud je de details van de omgeving en maak je de foto’s wat interessanter.

Het resultaat van de shoot is hierbonder te zien. Klik op de foto om een vergroting te openen. Reacties en feedback zijn zoals altijd welkom.

Meer informatie? Bezoek ook eens mijn website op: http://www.aukerensen.nl.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:19

Favoriet:0

amrensen

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 19-05-2008

Meer foto's uit de categorie Portret

  • FamilyIndustrie
  • After the dance...
  • M&M
  • Waiting for the metro
Datum:
3 sep. 2009 07:28:07
Camera:
Canon EOS 5D Mark II
Iso:
400
Sluitertijd:
1/60 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
200 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast