edojan

Canon EOS 350D
Canon EOS 50D

Update december 2009 Het is gelukt! Het Wereld Natuur Fonds en Zoom.nl werken vanaf nu samen. http://gallery.zoom.nl/groep/223/wereld-natuur-fonds-groep.html Ierdereen die een natuurfoto in die groep zet, maakt kans om geplaatst te worden op de site van het wnf, of in de Panda. En het levende bewijs ben ik zelf: http://www.edojan.nl/panda.jpg Update februari 2009 Eindelijk is ie dan toch geplaatst! www.edojan.nl/Zoom-februari_2009.pdf Zoom.nl magazine, editie februari een interview met foto's van mijn hand. Update januari 2009 Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar! Update september 2008 Ben net weer terug van vakantie. Probeer de boel weer een beetje op te pakken! Update oktober 2007 Na een aantal maanden bijzonder hard gewerkt te hebben lijkt het er op dat ik zoom weer een beetje kan oppakken. Update mei 2007 Sinds 1 mei ben ik van werkgever verwisseld. Hierdoor heb ik momenteel helaas weinig tijd om te zoomen. Er komt erg veel op me af. De mail staat NIET uit en zodra het iets rustiger is zal ik de opgelopen schade zoveel mogelijk inhalen. Later meer! ------------------------------------------- Over mij In '98 ben ik afgestudeerd aan the Design Academy in Eindhoven. Mijn afstudeerrichting was 'men & public Space'. Voor mijn opleiding heb ik veel gefotografeerd. Die foto's ondersteunden echter altijd een verhaal en waren nooit een eindstation. Natuurlijk heb ik wel de basis geleerd tijdens de fotografielessen, maar echt veel wijzer werd ik daar niet van, de lol ontbrak me gewoon. Te technisch, te droge kost. Daar kon ik toen niet veel mee. Als enige van mijn afstudeerrichting ben ik na het afstuderen direct aan de slag geaan als ontwerper voor nieuwe media. Dus internet, CD-Roms en dat soort dingen. Omdat ik dat een bijzonder interessant en (toen nog) onontgonnen gebied vond. Op een rare manier had het toch een boel raakvlakken met m'n studie. In 2004 ben ik voor het eerst op vakantie geweest naar Canada. In Nederland had ik toen net een analoge Canon Rebel met een standaard kit lens en een 70/300 tele gekocht. En ineens klikte het en wist ik wat ik wilde met fotografie. Met de neus in de wind door de natuur met mijn vriendin en m'n 350D (ja, uiteraard in die volgorde) Door mijn ontwerpersbaan hoef ik de photobewerkingsprogramma's niet meer te leren, dat gaat als vanzelf. Dus ik kan me geheel concentreren op het maken van de "mooiste-foto-die-ik-ooit-heb-gemaakt" Iedere keer weer. ------------------------------------------- Neem contact met me op edojan@planet.nl www.linkedin.com/in/edojan www.edojan.nl/portfolio (laatste update 2007) www.edojan.nl www.flickr.com/photos/edojan edo-jan.hyves.nl www.twitter.com/edojan ------------------------------------------- Mijn links www.wnf.nl www.greenpeace.nl www.amercom.nl ------------------------------------------- www.edojan.nl/Zoom-februari_2009.pdf Zoom.nl magazine, editie februari een interview met foto's van mijn hand.

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
fveer
10 jaar geleden
Beste collega zoomer, Mijn foto is als tweede geëindigd als foto van het jaar 2013 in de categorie landschap. Ik ben apetrots! [b][url=http://zoom.nl/foto/2205887/landschap/stem-op-mijn-foto.html]Help mij om ook de publieksprijs binnen te halen![/url][/b] Bedankt! Groeten Frederik.
carinadumais
12 jaar geleden
Hallo Edojan, ik probeer een foto te plaatsen voor de wedstrijd..Titelnaam: Geen Titel...maar op een of andere manier lukt het niet en krijg ik deze niet te zien bij de ingezonden foto's..wat doe ik niet goed?
ericthefox
12 jaar geleden
He Edojan , alles goed ? Ben weer eens op Zoom aan het rondkijken , en volgens mij ben jij al eens in NFL & Labrador geweest. Enne...daar gaan wij in juni 2012 naar toe. Hoe is de TransLabradorHighway ? Een beetje te rijden , en is er een beetje te tanken ? Of , moet ik jerrycans aanschaffen ? Ik hoor graag van je , ook over andere tips in/over dat gebied ! Gr. Eric
edojan
12 jaar geleden
hej Eric, Ben inderdaad in 2009 die kant op geweest. Quebec, Labrador, NFL, NS en NB. Was een toffe reis. We hadden het zo gepland dat we half-begin september er waren zodat we zeker wisten dat de kleuren van de taiga en de loofbomen in de indian summer mooi fel zou zijn. En dat klopte wel, al begon de echte indian summer iets later dat jaar (2009) Ga niet naar Labrador omdat je veel wildlife verwacht. Er wonen wel bizar veel kariboes, maar die zal je in de zomer niet zien. Die zijn dan helemaal in het noorden. Voor de rest is er absoluut niks te doen. Taiga, taiga en taiga. Kilometers lang. Heb er een aantal roofvogels gezien, wat sporen van een beer in de buurt van Churchil Falls en een stekelvarken. Meer niet. Voordat je naar Labrador gaat rijden moet je absoluut ff proberen om de Beluga walvissen bij Tadoussac te zien. Met een beetje geluk zie je wat witte walvissen boven water komen. Vanaf de kust heb je het meeste zicht. Je kan er een whalewatch tour doen, maar ze komen niet dicht in de buurt van de Belugas. Die zijn namelijk erg beschermd. Minky-whales zal je er misschien wel zien. De reis naar Labrador toe gaat vanaf ongeveer Manic 5 over gravel. Redelijk goed te doen maar: Je bent niet verzekerd en met een huurauto mag je er ook niet komen. Hebben we wel stiekem gedaan maar dat is eigenlijk niet echt verantwoord. Er hoeft maar iets te gebeuren of je bent de sjaak. Je hebt er wel een speciaal verhuur buro die het wel doet. Dat heet, uit mijn hoofd, Rent-a-wreck ;-) Voor de zekerheid hebben we een nabij Lab City een sateliettelefoon opgehaald die we een aantal dagen later weer hebben ingeleverd in Goose Bay. Hebben we niet hoeven te gebruiken gelukkig en is gratis mee te nemen. Verwacht ook geen spannende cultuurverhalen of natuurverschijnselen. Die zijn er niet echt. De bootreis van Happy Valley Goose Bay naar Cartwright vond ik geweldig. Samen met allemaal truckers op een boot. Smerig eten, stinkend naar benzine, lompe taal maar wel een heerlijke belevenis van 13 uur. In het zuiden van Labrador komen de loofbomen in zicht. Hierna zijn met de boot naar NFL gevaren. In en bij Gros Morne is het prachtig om te lopen. De tablelands vond ik super. Iceberg alley is voor jullie denk ik nog wel zichtbaar. Dat moet een mooi gezicht zijn, bij ons was alles natuurlijk al gesmolten. Of NFL moeten ook bizar veel elanden rondlopen, alleen heb ik daar geen enkele gezien ;-) In NS hebben we veel pilot whales gezien tijdens een heerlijke whale watch tour en veel rondgereden en veel gelopen. In NS zagen we ook de tidal boar. Bizar natuurverschijnsel! Korte uitstap naar NB, ik vond de kust Hopewell Rocks erg gaaf om te zien. Daar in de buurt zagen we dan toch een eland, wolven en bevers. Via Peggys cove zijn we daarna naar Halifax gereden en weer terug gevlogen naar Nederland. Hier kan je de meeste foto's vinden van mijn reis: http://www.flickr.com/photos/edojan/sets/72157622576438786/ Nou, mocht je nog wat specifieke vragen hebben.... Kom maar op :)
edojan
12 jaar geleden
hej Eric, Ben inderdaad in 2009 die kant op geweest. Quebec, Labrador, NFL, NS en NB. Was een toffe reis. We hadden het zo gepland dat we half-begin september er waren zodat we zeker wisten dat de kleuren van de taiga en de loofbomen in de indian summer mooi fel zou zijn. En dat klopte wel, al begon de echte indian summer iets later dat jaar (2009) Ga niet naar Labrador omdat je veel wildlife verwacht. Er wonen wel bizar veel kariboes, maar die zal je in de zomer niet zien. Die zijn dan helemaal in het noorden. Voor de rest is er absoluut niks te doen. Taiga, taiga en taiga. Kilometers lang. Heb er een aantal roofvogels gezien, wat sporen van een beer in de buurt van Churchil Falls en een stekelvarken. Meer niet. Voordat je naar Labrador gaat rijden moet je absoluut ff proberen om de Beluga walvissen bij Tadoussac te zien. Met een beetje geluk zie je wat witte walvissen boven water komen. Vanaf de kust heb je het meeste zicht. Je kan er een whalewatch tour doen, maar ze komen niet dicht in de buurt van de Belugas. Die zijn namelijk erg beschermd. Minky-whales zal je er misschien wel zien. De reis naar Labrador toe gaat vanaf ongeveer Manic 5 over gravel. Redelijk goed te doen maar: Je bent niet verzekerd en met een huurauto mag je er ook niet komen. Hebben we wel stiekem gedaan maar dat is eigenlijk niet echt verantwoord. Er hoeft maar iets te gebeuren of je bent de sjaak. Je hebt er wel een speciaal verhuur buro die het wel doet. Dat heet, uit mijn hoofd, Rent-a-wreck ;-) Voor de zekerheid hebben we een nabij Lab City een sateliettelefoon opgehaald die we een aantal dagen later weer hebben ingeleverd in Goose Bay. Hebben we niet hoeven te gebruiken gelukkig en is gratis mee te nemen. Verwacht ook geen spannende cultuurverhalen of natuurverschijnselen. Die zijn er niet echt. De bootreis van Happy Valley Goose Bay naar Cartwright vond ik geweldig. Samen met allemaal truckers op een boot. Smerig eten, stinkend naar benzine, lompe taal maar wel een heerlijke belevenis van 13 uur. In het zuiden van Labrador komen de loofbomen in zicht. Hierna zijn met de boot naar NFL gevaren. In en bij Gros Morne is het prachtig om te lopen. De tablelands vond ik super. Iceberg alley is voor jullie denk ik nog wel zichtbaar. Dat moet een mooi gezicht zijn, bij ons was alles natuurlijk al gesmolten. Of NFL moeten ook bizar veel elanden rondlopen, alleen heb ik daar geen enkele gezien ;-) In NS hebben we veel pilot whales gezien tijdens een heerlijke whale watch tour en veel rondgereden en veel gelopen. In NS zagen we ook de tidal boar. Bizar natuurverschijnsel! Korte uitstap naar NB, ik vond de kust Hopewell Rocks erg gaaf om te zien. Daar in de buurt zagen we dan toch een eland, wolven en bevers. Via Peggys cove zijn we daarna naar Halifax gereden en weer terug gevlogen naar Nederland. Hier kan je de meeste foto's vinden van mijn reis: http://www.flickr.com/photos/edojan/sets/72157622576438786/ Nou, mocht je nog wat specifieke vragen hebben.... Kom maar op :)
JeVeKa
13 jaar geleden
Ik had al twee uploads vandaag dus kon niet uploaden of moet ik ergens een vinkje aanzetten of zo. info@jeveka-fotos.nl is ook wel handig als het een uitgebreide uitleg is.
Lailaat
13 jaar geleden
Hoi! Bedankt voor je aardige reacties, zowel op Zoom als op de experience. Ik ben helaas geen dagwinnaar geworden, maar de fotograaf die het wel werd (musira oid op zoom) had prachtige foto's en hij won in mijn ogen terecht. Volgend jaar moet ik gewoon betere foto's insturen :). Ik zie dat je mijn "fan" bent geworden, ik ben vereerd! Dat doen niet veel mensen. Ik moet wel zeggen dat ik de komende tijd waarschijnlijk weinig foto's zal plaatsen, het is winter en dan verstoppen mijn onderwerpen zich... Groetjes, Laila Ps. Ik vind jouw foto van de beer met de vis erg mooi, zeker gister op groot formaat!
mech
13 jaar geleden
Hoi Edojan, ben je uitgekozen voor de portfolio reviews en zo ja, wanneer is het jouw beurt? Als het zondag is dan kom ik kijken. Ben benieuwd. Groet, Elly