Caroline Wirtz

Nikon D750
Nikon D500

Nature | Fine Art | Still Life

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
Login of maak een account en discussieer mee!
gaklaasse
4 jaar geleden
Hallo Caroline, leuk dat je de fanknop hebt ingedrukt. Jouw vogelfoto's zijn schitterend. De papagaaiduiker heb je ook kunnen vastleggen in Noorwegen. Ben onlangs in IJsland geweest en daar is het me helaas niet gelukt. Ben zelf erg onregelmatig op Zoom, maar probeer dan wel even fans te bezoeken. Veel fotoplezier! Gr. Gerard
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Hoi Gerard, Dank je wel! Ik heb 3 1/2 jaar geleden op Zoom een account aangemaakt en 2 foto's geplaatst :-) Sinds kort ben ik weer foto's gaan plaatsen. Vogels zijn mijn favoriete onderwerp, vandaar dat ik die het meeste plaats. Ik heb de papegaaiduikers op Runde gefotografeerd. Daar kun je ze niet missen als de wind gunstig staat. Je moet er een hele klim voor maken, maar dan kun je ze van dichtbij fotograferen. Ooit hoop ik ook IJsland te bezoeken en ga dan weer op zoek naar de papegaaiduikers. Ik vind het leuk om foto's van andere fotografen te zien. Fijne avond nog! Groet, Caroline
jzfotografie
4 jaar geleden
Hallo Caroline Leuk dat je een fotovriendschap aan wilt gaan, ik zal die zeker accepteren hoor. Ik meld mij bij jou als fan aan want je maakt zeer mooie opname´s dus eer reactie van mijn kant zul je regelmatig kunnen verwachten. Ben benieuwd wat je van mij fotowerk vindt, geef gerust als je dat wilt daar je eerlijke reactie daarop. Groetjes, Joop
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Hallo Joop, Dankjewel voor het accepteren. Ik zal zeker ook op jouw foto's gaan reageren. Ik heb je als vriend toegevoegd, en ook als fan aangemeld, zodat ik jouw updates kan zien. Je maakt prachtige foto's! Groet, Caroline
jzfotografie
4 jaar geleden
Dank je wel Caroline , dat is fijn om te lezen. Groetjes en een fijne avond toegewenst , Joop
kevinzeelen
4 jaar geleden
Ik stuur je hier maar even een reactie, anders wordt het zo'n spam onder je foto;) Ik hoef me zeker niet te vervelen in Valencia dus. Ik ga met een vriend die er al een paar keer geweest is, dus het een klein beetje kent. Maar heb je buiten Ciudad de las Artes y las Ciencias nog tips om te bezoeken als ik er ben? Ik sta altijd open voor goede ideeën!
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Wij hebben het grootste aquarium van Europa in Valencia bezocht: Oceanografic. Het Turia park is leuk om doorheen te wandelen of te fietsen. Aan het einde van het park ligt Ciudad de las Artes y las Ciencias. We hebben gefietst door Valencia en de tocht geëindigd op de boulevard. Kijk wel uit met fietsen want je hebt zo een voetganger of andere fietser tussen je wielen :-) (fietsen zijn ze niet zo gewend in Valencia) Mercado Central is leuk om te bezoeken en een prachtig gebouw om te zien. Ook liggen er veel Jugendstil gebouwen daar in de omgeving. Plaza de Toros is een mooi gebouw om te zien en lijkt op het Colosseum in Rome. Verder ligt er nog een kathedraal in Valencia. Genoeg te zien daar! Ik hou van de oude architectuur maar om te fotograferen vond ik Ciudad de las Artes y las Ciencias (wat een naam is het ook!) het mooiste om vast te leggen. Terwijl ik dit allemaal aan het tikken ben bedenk ik me dat ik 2x een blogpost over Valencia heb geschreven :-) Als je het leuk vindt om ze te lezen: https://www.carolinewirtz.nl/2016/05/22/ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias-valencia/ en https://www.carolinewirtz.nl/2016/05/20/weekendtrip-valencia/
kevinzeelen
4 jaar geleden
Klinkt goed allemaal, vooral die Jugendstil gebouwen en het aquarium! Plaza de toros vind ik een beetje dubbel. Lijkt me een heel mooi gebouw, maar ik ben principieel tegen stierenvechten en zou het daarom minder graag bezoeken of sponsoren. Het is dan wel onderdeel van de Spaanse cultuur, maar toch. Die naam valt inderdaad niet mee, haha. Als je zegt:' die witte gebouwen in Valencia' weet ook iedereen waar je over praat, is een stuk handiger :D Die strakke lijnen van de gebouwen doen het super op foto's dus ik begrijp heel goed dat je dat het mooist vond om vast te leggen. Ik ga je blogposts zeker lezen, lijkt me leuk!
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Ha! Ik wilde ook al benoemen dat ik tegen stierenvechten ben :-) Ik haat dierenleed :-( Ik ben het gebouw ook niet binnen geweest en was blij dat de dagen dat ik er verbleef geen gevechten waren. Het station wat er naast ligt is ook de moeite waard. De oude gebouwen zijn in de avonduren niet of weinig verlicht en dat maakte het ook wat minder aantrekkelijk om ze uitgebreid te fotograferen, maar om ze te zien zijn ze prachtig. Jugendstil en gotiek zijn, naast moderne architectuur, mijn favoriete bouwstijlen.
kevinzeelen
4 jaar geleden
Dan zijn we het daarover eens! Dierenleed kan ik ook niet tegen hoor. Al zien sommigen een dierenpark ook als dierenleed, maar die parken dienen ook het op peil houden van de populatie. Ik zou er ook niet binnen gaan, genoeg andere zaken te bezoeken. Ik zag het station in je blog ja, ziet er mooi uit inderdaad. Ik zal er wel een aantal keer komen, gezien ons hotel een eind buiten het centrum ligt. Zonde dat ze slecht verlicht zijn, maar de bouwstijl komt overdag toch het best tot zijn recht denk ik. Gotische gebouwen zijn ook prachtig, je komt dan al snel bij kathedralen uit. De Sint Jan en Notre Dame zijn heel mooie voorbeelden vind ik. Maar oud-industriële panden, vooral als ze opgeknapt zijn, vind ik vaak ook interessant om te zien...mooi is daar niet het juiste woord voor :) Ook de barok bouwstijl zie ik graag. Ben 2 keer in Praag geweest en dat blijft een erg mooie stad waar veel barokke gebouwen te vinden zijn. Vooral de Karelsbrug blijft mooi, een mix van barok en gotische architectuur.
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Praag heb ik lang geleden bezocht. Maar toen fotografeerde ik nog niet, dus staat nog op mijn wensenlijst om nogmaals te bezoeken. De Karelsbrug heeft toen ook indruk op me gemaakt. Net als de Jugendstil gebouwen. Barok is ook een mooie bouwstijl. Soms bezoek ik een dierentuin maar heb er altijd gemengde gevoelens bij. Afgelopen maandag heb ik in Duitsland Anholter Schweiz bezocht. Dat beviel me beter, maar als ik dan een beer zie die steeds hetzelfde stukje aflegt dan vind ik dat toch wel zielig.
kevinzeelen
4 jaar geleden
Ik ook inderdaad, heb het fotograferen nog maar pas opgepakt. Maar er wachten nog zo veel plekken om foto's te gaan maken:) Dat ken ik niet, maar zal het eens opzoeken. Je hebt wel gelijk hoor, een dier is beter af in de vrije natuur ipv soms op een paar vierkante meter. Gelukkig wordt er steeds meer gelet op ruime verblijven en dergelijke, zoals bijvoorbeeld het enorm grote ijsberenverblijf in Blijdorp. Maar ik denk wel dat de parken nodig zijn voor het behoud van de dieren, educatie en dergelijke. Ik zag op je site dat je ook naar Schotland geweest bent? Ook een land dat hoog op mijn lijstje staat. Hoe was dat bevallen?
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Ik heb vorig jaar Schotland en Noorwegen bezocht. Allebei meer dan de moeite waard! De eerste dag in Schotland kwam de regen met bakken uit de hemel. Ik werd er knap chagrijnig van :-) De tweede dag maakte alles goed. We waren met z'n achten en hebben overal een bliksembezoek aan gebracht. Dus .. ik wil nog een keer terug :-) Vooral Isle of Skye vond ik fantastisch! Hier had ik graag langer het landschap gefotografeerd en de Fairy Pools bezocht. Maar ook Noorwegen heeft diepe indruk gemaakt. Wat een fantastisch mooi landschap. Dit jaar hebben we in mei een lang weekend Texel en in juni Helgoland gedaan. We willen volgend jaar naar Zuid-Afrika toe. Dan ga ik voor het eerst buiten Europa op reis :-) Wat staat er nog meer op jouw wensenlijst? Ook Ierland lijkt me fantastisch en de Opaalkust … en de Dolomieten … en … en :-)
kevinzeelen
4 jaar geleden
Regen is iets waar je in Schotland altijd rekening mee moet houden volgens mij, denk dat je er meer kans op hebt dan dat het droog is :) Het landschap in zijn algemeenheid trekt me enorm, maar ook Edinburgh en Rosslyn Chapel zou ik heel graag bezoeken. Isle of Skye ziet er inderdaad prachtig uit wat ik ervan zien hoor! Noorwegen ben ik niet zo heel bekend mee, maar de Fjorden en Noordkaap zijn denk ik wel een must om daar te zien. Ik zou graag nog Tanzania bezoeken, in de vorm van een klim naar de top van de Kilimanjaro. Ook IJsland en de Verenigde Staten staan nog op mijn lijstje, daar vooral de National Parks en New Orleans. Helaas zal het nog een behoorlijke tijd duren verwacht ik voordat ik dit allemaal gezien heb, maar alles op zijn tijd:) Ik ben ook nog niet buiten Europa geweest, dus dat moet er toch een keer van komen.
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
IJsland! Hoe kan ik IJsland vergeten op te noemen :-) Staat ook bovenaan op mijn wensenlijst. En dan het liefst in alle seizoenen. Ik hoop elke maand dat ik de loterij win zodat ik alles kan realiseren :-)
kevinzeelen
4 jaar geleden
Jij ook al? Ik wacht er ook al jaren op :) Maar wanneer het gebeurt kun je in ieder geval erg gemakkelijk ieder seizoen naar IJsland reizen. Dus de hoop nog niet opgeven zou ik zeggen ;)
Caroline Wirtz
4 jaar geleden
Ik laat het je weten als het zover is :-)