Upload jouw foto's

Sony A77 - 100 - f/8.0 - 1/640 - 16 mm

Niet mijn beste Rotterdam foto. Wel één waar veel Rotterdamse elementen bijeen komen. Gemaakt tijdens de havendagen 2013. Mijn visie: Amsterdam heeft het (gekregen). Rotterdam heeft er voor gewerkt.

Ik wil deze foto opdragen aan wijlen Ruud van Krimpen. Zijn sterfdag was vandaag, twee jaar geleden. Geheel onverwacht. Ruud was een zoomer met inhoud. En een zoomer met een hart. Waar vind je vandaag de dag nog zo iemand?


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
bsanders op 3 juni 2016 om 21:54

Hallo Allard, ik had hem gekozen omdat ik het wel een prachtige plaat van Rotterdam vind en ook om de achterliggende reden onder de foto. Ik had Rudy ook bij mijn 'fans' en ik wist dit niet. Schrok er van.
gr Bernadette

vissi-darte op 4 juni 2016 om 12:30

Nog bedankt voor je achtergrond informatie Bernadette. Al met al gebeurtenissen die ons nog meer met de neus op de betrekkelijkheid van het leven drukken. Als je iets wil doen moet je dat doen voor dat het zomaar niet meer kan. Met Ruud zouden we nog een keer een foto tour door Rotterdam maken. Het is er niet meer van gekomen. Het sterkt me in de overtuiging dat we bij een volgende fietstocht door de Hoekse Waard, Heinenoord niet zonder meer kunnen passeren

Beaumimi op 28 april 2016 om 19:49

Een warm gebaar.
Twee jaar alweer... maar het gevoel toen ik het hoorde kan ik me nog heel goed herinneren.
Ruud was echt een fijn mens, met veel aandacht voor anderen... dat 'las' je iedere keer weer in zijn foto's.

gregoir op 26 april 2016 om 18:49

Rotterdam op z'n best. Pure promotie. Kom er graag m.n. voor de prachtige moderne architectuur.

Groet,

Gregoir

www.fotogregoir.dds.nl

Jos Dries op 26 april 2016 om 16:00

Hallo Sisi , ik krijg even Kippenvel als ik DIT lees . Ik neem aan dat je met RUUD , medezoomer Rudy Rudy bedoeld en Dat moet dan GEEN toeval zijn dat ik precies deze foto aanklik . Ik kende Ruud net zoals VELE medezoomers van A tm Z en heb Altijd genoten van ZIJN fotografie waar vandaan dan ook . ZIJN Laatst geplaatste foto was TIBOR en wel EEN dag voor hij is overleden , IK heb hem toen nog een Hele Fijne vacantie gewenst bij die foto . Ruud al weer 2 jaar niet meer onder ons . Schitterend dat je JUISTE een Rotterdam Foto uitkoos omdat Ruud als ik mij niet vergis op Rotterdam geboren en getogen was . NU even je compo die ik als SCHEEPS liefhebber erg mooi vind , alles wat je wilt zien is er gewoon en dat NET een HAL lijn cruiser vertrekt maakt het helemaal af . STER en STEM . Groeten en ook even bedankt voor je reactie bij de BOUW PUT van het gemaal in Monster dat tegen het Duin ligt . Jos Dries

vissi-darte op 26 april 2016 om 21:29

Dank je Jos. Ja, ik bedoel inderdaad Rudy. Ik kende hem overigens al (bleek later) van de nieuwsgroep nl.foto, waar hij onder een pseudoniem zat. We waren van hetzelfde bouwjaar. Ruud heeft de zestig niet eens kunnen halen. Hier heb ik van geleerd dat je dingen niet moet blijven uitstellen. Totdat het te laat is.

Rotterdam was inderdaad de stad van Ruud. Het schip dat je hier zit is ook "de Rotterdam". Het vertrek was niet helemaal toevallig. De rederij had het schema aangepast aan de Rotterdamse Havendagen. Het Charloisse hoofd biedt een weinig bezocht maar fraai standpunt voor havenfoto's.
Groet, Allard

Jos Dries op 27 april 2016 om 11:01

Hallo Allard . Nadat ik DEZE foto als Herinnering voor RUUD had gezien besloot ik om een OUDE Foto van RUUD die ik nog steeds in mijn Map ZOOMER foto s heb staan . Op te zoeken en even te plaatsen . Ik kreeg er gelijk mooie reacties op en DUS Leeft RUUD nog steeds op ZOOM . Vele kende hem ook . MOOI TOCH . PS Mijn vader is in 1981 in de leeftijd 58 jaar overleden dus ik weet wat het is om een Vader te verliezen op een TE jonge leeftijd terwijl ik nu 69 jaar ben .
Groeten en een fijne Konings dag ondanks het KOUD HE weer type . Jos Dries

0

Stemmen

Bekeken:90

Favoriet:2

vissi-darte

Niveau:beginner
Lid sinds: 23-12-2009

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Daar bij die molen...
  • Station Luik-Guillemins
  • SKY HIGH 4
  • SKY HIGH 3
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
26 apr. 2016 11:24:41
Camera:
Sony A77
Iso:
100
Sluitertijd:
1/640 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast