PirateStef

Olympus E-510

Dit ben ik.

Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Opmerkingen

Sorteren op
  • Nieuwste
  • Oudste
  • Meeste likes
of en discussieer mee!
kire
14 jaar geleden
Ha Stef....lensvervorming is altijd ton of kussenvormig..en je kan het corrigeren met Photo shop. Edit>transform>skew , en dan gewoon rustig je hoeken naar buiten trekken. Toi toi Erik.
El_Hupo
15 jaar geleden
Hier moet je ook maar eens kijken! http://www.dofmaster.com/dofjs.html
El_Hupo
15 jaar geleden
Hoi Stef, ten eerste bedankt voor je leuke reactie! Ik denk dat je bij je vraag over hoe ik de foto Stonehenge heb gemaakt op de onscherpe voor- en achtergrond doelt. Dat doe je door een groot diafragma te kiezen (Laag F-getal) In dit geval heb ik met Av een diafragma gekozen van 4. Dan houdt je maar een hele kleine scherpe laag over. Dit maakt een macrofoto intressant en zorgt dat voor- en achtergrond geen afleidende factor worden. Voor een uitgebreide uitleg van diafragmaopening en scherptediete zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Scherptediepte Veel plezier met fotograferen en ik zou zeggen: "Van proberen leer je het meest!" Groeten, Huibrecht
Sokje
15 jaar geleden
http://gallery.zoom.nl/foto/883949/dan-maar-binnen-.html Die :-)
judithborremans
15 jaar geleden
graag gedaan, als je nog wat wilt weten, vraag maar!
judithborremans
15 jaar geleden
Hee stef, dank voor je reactie op mijn vlinder. Leuk dat je ook een Olympus hebt. Mij bevalt tie superrrrgoed. Ik heb naast de kitlensen een zoomlens (oly 70-300) en een macrolens sigma 105mm (voor olympus). Beiden zijn heel fijn. De zoomlens,uiteraard, om in te zoomen. Nadeel is als je helemaal inzoomt, je echt een statief moet gebruiken. Maar als je dat niet doet kan je er mooie fotos mee maken (zie bijvoorbeeld de foto's van mijn meesjes). De macrolens ben ik aan verknocht. Hiermee maak ik dus o.a. de vlinderfoto's. Je kan erg dicht bij je object komen en ik maak bijna alle macrofoto's met de hand. Wel is de sigma langzaam met automatisch scherpstellen, maar ik stel bij macros altijd handmatig scherp. Macrofoto's is wel een vak apart hoor, maar super leuk!! Je moet goed scherptediepte enz. in de gaten houden. Ik heb hierover veel zitten surfen en in fotobladen gelezen en moet ook nog veel leren. O ja, er staat van mij ook een topic op het forum van zoom hierover. Handige info misschien voor je. In ieder geval veel succes!!!!