6Dunes

Canon EOS 50D
Fujifilm FinePix S6500fd

Ik ben Arie van Duijn, woonachtig in Katwijk. In 1976 kocht ik mijn eerste camera, een Canon Ftb(die b stond voor een ingebouwde belichtingsmeter. Samen met een markering voor het diafragma kon het bijna nooit misgaan. De volgende camera de Canon A1., die ik tot begin 2007 nog heb gebruikt. De nadruk lag op dia, vandaar mijn voorliefde voor contrastrijke kleurijke fotos. In de tussentijd ook veel gefilmd en daardoor kwam het fotograferen op een lager peil te staan. Dit jaar was ik "rijp"voor het digitale tijdperk. Tot nu toe bewerk ik (nog) geen van mijn opnames. Door de veelvoud van uploads is het haast onmogelijk om te reageren en blijft het vaak beperkt tot kijken. Terecht wordt ergens op de site opgemerkt dat in sommige gevallen sprake is van een vorm van voyeurisme. april 2010 Op zoek naar een nieuwe camera.De Fuji 6500fd gaat na 3 jaar de kast in. Gebruiksvriendelijk, goede foto's geen lastige techniek. Een lens van 28-300, een lichtgewicht. Een alles in 1 camera. 1 nadeel: slechte EVF. Opnieuw Fuji? Neen Je zou denken: die jongens van Fuji geven hun nieuwste telg(en) een betere EVF mee, vergelijkbaar met Pana, Sony of Oly, maar neen, ze blijven een matige EVF erin stoppen. Waarom ook zoveel zoom in hun nwe HS10?? Is een bereik van 400-500 niet voldoende? De keuzevoor de 24-720 gaat ten koste van de kwaliteit. juli 2010 Overgestapt op Canon 50D,

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
AndyvdSteen
13 jaar geleden
Dank voor jouw reactie. Leuk om te ontvangen.
bartst
13 jaar geleden
Hoi, Heb net even door je foto's en moet zeggen zitten een paar hele fraaie bij. Zou zeggen ga zeker zo door en het onder gewardeerd zijn van sport gaat veranderen ;)
cousteau
13 jaar geleden
Peter Kemp - Hasselblad Masters Finalist 2010 Genomineerd voor Hasselblad Masters 2010 Ik was erg blij toen ik een mail ontving met de mededeling dat genomineerd ben voor de 2010 Hasselblad Masters Finalist 2010. " The Hasselblad Masters Award" is een van de meest prestigieuze prijzen in de PHOTO wereld. Er zijn in het totaal 110 Finalists in 11 verschillende categorieën gekozen. In mijn categorie " Up and Coming " ben ik 1 van de 10 kandidaten ; gekozen uit meer dan1300 inzendingen. Wat is er te winnen? In oktober 2011 worden de 11 winnaars gekozen Dat gebeurt enerzijds aan de hand van de stemmig door het publiek en anderzijds door het oordeel van een vakjury met o.a. Anton Corbijn , Steve Curry en andere grootheden uit de fotowereld. De winnaar mag een jaar lang met de beste Hasselblad kamera werken en zijn / haar fotowerk wordt oa. gepubliceerd in het Hasselblad Master Book 2010!!! Je kan mijn werk zien door de volgende link te gebruiken: http://www.hasselblad.com/Masters/2010/Finalists/peter-kemp.aspx Stemming Het publiek kan stemmen op zijn/haar favoriet. Ja, je kan zelfs op mij stemmen.... LOL Maar voordat je een stem uit kan brengen, moet je jezelf eerst inloggen.
Jan Louis
13 jaar geleden
Hey Arie, als het goed is komt de 100-400 morgen binnen. Mail me anders even. gr. Jan.
woutervroom
13 jaar geleden
Hoi Arie, Leuk dat je me gaat volgen, ik zal ook eens bij jouw foto's kijken. groet, Wouter
rudy-rudy
13 jaar geleden
Hoi Arie, Nog bedankt dat je me gaat volgen! Ik ga jou werk ook eens nader bekijken. Groet, Ruud