Nieuw - Fujifilm X-M5

15 oktober 2024 07:00
15 oktober 2024 14:37
Redactie Zoom.nl

Met de nieuwe X-M5 doet Fujifilm een gooi naar de gunsten van de content creator en vlogger. Maar deze lichtgewicht in retrojasje heeft meer onder de kap dan je misschien op het eerste gezicht denkt …

Met een gewicht van 355 gram inclusief accu is de X-M5 het lichtste model in de aps-c-systeemcameraserie. Binnenin bevindt zich de bekende X-Trans CMOS 4-sensor met ruim 26 megapixels, gekoppeld aan de krachtige X-Processor 5. Daardoor beschikt het compacte cameraatje onder meer over snelle hybride AF met onderwerpherkenning en AI met ‘deep learning’.

Ook de videospecificaties zijn niet mis: maximaal 6,2K/30p of 4K/60p. Het resultaat wordt weggeschreven naar de SD-kaart (UHS-I, dus een hele snelle is aan te raden). Omdat camera’s bij filmen nogal heet kunnen worden, is optioneel een ‘cooling fan’ leverbaar, die de benodigde stroom uit de bekende NP-W126S accu haalt. Drie instelbare microfoons zorgen voor een goed geluid, en digitale beeldstabilisatie voor een rustig beeld bij opnemen uit de hand, zelfs als de filmer in beweging is.

-Is0EBL1tQGaKeufdogymZw

Vlogmodus

Op het programmawiel is naast de reguliere filmstand prominent een vlogmodus aanwezig. Verder kun je korte clips opnemen in staand ‘smartphoneformaat’. Dat Fujifilm niet uitsluitend op vloggers mikt, blijkt uit de aanwezigheid van een mechanische naast een elektronische sluiter en een flitsschoen. Ook de filmsimulatie-draaiknop die debuteerde op de X-T50 is present. Dat een zoeker ontbreekt, zal niemand verbazen. Natuurlijk is er wél een verstelbaar aanraakscherm, dat helemaal naar voren kan worden gedraaid. Ook in allerlei draadloze en bedrade aansluitingen is voorzien, zodat je de resultaten in no time kunt posten.

 

-XVzMEUsCSrisgEbavHdKKQ

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm X-M5 wordt in november leverbaar in zilver met zwart voor een bodyprijs van € 899,-. Later verschijnt ook een geheel zwarte versie. In combinatie met de XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ kitzoom betaal je honderd euro meer.

 

www.fujifilm-x.com/nl-nl