ocelot_zoom

Nikon D90
Nikon Coolpix P900

Mijn vrouw en ik wonen vanaf 2008 in Zuid Spanje Voor mij is het belangrijk om alles in de natuur te laten zoals het is, dus niet ingrijpen door iets weg te knippen, geen insecten te verplaatsen, respect voor alles wat leeft.

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
Login of maak een account en discussieer mee!
IreneD
één jaar geleden
Hai Joost, hoe gaat het bij jullie? Hoop dat je nog gezond bent. Gr. Irene
ocelot_zoom
één jaar geleden
Hoi Irene, wij mogen niet klagen, naast een langdurige griep die maar niet helemaal weg wil, gaat het hier wel goed. In spanje mag je de deur niet uit alleen voor arts of boodschappen. Gelukkig hebben we genoeg ruimte rond het huis dus we blijven wel bezig en zien wel wanneer het voorbij is. Er zijn mensen die hebben veel minder. Bedankt voor de belangstelling, blijf gezond;) Groet Joost:)
gaklaasse
5 jaar geleden
Hallo Joost, bedankt voor je reactie op IJsvogel 2. De Sigma 150 -600 bevalt prima. Zelf ook anderhalf jaar over gedaan om een keuze te maken tussen Tamron of Sigma. De originele Canon lenzen zijn gewoon veel te duur. Je hebt wel de Sports versie nodig als je in de natuur fotografeert (vogels e.d.). Deze lens is sneller dan dan C versie. Ik heb ook nog een 1.4 teleconverter gekocht maar dit bevalt minder goed. De AF werkt niet, dus ben je afhankelijk van de M. Dit is bij statische onderwerpen niet erg, maar bij bewegende beelden geen doen. Gr. Gerard
IreneD
5 jaar geleden
hallo Joost, hoelang doe je erover om met de auto naar Alicante te rijden. We komen van Zwolle.
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Hoi Irene, het is ca 2100 km dus een 21 uur doe je er wel over als er geen problemen zijn op de weg. Ik heb het ooit in een keer gedaan maar je kan beter halverwege overnachten. Gr Joost:)
JeJeEs61
5 jaar geleden
Hoi Irene, een beetje laat, maar misschien heb jij of iemand anders er toch nog iets aan.... Afhankelijk van of je haast hebt of niet en de verkeerssituatie, doe je er iets meer dan twee dagen over. Dat is ook afhankelijk van de route die je wilt volgen en het tijdstip dat je wilt vertrekken. Zelf rij ik altijd vanuit mijn woonplaats in de buurt van Rotterdam via Parijs. Ik vertrek dan 's avonds na (± 5 uur) het avondeten., zodat ik 's avonds rond een uur of tien ter hoogte van het vliegveld Charles de Gaulle een hotel overnachting (Novotel Survillers) pak. Dit heeft als voordeel dat je niet, zoals wanneer je 's ochtends vertrekt in België al in de spits vastloopt om daarna in Parijs nog eens vast komen te staan. Ook is het dan niet zo druk met grenscontroles die toch voor behoorlijk wat vertraging kunnen zorgen. Dan ga ik na het ontbijt weer rijden (± 9 uur). Dan kom je net na de ochtendspits op de A86 rondweg Parijs aan en ben je meestal vrij snel om Parijs heen gereden. Ik overnacht dan meestal in Biarritz (Novotel Biarritz Anglet Aeroport), dat is ±800km. De dag erna ga ik bijtijds weg en rij dan via Pamplona, Zaragoza en Valencia naar mijn eindbestemming tussen Valencia en Alicante. Die route is over het algemeen een stuk rustiger dan de route via Lyon, Perpignan en Barcelona. Ook is het stuk na Barcelone erg saai, terwijl er op de route via Zaragoza meer te zien is en de A23 is tolvrij. Mocht je meer willen weten, stuur een berichtje. Groeten, Jan
zimmo
5 jaar geleden
ik zie dat Eef me voor is, ik wilde je dezelfde link sturen :-) groetjes! Eugenie
Beaumimi
5 jaar geleden
Hallo Joost, deze upload wilde ik je niet onthouden: http://zoom.nl/foto/dieren/ocelot.2710077.html?object=user&object_id=59122 Groetjes, Eef
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Eef we zijn je dankbaar voor de link......het is ook een topfoto en mijn partner Nicole gaat hem schilderen...... Gr Joost:)
Beaumimi
5 jaar geleden
Geweldig dat Nicole het gaat schilderen! Maak je als het af is een foto ervan om hier te laten zien, Joost?
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Oké.....:)
zimmo
5 jaar geleden
hihi, die link wilde ik ook aan Joost sturen :-) Je bent me voor! groetjes, Eugenie
Beaumimi
5 jaar geleden
Tien dagen maar, Eugenie... :P Groetjes, Eef
zimmo
5 jaar geleden
ben niet zo vaak op zoom geweest de laatste tijd... :-)
Beaumimi
5 jaar geleden
En Joost... is het schilderij al bijna klaar? Groetjes, Eef
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Hoi Eef, helaas zijn er diverse problemen geweest de laatste maanden waardoor we niet veel hebben kunnen doen. Ook nu zijn er weer nieuwe uitdagingen.....:) Maar zodra ze de kans heeft gaat ze weer schilderen. Groetjes Joost:)
Beaumimi
5 jaar geleden
Vervelend, Joost... overkoombare problemen, hoop ik... Warme groet, Eef
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Lijkt er op dat we het maar uitdagingen noemen..... maar er komen er steeds weer een paar bij. Dank voor je reactie. Joost:)
annechientje
5 jaar geleden
Bedankt voor je welkoms woord bij de Nikon p 900, ik heb er nog geen één gekocht, ben nog aan het twijfelen over een goeie compactcamera. Door Harrie, Kiekazoo gaf mij de tip om bij jou te gaan kijken. gr. Ginie.
ocelot_zoom
5 jaar geleden
Is toch prima, we zijn er om mekaar te helpen. Ik vind dat de camera veel mogelijkheden heeft en een stuk lichter dan de D90. De zoom is prima en je kan gebruik maken van een aantal programma's die goed werken. Bij vogels kun je bijvoorbeeld kiezen voor continue dan maakt de camera 7 foto's achter elkaar en meestal zijn ze allen scherp maar het duurt dan wel even voor het opgeslagen is. Het beste is als je hem eens kunt uitproberen...... Als je nog iets wil weten dan hoor ik het wel..... Groetjes Joost:)