karelwillemse

Nikon D600
Nikon D610

Dankiesan voor de interesse dat jij mijn zoomsite bezoekt. Mijn belangstelling voor fotografie is ontstaan tijdens studiejaren toen wij voor drama een praktika MTL5B kregen en een fotoreportage moesten maken en ook zelf in de doka ontwikkelen. Toen nog niets mee gedaan verder maar mijn 1e camera was dus een praktika mtl5B. Later kon ik mijzelf een 2e hands minotlta x-500 permitteren met wat glaswerk. Het digitale tijdperk begon met een compact van olympus gevolgd door de e-400 en later de e-30 van hetzelfde merk. Jarenlang met plezier daarmee gefotografeerd maar het ruisnivo begon mij tegen te staan. Anderhalf jaar geleden een nikon d-7000 met glaswerk gekocht. Het glaswerk is van zoiwel sigma als nikon en bestrijkt de brandpunten: 8-200 mm (crop = 12-300 mm).Vaste lenzen zijn 40 en 105 mm micro waarbij ik de 40 mm lens regelmatig gebruik als standaardobjectief. En een 50 mm 1.4. Nu ivm vele overwerkuren gespaard voor nikon d-600.Heb hem net en bevalt uitstekend.Hier heb ik de 50 mm lens nu voor met zoom 70-200 (deze had ik allebei al) en collectie uitgebreid met 28mm/1.8 Ik heb de d7000 ingeruild voor d610, tevens wat glaswerk verhndeld dat ik niet meer gebruikte Favoriete onderwerp zijn natuur,landshap,macro/close-up en ik begin door zoomers steeds meer interesse te krijgen voor architectuur. Leuk om te doen vind ik hdr,lange sluiterijdopname Ik leer een hele hoop sinds ik op Zoom ben.Doe inspiratie op. Dat is het leuke. Ik probeer een bescheiden bijdrage te leveren door reacties te geven op foto's. Ik vind het leuk om reacties te krijgen op mijn foto's; complimenten en kritiek zijn altijd welkom.

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
fveer
10 jaar geleden
Hoi Karel, Jij hebt ook een D600 zie ik. Slechte ervaringen bij lage ISO waarden? Ik krijg soms de indruk dat de sensor nogal "nerveus" reageert op contrasten bij lagere ISO waarden. Groeten Frederik.
karelwillemse
10 jaar geleden
ik gebruik de lagere iso alleen uit nood; ik begrijp uit de beschrijving dat 100 toch de beste keuze is.Slechts sporadisch ga ik naar beneden. Ik heb er eerlijk gezegd niet zo opgelet, ik zal eens gaan kijken op al die foto's met lagere iso
j
jacquelinevanbijnen
10 jaar geleden
Dank je Karel, voor het fav. maken van "beautiful sky". gr.Jacqueline
fveer
10 jaar geleden
Beste collega zoomer, Mijn foto is als tweede geëindigd als foto van het jaar 2013 in de categorie landschap. Ik ben apetrots! [b][url=http://zoom.nl/foto/2205887/landschap/stem-op-mijn-foto.html]Help mij om ook de publieksprijs binnen te halen![/url][/b] Bedankt! Groeten Frederik.
horror_veterano
11 jaar geleden
Sorry Karel, ik haal Good Night eraf, de kleuren zijn niet goed! Groeten Chris
horror_veterano
11 jaar geleden
Karel, met het vriendschapsverzoek kan ik je beter volgen. Zoom wordt te groot om alles te volgen. Het wordt zo een dagtaak. Je foto's worden wel steeds mooier. Een echte profi zeg maar. Groeten Chris
karelwillemse
11 jaar geleden
wauw een eer om door jou gevolgd te worden, en dank voor het commentaar. Ik leer veel door te kijken en ihb jij hebt mij op de lee fitelrs gebracht.Ik ben flink aan het oefenen, ilover it!!!
Pauline1965
11 jaar geleden
Wat een mooie IJsland platen! Ik ga er 17 Mei naar toe voor een rondreis van 17 dagen, verheug me er enorm op. Groetjes, Pauline.
karelwillemse
11 jaar geleden
Ik ben een beetje jaloers,zou graag weer teruggaan.Heel veel plezier en laat ons op zoom genieten!!!