Upload jouw foto's

Sony A77 II - 100 - f/9.0 - 1/320 - 26 mm

De drie grote piramides van Giza in Egypte. In de verte de grootste piramide en het laatste wereldwonder uit de oudheid, de piramide van Chafra (ook wel Cheops genoemd), daarvoor de piramide van Chufu en als laatste die van Menkaura. De drie kleine piramides zijn de koninginnenpiramides van Menkaura. Gemaakt tijdens mijn reis door Egypte in mei dit jaar. Voor deze foto zijn we naar een onofficieel panoramapunt gelopen. Het officiële panoramapunt liet erg veel ruimte tussen de laatste twee en dat was niet mooi. De kamelen op de voorgrond waren een welkome toevoeging om het grote vlak zand te onderbreken.


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
JaapKoole op 3 juni 2016 om 11:25

Prachtige plaat!
+

Sake-van-Pelt op 3 juni 2016 om 11:25

Dankjewel!

bloemke op 21 mei 2016 om 13:27

Als je hem groot maakt zie je pas hoe overweldigend ze zijn
mooie opname , prachtig van kleur .
Dorst je daar zo maar heen ? dat land heeft toch een vernietigend reis advies ?
gr bl +

Sake-van-Pelt op 21 mei 2016 om 20:26

Dankjewel! Ze zijn echt enorm groot! Echt heel bijzonder om er geweest te zijn en ik ga er ook zeker naar terug!
Wat betreft angst, ik volg het nieuws en ik snap dat mensen bang zijn, maar ik heb er persoonlijk niets van gemerkt. Mijn vriendin was er dit jaar voor het 5e jaar op rij en heeft zich in al die jaren geen enkele keer onveilig gevoeld. Ze is in 2011 zelfs over het Tahir plein gelopen terwijl er demonstraties waren. Natuurlijk moet je er (als vrouw) niet alleen over straat gaan als het donker is, maar ik kan ook wijken in Amsterdam en Rotterdam bedenken waar je dat niet moet doen. De westerse media heeft er vaak een handje van om de situatie in een land te overdrijven. Zo ben ik vorig jaar begin juni in Kiev, Oekraïne, geweest voor een trip naar Chernobyl. Ik heb daar toen niets gemerkt van enige onrust of spanning in een land dat gebukt ging onder een burgeroorlog. Zo ook in Egypte. Er wordt erg goed voor de toeristen gezorgd, het land heeft de toeristen heel erg hard nodig om voldoende geld te verdienen. Overal zit en loopt beveiliging rond met kalasjnikovs en in de steden en langs de wegen staat politie en het leger om bij iedere auto te vragen wie er in zit en waar ze heen gaan. Ik zag laatst ook een mooie statistiek. Er gaan in Egypte dagelijks veel meer mensen in het verkeer dan aan terrorisme. Oftewel, als je goed uitkijkt met oversteken ben je safe.
Wat betreft het reisadvies, het ministerie van buitenlandse zaken zegt dit:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/egypte?utm_campaign=sea-t-reizen_wonen_werken_buitenland-a-reisadviezen_egypte&utm_term=reisadvies%20egypte&gclid=Cj0KEQjwjoC6BRDXuvnw4Ym2y8MBEiQACA-jWZpHbq-J8yWe3Bvx6tG3v4yEl-5jOZj7LdmmsGvZpnUaAoBQ8P8HAQ

bloemke op 21 mei 2016 om 23:04

Nou het ministerie is wel bijzonder duidelijk hierin !! huh?.....
Je hebt wel gelijk , anders kun je nergens meer heen .
Ik voor (met een cruise schip 6 weken geleden door de rode ze naast Jemen , er was daar 5 nachten lang piraten dreiging dus alle lichten zoveel mogelijk gedoofd bij nacht , plotseling mochten we ook niet eer naar Marmaris , er werd uitgeweken naar Rhodos .
Zelf ga ik regelmatig naar Istanbul , om daar wat stoffen in te kopen , nu kun je eigenlijk beter niet gaan (zegt men ) Ik weet het ook niet hoor , volgens mij is de Bijenkorf net zo gevaarlijk .
gr bloemke

PNCO op 20 mei 2016 om 23:56

Heel mooi.. en blijft erg indrukwekkend om te zien, lijkt me vooral bijzonder om er zelf te staan
De mensen en kamelen op de voorgrond creëren een fijne sfeer, kleuren van het zand komen mooi uit. Mooi gedaan Sake

hartelijke groet Pieter

Sake-van-Pelt op 21 mei 2016 om 20:35

Dankjewel! We waren deze ochtend speciaal vroeg opgestaan om nog even snel naar dit panoramapunt te lopen. Kostte uiteindelijk anderhalf uur, maar dat was het zeker waard!

alan op 20 mei 2016 om 10:05

Indrukwekkend en heel mooi...
Gr. Alan

Sake-van-Pelt op 20 mei 2016 om 10:08

Dankjewel!

8

Stemmen

Bekeken:104

Favoriet:2

Sake-van-Pelt

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-01-2014

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Rotterdam
  • Brug der Zuchten II
  • Brug der Zuchten
  • Rangeerterrein zwart-wit