MichaelHuijgens

Canon EOS 5D Mark II

Beginner met een voorkeur voor macro fotografie. Want was is nu lekkerder dan er op uit trekken in de natuur!

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
JanvanO
5 jaar geleden
Hoi, je vroeg me naar het verscherpen.Ik weet niet waar je mee werkt.Zelf werk ik met RAW bestanden in Lightroom. Ik volg in Lightroom de opeenvolgende stappen om een foto te bewerken.Ook de nascherping doe ik in Lightroom. Ik geef je het advies om eens Lightroom te proberen. Als je er nog meer vragen over hebt stel ze gerust. groet Jan
Jo53
7 jaar geleden
Fraaie platen heb je in je album!!!!
sipmaurer
7 jaar geleden
Hallo Micheal. Het zit zo Cokin zij gooien filters. Bij korte sluitertijd werken ze prima. Allen bij lange sluitertijd krijg je een paarse kleurzeem over je hele foto die er zelf met RAW niet helmaal uit te halen. je heb vast wel eens bij een van ne foto's de opmerking gezien dat het wat paars oogt. Bij Cokin als je filters voorelkaar gebruikt krijg je dus die hinderlijke paarse kleurzeem. Als je ook Google opzoekt Cokin paarsen kleurzeem dan vind je voldoende uitleg hoe dat komt. Ik heb er veel tijd ingestopt en veel over gelezen . Op verschillende foto site,s en helaas kwam ik bij elke site en forom tot de zelfde conclusie Paarse KLEURZEEM :(. Ik heb het groote voordeel gehad dat mijn vader ze al had Lee filter. En hij heeft mijn getrakteerd op een mooie nieuwe verse filters set van Lee plus een mooie aluminium statief met balhoofd. Lekker zwaar en stug. Dat is ook wat je nodig hebt met landschap fotografie. En omisbaar met lange sluitertijden zoals je weet. De ND ggrijsfilter neutraal en ND grijsverloopfilter filters van Lee staan er om bekend dat ze neutraal blijven en geen ongewenste verkleuringen in je foto geven. Op de Big stopper en de Little stoppenr na. Maar dat is slechts een blauwe kleur en de is wel uit je foto te halen met foto shop of je camera zelf. Dat us alleen de warm tinten aan passen. Met de Big stopper bv 10000. En bij de little stopper 8000 bv. Is natuurlijke wel afhankelijk van je sluitertijd en je belichting. En achteraf is het makkelijker te doen. Omdat he op een groot scherm beter kund zien. En natuurlijk heeft het typen landschap en kleur ook invloed. Ik ben egt super blij met de Lee filters. Het is een duure investering. Maar elke euro waard. Het is beter om een set gooien filters te hebben dan een waar je niet goed mee uit de voeten kan. Een gooie lens is ook geen goedkoope investering en daar doe je ook als je er zuinig me om gaat veel veel langer mee dan een body van een spiegelreflexcamera. Het zefde gaat op voor de filters. Conclusie als je geen hogen eisen heb voor natuurlijk klueren .zijn alle goed koperen merken ook prima. Het besten merk dat ik heb gezien is 84.5mm zoek maar is op .als de site betrouwbare info geeft. Is net zo duur als Cokin. Als ik een advies kan geven wil je top kwaliteit dan Lee. Wil je eerst uitproberen of je het überhaupt wild gaan fotograveren met filters eerst proberen met een Cokin of 84.5mm fliter Gr Cyril fijne dag nog :)
HansBargerbos
7 jaar geleden
Bedankt voor je vriendschapsverzoek. Ik heb even bij jou profiel gekeken en daar zie ik prachtige macro-foto's staan! Mooi werk! We delen dezelfde passie :-)
MichaelHuijgens
7 jaar geleden
Bedankt voor het accepteren Hans. Het zelfde valt te zeggen over jou macro's ;-) Het bekijken van elkaars foto's werkt dan nog eens extra inspirerend!