Sierk
Mijn naam is Sierk Buwalda, geboren en getogen Fries met een ongelooflijke drang om te creëren. Na de middelbare school ben ik naar de hotelschool in Zwolle gegaan waardoor ik voor stage terecht kwam bij sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Eerder had ik al als keukenhulp in een steakhouse gewerkt maar in Blokzijl raakte ik pas echt verknocht aan het vak. Ik leerde er prachtige technieken en bereidingen. De gerechten smaakten heerlijk maar waren ook plaatjes voor het oog. Toen kocht ik mijn eerste camera en begon de gerechten vast te leggen. Na Kaatje ging ik werken bij Landgoed Lauswolt en ben ik uiteindelijk bij restaurant De Kromme Dissel in Heelsum terecht gekomen. Ik kreeg er van chefkok Tonny Berentsen de vrijheid om mijzelf te ontplooien, zowel op culinaire, maar ook op grafische vlakken en werd souschef. Naast koken trok ik alle social-media, website, film en fotografie naar mij toe en kreeg ik de kans om samen met top-fotograaf Guido de Visser drie kookboeken maken. Ik schreef er vele teksten en recepten voor maar leerde ook de fijne kneepjes van food-fotografie. In 2016 ontstond het idee een nieuw kookboek te maken over de streek De Liemers, hierin nam ik de volledige fotografie op mijn rekening. Samen met collega Tom Lamers trokken we de streek in en zijn bij verschillende ambachtelijke (boeren) bedrijven op bezoek gegaan en hebben met de streekproducten producten prachtige gerechten gemaakt. Dit voorjaar komt deel twee van Lekker op z'n Liemers uit, genaamd Onbegrensd. Nu ben ik op het punt gekomen om mijn werk als sous-chef in Michelinster-restaurant De Kromme Dissel te combineren met SIERK CULINAIRE FOTOGRAFIE.
Alle rechten voorbehouden1 badge(s) ontgrendeld
Fan
Niet ontgrendeldFotograaf
Niet ontgrendeldDiscussie
Niet ontgrendeldActief
Ontgrendeld op11 - 12 - 2021level 1 - Brons