W

Workshop Straatfotografie

door: kimvana_zoom, KarinBosga, duinwit

Voor iedereen die aanwezig was bij de Zoom.nl Workshop Straatfotografie in Amsterdam. Laat hier je foto's achter, deel ervaringen en houd elkaar op de hoogte van je vorderingen.

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
duinwit
11 jaar geleden
Caro's opbouwende aandachtspunten voor mijn foto's. Caro heeft hier voor ook op mijn homepage gekeken, op de één of andere manier liggen deze Zoom Site en Ik elkaar niet zo,terwijl ik toch dit soort zaken ook voor mijn beroep doe. Caro: Dank je wel voor je mooie foto's! Goed, mooi belicht, helder, prettig om naar te kijken. Je maakt veel staand beeld, is dat een bewuste keuze? Zag ik ook op de website. Dat maakt dat bij jou het portret sterker naar voren komt dan de straat. De serie van de fietsers is sterk, waarvan ik het liggend beeld er gelijk uit zou halen. De eerste foto van de vrouw met netkousen is geweldig!!, alsof het een vooraf afgesproken beeld is. Eigenlijk valt de man met de kinderen er ook een beetje uit en bij deze foto vind ik het blauwe toilet erg storend, terwijl bij de vrouw met de netkousen de achtergrond zo mooi onscherp is. Je hebt vast veel meer mooi beeld op de boot geschoten, en de keuze voor close is sterk, zeker als je een hele serie achter elkaar hebt. Dus die eerste drie foto's passen goed bij elkaar, terwijl de laatste twee foto's eigenlijk gewone foto's zijn van een verwaarloosde boot. Je hebt een goede uitstraling voor een (straat)fotograaf, positief en open en rustig en dat zie je aan de mensen op je foto's. je bent een mensenfotograaf. Tips voor jou: ga zo door!, schiet eens iets meer landscape, horizontaal waarin meer omgeving is en zoek daarin een sterke compositie. Vaker experimenteren met groothoek? Helemaal goed dat mijn link bij jou staat..leuk! succes en groet Caro
mariejo
11 jaar geleden
Beste groepsleden. Het is mij gelukt de zes foto's in de groep te krijgen. Het lijkt mij leuk als jullie het commentaar van Caro willen delen. Daar leren we ook weer van. Ik plak hieronder het commentaar van Caro op mijn foto's. Ik ben vooral blij met de tips, waar ik zeker mee aan de slag ga. Opmerkingen van Caro: "je maakt mooie heldere frisse foto's, goed belicht, en zo goed dat mensen het niet door hebben dat je ze fotografeert..leuke serie wiet rokende jongeren..zo typerend voor Amsterdam het meisje bij ristorante Pizzeria vind ik sterk, ze staat goed links en je ziet een mooie spiegeling van haar, het is een rustig beeld en toch weet je dat het in een drukke stad is.. Ik heb eigenlijk niet veel aan te merken op je fotografie, het ziet er goed uit en goed gekozen, een tip voor jou zou kunnen zijn: je maakt nette composities, een beetje experimenten met meer lijnen in het beeld, meer de straat inkijken, niet alles voor een gevel/ rechte achtergrond, groothoek gebruiken kan de beelden dynamische maken, kijk maar of dat ook bij jou past." Hartelijke groet, Ria
duinwit
11 jaar geleden
Wat een klus dat uploaden, 3 4 keer per foto en dan nog..........
kimvana_zoom
11 jaar geleden
Hoi duinwit, je kunt tijdens het uploaden de foto direct in deze groep zetten. Dat doe je bij Stap 2. Als het niet lukt, mail mij even op kim@zoom.nl dan zoek ik het uit. Alvast bedankt!
duinwit
11 jaar geleden
Als ik een foto extra toe wil voegen en de groep kies gebeurd het toch niet voorbeeld kijk in mijn persoonlijke map de eerste foto titel AMSTERDAM@VIEUWEXTRA-1, ik kan doen wat ik wil maar het lukt niet, of ben ik al aan mijn limiet?
kimvana_zoom
11 jaar geleden
Hoi Duinwit, kun je me zeggen wat je precies doet om een foto aan de groep te voegen? Hij staat al op Zoom.nl dus ik neem aan dat je via het podloodje je foto wijzigt? En dan kun je helemaal onderaan bij [i]Voeg toe aan Groep[/i] deze groep selecteren. Door onderaan op de blauwe knop [i]Opslaan[/i] te klikken, bevestig je dit. Het kan zijn dat er een vertraging is voordat je de foto in de groep ziet, maar dat kan niet langer dan een half uur zijn. Ik hoop dat het lukt anders hoor ik het graag. Je kunt me ook altijd mailen op kim@zoom.nl.