Upload jouw foto's

Nikon D300s

Wanneer ik de beelden van de bootvluchtelingen uit Afrika zie, moet is steeds weer aan de Afrikaanse souvenir verkopers in Parijs denken. De vluchtelingen denken in Europa het Walhalla te vinden, terwijl de realiteit weerbarstiger is. Eenmaal hier aangekomen, komen zij in een situatie terecht welke nog steeds geen verbetering van hun situatie oplevert. Ok, men is hun leven wel zeker, maar vaak ook niet meer dan dat. Ik heb het met hen te doen, wat een ellende. Helaas neemt de politiek niet haar verantwoordelijkheid en blijft men dit maar voor zich uitschuiven. Laten we maar vooral zwijgen over de daadkracht van de Europese eenheid, want die stelt niets voor. Het is alleen maar een eenheid voor de bühne. Nu snap ik ook wel dat het niet zo simpel ligt, maar toch. Dat dit anno 2015 nog gebeurd is een schande voor de mensheid!


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
ineke op 13 mei 2015 om 09:51

Mooie detail opname. Het verhaal wat er bij hoort is niet triest en je ziet het overal.

janvanderland op 5 mei 2015 om 08:00

Gaaf detail gebracht

wimvanbrink op 4 mei 2015 om 17:18

Goed getroffen deze foto. Met je tekst ben ik het ten dele eens. De politiek heeft, al zouden ze willen, geen pasklare oplossing. Het vraagstuk is zo problematisch en feitelijk onoplosbaar. Een vluchteling, politiek of economisch heeft in Europa nog altijd elke dag te eten, iets wat in eigen land niet altijd het geval is. Maar als je iedereen op zou willen nemen die in zo'n situatie verkeert, tja wat krijg je dan. Een forse tweedeling, aan de ene de welvarende burger en aan de andere kant een hele grote groep kanslozen die buiten onze maatschappij staan.

mphvanhoof op 4 mei 2015 om 20:35

Natuurlijk heb je gelijk met wat je zegt. Het is ook een geweldig moeilijk probleem. Maar wanneer de Europeanen wat meer aan daadwerkelijke efficiënte ontwikkelingshulp zouden doen en wat meer druk zouden uitoefenen op de regeringen daar, zou er misschien iets op termijn kunnen veranderen. Maar vluchtelingen tijdelijk opnemen en ze dan vervolgens zeggen dat ze vrijwillig terug moeten gaan, dat werkt niet. Daarnaast ben ik van mening dat het vluchtelingen probleem er een is van geheel Europa en niet alleen maar van de landen die er aan hun grenzen mee te maken krijgen. Want eenmaal binnen Europa stromen deze mensen door naar het voor hen rijke Noord Europa. Het is en blijft een geweldig moeilijk dilemma, dat is zeker. Ik zou niet in de schoenen van de mensen in kwestie willen staan. Wat een ellende..... Wim, bedankt voor je discussie en overdenking. Zouden meer mensen moeten doen. Gr MArcel.

wimvanbrink op 4 mei 2015 om 20:41

Eigenlijk hebben wij allebei gelijk, maar helaas daar kopen wij niets voor en het lost het probleem ook niet op. Maar er over nadenken kan geen kwaad. Grt. Wim

jan.pijper op 4 mei 2015 om 13:50

Super tekst bij een passende foto. Ik denk er ook zo over, politici zijn gewoon zakkenvullers, verder niks.

Gr....Jan.

2

Stemmen

Bekeken:44

Favoriet:0

mphvanhoof

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 25-11-2005

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Wewelsburg.
  • Portret rokende man
  • Portret oude dame
  • Torcal de Antequera
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
4 mei 2015 13:05:28
Camera:
Nikon D300s
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast