Upload jouw foto's

Nikon D7100

Op advies van enkele lokale Canadezen die helemaal gek zijn van raften besluiten wij niet om op één van de andere plekken te gaan wildwatervaren, maar in Clearwater het avontuur aan te gaan. Daar hebben zij de meest geweldige tochten meegemaakt. En ze hebben niet gelogen! Het was waanzinnig gaaf!

Het hoofdkwartier van Interior Whitewater Expeditions is gelegen aan de ingang van Wells Grey National Park. We reserveren een plekje voor morgen en de volgende ochtend komen we enthousiast en vol nerveuze spanning weer terug. Na een korte kennismaking krijg je een helm, een wetsuit en andere noodzakelijkheden aangereikt. Daarna stap je in een omgebouwde schoolbus en rijd je hobbeldebobbel naar de startplaats. Daar trek je de wetsuit aan terwijl de stevige rubberen boten te water worden gelaten. We gaan met 8 man in de boot.

De eerste 20 minuten blijf je lekker dobberen op de nog rustige Clearwater River terwijl de commando’s uitgelegd en de veiligheidsinstructies gegeven worden. Onze gids is wat avontuurlijker ingesteld dan de gids op de andere boot. Terwijl op de andere boot als oefening slechts één man overboord gaat, moet in onze boot iedereen het water in vallen. Dit dient als reddingsoefening. Zo weet je precies hoe het voelt om in het water te drijven en leer je hoe je iemand weer in de boot in trekt. Brrrr… In eerste instantie is het water erg koud maar al gauw vormt het water een isolerend laagje in de wetsuit en is het heerlijk warm.

En dan begint het echte werk. Eerst nog op een redelijk rustig stuk om de commando’s te oefenen en dan wordt de rivier behoorlijk wild. Het is hard werken, maar ontzettend gaaf. Regelmatig krijg je een plens water over je heen en word je wild door elkaar geschut. En ondertussen kan je in de wat rustige momenten heerlijk genieten van de prachtige natuur om je heen.

Deze foto heb ik gekozen om dat alles er op te zien is. Het enthousiasme van de deelnemers zie je aan de grijns op het gezicht van de jongste telg aan boord. Het opspattend water links en de "stijgende" boot geeft aan dat het geen kalme rivier is en gelukkig spat het water hier niet al te erg zodat je de prachtige omgeving ook nog kan zien!


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
fotobram op 3 december 2016 om 21:16

Mooi midden in de actie. +

ChristaThieme op 5 december 2016 om 18:11

Dank je Bram!

1

Stemmen

Bekeken:52

Favoriet:0

ChristaThieme

Niveau:beginner
Lid sinds: 06-12-2015

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Historische Haven Hoorn
  • World Lion Day 2020 ...
  • Businessmen
  • Pelgrimspad 32

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
3 dec. 2016 20:20:19
Camera:
Nikon D7100
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast