Finalisten van de SIGMA Talent Quest zijn bekend!

5 augustus 2019 13:02
partnerredactie

Samen met SIGMA is Zoom.nl op zoek gegaan naar nieuw fotografietalent. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn 10 kandidaten gekozen. Zij kregen de kans om te pitchen voor de jury, waarbij ze lieten zien wie ze zijn en wat ze doen. Daaruit zijn drie getalenteerde finalisten gekozen die verder de strijd met elkaar aan zullen gaan.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

In het kantoor van Zoom.nl hangt een opgewonden spanning. Er is een aparte wachtruimte ingericht voor de tien kandidaten, waar ze op hun beurt wachten om te kunnen pitchen voor de jury. De jury, bestaande uit Jan-Willem Verschuuren en Marlow Wijnhoud van SIGMA en hoofdredacteur van Zoom.nl Wouter Diemer, zit in een andere ruimte te wachten op de eerste kandidaat. Ook is er een videoteam aanwezig om alles vast te leggen, wat het nog net een beetje extra spannend maakt.


Ellen van den Doel, een van de 10 kandidaten, pitcht voor de jury


De jury met v.l.n.r. Marlow Wijnhoud (SIGMA), Jan-Willem Verschuuren (SIGMA) en Wouter Diemer (Zoom.nl)

De pitches

Een voor een worden de kandidaten naar binnen geroepen om hun pitch van 15 minuten te houden. Alle kandidaten vertellen gepassioneerd over hun specialisatie in de fotografie, en wat voor workshop zij graag zouden willen geven voor SIGMA als ze gekozen worden als finalist. De meest uiteenlopende onderwerpen komen voorbij: de een stelt voor om een fotoworkshop te combineren met zweefvliegen en een ander vertelt over onderwaterfotografie. Ook onderwerpen als landschapsfotografie, storytelling, het fotograferen van evenementen, portretten, bedrijven en bijzondere composities komen aan bod. Zelfs afval wordt als onderwerp besproken voor conceptuele fotografie.

SIGMA-ambassadeur

Omdat de uiteindelijke winnaar de titel van SIGMA-ambassadeur zal winnen, moeten de kandidaten de jury ook weten te overtuigen dat zij daar geschikt voor zijn. Ook moeten zij laten zien hoe zij drie belangrijke lenzen uit het SIGMA-assortiment een rol zullen geven tijdens de finale-fase. Deze drie lenzen zullen namelijk ingezet worden tijdens de workshops die de finalisten zullen geven, en ook zullen de finalisten er zelf een fotoserie mee maken die mee zal tellen voor de keuze van de winnaar.

De finalisten

Nadat alle kandidaten hebben gepitcht, gaat de jury in overleg en dan is het tijd voor de bekendmaking van de drie finalisten van de SIGMA Talent Quest. Jan-Willem Verschuuren neemt het woord en benoemt de verschillende onderwerpen die hij die dag voorbij heeft horen komen voor hij bekendmaakt wie er door gaan naar de finale.

De kandidaten wachten in spanning af wie er door gaat naar de finale

En de finalisten zijn geworden: Robert Smits, Thirsa Nijwening en Jolien Kramer! Van harte gefeliciteerd! Lees hier wie zij zijn en welke workshop zij gaan geven.

De finalisten v.l.n.r. Robert Smits, Jolien Kramer en Thirsa Nijwening

Aanmelden workshops

Wil je deelnemen aan een workshop van een van de finalisten? Je kunt je nu aanmelden voor de workshop onderwaterfotografie van Robert Smits! Houd voor de andere twee workshops de Zoom.nl website, Facebookpagina en nieuwsbrief goed in de gaten de komende tijd en meld je aan als de oproep online staat.

Bekijk hier de video van de pitchdag:

De SIGMA objectieven waar de finalisten mee aan de slag gaan:

14-24mm F2.8 DG HSM | Art

24-70mm F2.8 DG HSM | Art

70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports

Dankwoord

Wij willen iedereen die zich voor de SIGMA Talent Quest heeft aangemeld hartelijk danken. Ook de zeven kandidaten die gepitcht hebben en niet door zijn naar de finale willen we bij deze extra bedanken voor hun aanwezigheid en inzet: Eduardo de Vlugt, Yvette de Wit, Ellen van den Doel, Bram van Dal, Martina Ketelaar, Eline Schuurmans en Max van Rijn, we waren stuk voor stuk onder de indruk van jullie passie en talent!

Wil je het verdere verloop van de SIGMA Talent Quest volgen? Houd dan de pagina zoom.nl/stq in de gaten!