Z

Zelfportret

door: ernadaalman, noukkasigne, eefje45

Een zelfportret maken vereist een speciale techniek. Deze groep is gestart, omdat in verband met creatieve werkzaamheden al jaren zelfportretten zijn gemaakt voor publicaties. Bij Zoom.nl - portretten zijn vele goede zelfportretten. Kunstenaars, bekende en beroemde, maken ook zelfportretten. Bij fotografie heb je een goede lichaamshouding nodig, yoga of dru-yoga is een aanbeveling. Bewerkte zelfportretten vragen tevens een creatief inzicht in compositie- en kleurkeuze.

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
ernadaalman
4 jaar geleden
Het is vandaag 10 februari 2019. Op social media wordt gesproken over een redactiestuk in Trouw van gisteren 9 februari over selfies en het negatieve zelfbeeld dat daardoor kan ontstaan. In verband met mijn werk, beeldend kunstenaar met als onderdeel fotografie, kom ik daar ook wel eens mee in aanraking. Natuurlijk heb ik een reactie aan de redactie van Trouw gestuurd met de melding dat het maken van selfies vaak door amateurfotografen gedaan wordt en dat dit een geheel ander beeld oplevert dan een foto gemaakt door een vakman/vrouw. Ik ben geen vakvrouw, maar weet dat een semi-professionele fotograaf een selfie of een portretfoto op een professionele manier kan maken, zoals de zelfportretten in deze groep van Zoom.
ernadaalman
5 jaar geleden
Ik wens alle leden van Zoom.nl en de groep Zelfportret fijne feestdagen en een creatief 2018!
ernadaalman
5 jaar geleden
Het is vandaag 10 december 2017 en de eerste sneeuw van deze winter is gevallen. Het nodigde mij uit tot het maken van een zelfportret in de sneeuw! Willen jullie deze winter ook een selfie met sneeuw plaatsen?
ernadaalman
6 jaar geleden
Het is vandaag 2 juli 2017. Een heleboel Zoomers zullen op vakantie gaan. Dus: fijne vakantie! Ook zullen er weer zelfportretten gemaakt worden, want het is een soort virus. Als je ermee begint laat het je niet meer los. Jezelf als model gebruiken is makkelijk, want je hebt altijd hét model bij de hand. Waarom het zo boeiend is? Een zelfportret maken kan op zo ontzettend veel verschillende manieren: in zwart/wit, in kleur, met steunkleur, waarbij je in de lens kijkt of juist niet, in de spiegel, bewerkt of onbewerkt, helemaal of een deel van jezelf. Dit alles komt ik ook tegen in deze groep Zelfportret. Mijn complimenten!!! Overigens is een "zelfportret" anders dan een "selfie". Uitgebreider, symbolisch, eventueel bewerkt en het vergt de hand van een fotograaf. Een selfie is een snapshot van jezelf. Ook leuk, maar anders. U ziet, ik heb inhoudelijk heel wat geleerd het afgelopen half jaar! Met groet, succes en tot ziens, Erna
ernadaalman
6 jaar geleden
Het is bijna 2017. We zijn veel foto's verder. Ook foto's van zelfportretten. De ontwikkeling van het zelfportret heeft de laatste jaren gigantische sprongen genomen. De meeste, professionele fotografen hebben dat gemerkt. Selfies, dat is hét van nu! Maar, er is natuurlijk een groot onderscheid te zien in kwaliteit. De groep Zelfportret maakt al jaren, sinds 2011 uitstekende "selfies"! Zoomers letten op alles: houding, licht, verhouding en achtergrond. Vaak wordt dat bij een selfie vergeten, de achtergrond is medebepalend voor de kwaliteit van het onderwerp, in dit geval het zelfportret. Veel succes in 2017!
ernadaalman
10 jaar geleden
De groep Zelfportret bestaat nu ruim 2 jaar. Juist het bijzondere aan een zelfportret is dat de foto heel persoonlijk is en op zoveel verschillende manieren weergegeven kan worden. Mijn complimenten aan alle creatieve fotografen. Groet, Erna Daalman