motionman

Liefhebber van mooie bokeh en veel scherptediepte. Maak(te) veel foto's met oude analoge lenzen en repareer/onderhoud oude lenzen. Tegenwoordig schiet ik eigenlijk meer met nieuw glas. Heb nog wel heel wat oud glas staan en doe wat meer aan onderhoud en reparatie van oude lenzen. Fan van oud en nieuw Zeiss glas én oud Russisch glas. Naast het nieuwe Zeiss/Sony G glas vind ik de Sigma Art serie ook zeer fraai.

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
Login of maak een account en discussieer mee!
c.buitendijk53
4 jaar geleden
Beste Motionman, las je fraaie reviuw op Tweakers inzake de Carle Zeiss Pancolar Ook las ik over het smeren met een speciaal vet. Stel dat ik moet smeren, hoe ga ik dit aanpakken. Moet de lens uit elkaar. G=Heb geen idee. Zou er erg meegeholpen zijn en waar kan ik dat speciale vet kopen. Dank voor de door u te nemen moeite cees buitendijk kb hier op zoom. mijn emailadres c.buitendijk53@upcmail.nl
motionman
4 jaar geleden
Hallo Kb, Het vet dat ik gebruik is lithiumvet, dat ik bij de fietsenmaker heb gehaald. Een Google op het internet geeft: Eurol blikje Lithium vet 85gr. Ja, de lens moet helaas uit elkaar, maar hoeft niet altijd helemaal. Hier een filmpje wat kan helpen: https://www.youtube.com/watch?v=bPO_HW75ckw Video titel: Easy Repair: Zeiss Pancolar Jena 1.8/50 // Vintage Lens Wat ik met mijn exemplaar is gedaan, is alweer een tijdje terug, is de voorkant eraf gedraaid en dan is een deel van de helicoid zichtbaar. Deze dan insmeren en dan de focusbeweging uitoefenen, zodat het vet zich verspreid. Dit was bij mij al voldoende. Mocht er veel oud grut in zitten even weghalen met een doekje. Vervolgens wat nieuw vet aanbrengen, hoeft maar heel weinig, gewoon tot de lens weer relatief goed draait. Sommige exemplaren lopen namelijk uit zichzelf ook al niet te soepel.
nnikola
6 jaar geleden
Hoi! Woon je dus ook in Heerenveen? :) Ik hou van de foto's van jou, ze zijn erg sfeervol... en die bokeh... ! Groeten ! ;)
motionman
6 jaar geleden
Dankje! :) Nee, Oranjewoud.
Peterr_zoom
7 jaar geleden
Bedankt voor je fanschap! :)
motionman
6 jaar geleden
Geen dank!
mgompie
8 jaar geleden
Als ik je foto's bekijk ben je nog wat zoekende (let wel, ik weet niet of dat zo is hoor, maar krijg het idee een beetje.) Mijn tip: probeer je eigen richting te vinden.. dankjewel dat je fan bent geworden, ga jou ook volgen, maar pas op: ik geef altijd eerlijk commentaar, en daar kan niet iedereen tegen......
motionman
6 jaar geleden
Bedankt voor de fanschap. Dat klopt, maakt niet uit, kan ik alleen maar van leren. De wereld is niet alleen maar rozenkleur en maneschijn en ik heb qua fotografie nog veel te leren.