Upload jouw foto's

Nikon D500 - 100 - f/5.3 - 1/2000 - 210 mm

Zo maar, een plaatje van een Chileense flamingo. Deze vogel stond samen met zijn collega's rustig te wachten tot het vijvertje schoongemaakt was.

In Spanje komen ook flamingo's in het wild voor, ook in mijn woonplaats Calp. Die zijn helaas voor een 300 mm lens te schuw.

Hartelijk bedankt voor alle vieuws, reacties en stemmen op mijn eerdere uploads. Ik ben daar heel blij mee


Reacties (36)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
sweetnic86 op 20 mei 2018 om 10:08

deze foto van de flamingo is ook super gelukt! mooie diafragma!

photogerard op 11 april 2018 om 20:36

Een dankbare vogel voor mooie opnamen, zoo ook hier. Groeten, Gerard

Corinne op 11 april 2018 om 13:09

Hoi, mooi vastgelegd deze flamingo
Groetjes Corinne+

zimmo op 11 april 2018 om 11:32

prachtige opname, mooie lichtval en kleuren, en prima scherpte

kos op 11 april 2018 om 10:54

mooi met de schaduw gespeeld. groet, kos

Jaap51 op 10 april 2018 om 18:56

Tsja die schaduw is nu eenmaal een gegeven, dus maak je de foto. De ene keer pakt goed het goed uit de andere keer niet. Niettemin een alleszins acceptabele foto

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 21:25

Als ik had geweten wat die simpele schaduw zou losmaken had ik waarschijnlijk een andere foto gepubliceerd. Maar misschien ook niet, het is wel een verduidelijkende discussie.
Gr Bas

Bijke172 op 10 april 2018 om 18:42

Ik heb alle berichten gelezen en vind het leuk om te lezen dat de schaduwen hier de meeste mensen storen. Ben pas op Pixperience geweest en heb daar meerdere lezingen gevolgd. Daar vinden ze juist dat je ergens doorheen moet fotograferen juist om wat sfeer te creëren. Dus wat de een mooi vind, vind de ander spuuglelijk, net als met kunst. En dat is maar goed ook anders wordt alles zo saai. Ik vind hier persoonlijk de slagschaduw dan ook niet storend.
Gr Sacha

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 18:56

Wat grappig dit Sacha om te lezen door de lezingen?

Bijke172 op 10 april 2018 om 19:34

Ja hè, ik vind aan de creatieve natuurgrafie echt niet alles mooi. Maar soms zijn er dingen bij waarvan ik denk ja daar kan ik wat mee. En door de lezingen kijk je soms ook weer anders naar foto’s wat ook leuk is

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 20:42

Ik heb pas door het lezen van het boek Creatieve Natuurfotografie dezelfde ervaring gehad.
Gr Bas
Dank voor je reactie.

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 19:42

Dat vind ik ook met de gulden snede in de fotografie ...is lang niet altijd dat ik dit het mooiste vind.... grappig hoor hoe je daar anders in gaat staan

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 15:54

Hoi Bas heb veel gemist aan foto's maar terug kijken doe ik maar niet ja net bij iemand met een serie die ik zelf heel interessant vind.. Man wat heb je een stemmen gekregen bij deze foto, dat is weer zoom ten voeten uit. Want eerlijk is eerlijk ik vind dit echt een mindere foto van jou (terwijl je een prachtige gallerie hebt) Beetje jammer van de schaduw ook. Wat zijn het prachtige dieren he...Zo sierlijk . In Artis sta ik er ook altijd een tijdje bij te kijken.

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 16:25

Hoi Lenie,
Ik denk dat de stemmen en de vieuws laten zien dat smaken verschillen.
Ik probeer te leren van de opmerkingen voor mijn volgende foto's .
En ja, de ene foto is beter dan de andere. Maar dat geldt denk ik voor iedere fotograaf.
Groetjes
Bas

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 16:39

Tuurlijk, ik plaats ook kiekjes waarvan ik denk tjee kwaliteit is minder

Nou ik kan je vertellen dat na 11 jaar zoom ofzo iets ...het grootste deel complimenten geeft om maar zoveel mogelijk stemmen en complimenten terug te krijgen. En ik heb daar werkelijk niet veel aan. Van mij mag er eerlijke kritiek gegeven worden altijd.

PS Ik zit nu wat te scrollen ik zie dat meer mensen het geschreven hebben,
en ook dat je het eens bent met Ali dit schrijf je zelf "Vooral die schaduw dwars op zijn lichaam stoort mij achteraf steeds meer."

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 16:58

Dat klopt, ik heb ook geschreven dat ik door deze opmerkingen leer om kritischer te zijn op mijn eigen werk vóórdat ik een foto publiceer. Maar dat neemt niet weg dat er ook mensen zijn die er anders over denken.
Ik kan niet beoordelen met welke gedachte mensen complimenteren of stemmen. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik mijn best doe om een eerlijke mening te geven over foto's. En als ik een foto leuk vind, dan stem ik er op. Wat mij wel ergert is dat er mensen zijn die wel bedanken voor een reactie, maar zelf nooit reageren op foto's.

En om misverstanden te voorkomen. Ik stel het op prijs als je eerlijk je mening geeft over mijn foto's. Wel graag concreet, zodat ik er van kan leren. En neem mij niet kwalijk als ik het niet eens ben met je kritiek, dat hoort er ook bij.

Groetjes Bas

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 17:03

Je hebt gelijk Bas want je hebt er niet veel aan wat ik ervan vind over die vele stemmen... ieder zijn eigen mening en dat respecteren. Ik had mij niet zo moeten laten gaan, .Wat mij aan de foto opvalt is dat ik de schaduw niet mooi vind en dat de halmen ertegenaan zitten, en dat de foto bij mijn gekalibreerde scherm donker oogt. Verder laat ik het hierbij

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 17:19

Ik heb het palmblad in de foto betrokken om wat diepte aan de foto te geven. Gezien de diverse opmerkingen achteraf misschien niet de beste keuze. Ik beschik niet over een gekalibreerd scherm. Ik bewerk op een laptop met daaraan gekoppeld een tweede scherm. Voor ik publiceer bekijk ik de foto ook nog een keer op mijn tablet. Op basis van die beoordelingen heb ik de belichting bewerkt zoals hij is. In elk geval een bewuste keuze.
Goed idee om het hier verder bij te laten.
En ja, ik vind het jammer dat je jezelf hebt laten gaan naar aanleiding van één van mijn foto's.

lenie1958-2 op 10 april 2018 om 18:44

Ik moet echt lachen hoor om je laatste zin... Ali en anderen Jonggolde kunnen alles schrijven en daar ben je het mee eens...dit wilde ik nog even kwijt..Ik denk dat je beter kan stoppen met mij te volgen want ik blijf toch mijn mening geven, dat ik het jammer vind dat ik mij zo heb laten gaan komt omdat er een enorme discussie om 1 foto komt jeempie zeg, er zijn belangrijkere dingen in het leven

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 21:44

Niet alleen die flamingo, maar ook ik moet ff bijkomen van deze discussie.

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 20:47

Mijn laatste zin is ingegeven door mijn gevoel dat je reactie vooral was ingegeven door je opinie over het realiteitsgehalte van reacties en stemmen. Die kritiek heeft geen betrekking op mijn foto, maar op mijn volgers. Als je vindt dat zijn ten onrechte positief reageren moet je bij hen een reactie plaatsen en niet botweg mijn foto afkraken. Dan kun je een dergelijke reactie verwachten. De andere kritiek was onderbouwd, daar kan ik wat mee en leer ik van.


Ik besteed veel tijd aan reacties op foto's, dat vertaalt zich in meer vieuws. Maar dat geeft mij veel feed back. Daar heb ik behoefte aan.
Ik ben recent gestopt met werken na een publieke functie waar ik 60 tot 80 uur per week in stak. In mijn fotografie boek ik al jaren geen vooruitgang meer omdat ik er onvoldoende tijd en energie in kon steken. Ik heb nu tijd en behoefte aan feed back om te groeien.

De toon maakt de muziek.
Net zoals jij neem ik geen blad voor de mond. Ik stel kritiek op prijs, maar ook de nuance.
En als je niet wil dat ik je volg, dan staat het je vanzelfsprekend vrij om de vriendschap te verbreken. Ik zou dat wel jammer vinden
Gr Bas

Hansjolie op 10 april 2018 om 11:56

Mooie opname met zachte kleuren, flamingo staat er fraai op.
Gr Hans

Jo53 op 10 april 2018 om 09:12

jammer van de schaduwlijnen....

RoelieSteinmann op 9 april 2018 om 20:39

Hij staat hier in een mooie pose even lekker te wachten Bas. Wat een mooie kleuren heeft hij toch en dat geeft een mooi contrast met de lichte ogen.

groetjes Roelie

JacolienL op 9 april 2018 om 17:37

Mooi hoor zo roze als hij is. Zijn die flamingo's in het wild ook zo roze? Ik heb ze in Portugal gefotografeerd en daar waren ze behoorlijk wit. Alle foto's overbelicht.....

Gr jacolien

BasvanHulst-Kuiper op 9 april 2018 om 18:26

De kleur ontstaat door het eten van kreeftachtigen. Het caroteen uit de kreeftjes stapelt, hoe ouder de flamingo, hoe rozer/roder hij-zij wordt. Verder wordt de ene soort roder dan de andere. Chileense flamingo's zijn gekleurder dan gemiddeld. De Europese soort is het bleekst.
Ik heb de kleuren niet overdreven
Gr Bas

bennik op 9 april 2018 om 12:01

Prachtige kleuren en fraaie houding .....gr.Ben.....+

bennik op 9 april 2018 om 12:02

Prachtige kleuren en fraaie houding .....gr.Ben.....+

melaniemvo op 9 april 2018 om 11:14

In gedachten verzonken, zo een flamingo al gedachten heeft... Prachtige foto.
Groeten van Melanie

BasvanHulst-Kuiper op 9 april 2018 om 17:53

Ik geloof zeker dat ook flamingo's nadenken over de zin van het leven. Ook voor dieren is er meer tussen hemel en aarde....
Gr Bas

joop2 op 9 april 2018 om 08:39

Mooi zachte kleuren en een fijne sfeer.

gr Joop

jzfotografie op 9 april 2018 om 08:29

Prachtige belichting en kleuren , een klassefoto !

Groeten, Joop

ali op 9 april 2018 om 08:27

mooie zachte opname, wel vind ik het een beetje jammer van die schaduwen er doorheen...
leuk om ze trouwens in het wild te kunnen zien..

BasvanHulst-Kuiper op 9 april 2018 om 17:28

Vooral die schaduw dwars op zijn lichaam stoort mij achteraf steeds meer.
Ik weet het, vóór het uploaden moet ik kritischer zijn. Ik probeer voortaan nog strenger voor mijzelf te zijn.
Gr Bas
In Calp ligt een oude zoutwinning nog uit de Romeinse tijd. De winning is tot eind vorige eeuw in gebruik geweest.
Na het beëindigen van de zoutwinning heeft de natuur het kunstmatige zoutmeer weer terugveroverd. Het is inmiddels aangewezen als natuurgebied en en leeft onder ander een groep flamingo's en steltkluten. Je kunt de dieren vanaf het voetpad zien, maar voor mooie foto's zijn ze net te ver weg.
Gr Bas

ali op 10 april 2018 om 08:39

wat geweldig zeg, wat zullen ze daar mooi uitkomen in die héél andere omgeving
Vooral deze felrood/oranje flamingo's denk ik....
Zelf heb ik er een enorme hekel aan als er schaduwen over een dier vallen, probeer dat zoveel mogelijk te vermijden en waarschijnlijk had je hier ook best een flamingo kunnen fotograferen zonder die schaduwen? Ook al lees ik hier dat velen het "natuurlijk" vinden.... nou... ik niet.. maar uiteraard is dat alleen maar mijn eigen mening..
Ik zie nog liever een hek in de achtergrond dan schaduwen over het dier...
maar uiteraard is dit geen kritiek, alleen maar mijn zienswijze op een foto van een ander..

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 15:05

Kritiek mag ook hoor. Persoonlijk vind ik een hek echt heel vervelend. Schaduwen vind ik zelf minder erg, maar dáár wordt ook anders over gedacht. 8n elk geval voor mij bij selectie een puntje om mee te nemen. Ik ga er van uit dat een paar mensen het zeggen, maar dat veel meer mensen denken "jammer, die schaduw hoort niet".
Overigens deze groep heeft een plekje onder de bomen. Vooral palmbladeren geven vervelende schaduwen. Ik zet deze flamingo's op Mijn to do lijstje voor een bewolkte dag.
Gr Bas

ali op 10 april 2018 om 15:13

het is echt niet storend hoor, maar we hadden samen afgesproken dat we gewoon zouden zeggen wat we vinden en zelf vind ik dit hartstikke leuk, smaken verschillen en dat is fijn en ook dat we dat gewoon tegen elkaar kunnen zeggen..
Hou ik van!

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 15:33

Daar hou ik ook zeker van. Het geeft mijzelf de ruimte waar ik van hou en van commentaar steek ik meer op dan van complimenten. Complimenten vind ik ook prettig hoor....

ali op 10 april 2018 om 15:37

uiteraard en ik geef gewoon altijd mijn eerlijke mening.. daar kun je van op aan.

BasvanHulst-Kuiper op 10 april 2018 om 16:03

wederzijds!

ali op 10 april 2018 om 16:06

heel graag, dat weet je!

JvandeGazelle op 9 april 2018 om 05:22

Prachtige portretopname met een mooie scherpte en belichting.
Mooie natuurlijke kleuren en fraaie details in de veren.
Groet, John.

Ray Beers op 8 april 2018 om 23:21

Erg mooi moment. Lijkt wel of hij iets zit te overpeinzen.....
Mvg. Ray

GvS61 op 8 april 2018 om 22:10

Mooie foto van een beauty ! + Gr

MarjonvanderVegt1967 op 8 april 2018 om 22:05

Welk 'n schoonheid, wat 'n prachtige plaat Bas.
Lieve groeten, Marjon

thirzaniemantsverdriet op 8 april 2018 om 21:33

Mooie sierlijke houding, en erg mooi met het zachte licht op de veren.

Groetjes,
Thirza

Toine3 op 8 april 2018 om 21:31

Mooi vastgelegd in een fraaie compo.fijne scherpte en kleuren.
gr,Toon

Tanneke op 8 april 2018 om 21:09

Fraai de scherpte, kleuren en uitsnede..
.. leuk in de groene omgeving, ik ben niet zo'n liefhebber van 'steriele' foto's
Groetjes, Tanneke

BasvanHulst-Kuiper op 8 april 2018 om 21:38

Bij dierentuinfotografie lukt het lang niet altijd om een natuurlijk ogende omlijsting in je composities te betrekken. Ik doe daar wel altijd met best voor. Daardoor ben ik helaas niet altijd even scherp op schoonheidsfoutjes.
Gr Bas

Tanneke op 8 april 2018 om 22:00

Mijn opmerking was naar aanleiding van de kritiek hieronder.. ik vind het juist mooi als er wat van de omgeving van een dier te zien is, zoals bij jouw foto.
Groetjes, Tanneke

BasvanHulst-Kuiper op 8 april 2018 om 22:28

Zo heb ik het ook begrepen

Tanneke op 9 april 2018 om 20:36

bertus52 op 8 april 2018 om 20:48

Mooie combo en kleur met een perfecte scherpte.
gr Bertus

artmen op 8 april 2018 om 20:39

Zo die zit wel heel mooi in zacht prachtig licht.

hayke op 8 april 2018 om 20:29

Schitterend wat een pracht compositie met dito kleuren.

gr. hay

350 op 8 april 2018 om 20:21

Prachtige scherpe opname met mooie kleuren.+

Gr Wim

Apo op 8 april 2018 om 20:15

Duidelijk geduldig wachtend. Mooi, ook in compositie.
Joep.

koppelman op 8 april 2018 om 20:13

staat er goed op
met mooie kraaloogjes

gr. hans

Redfox16 op 8 april 2018 om 19:47

Fraaie foto, Bas..
De scherpte mooi op het oog en prachtige kleuren.
Tja.. je kan kritisch over de details zijn maar je hebt niet elke compositie voor het zeggen.
Tenslotte is dit zoals jij het hebt waargenomen en jij het wil laten zien... Niets mis mee!

Groet en stem, jan..

BasvanHulst-Kuiper op 8 april 2018 om 20:15

Dank je wel Jan, ik twijfelde al aan mijn eigen kritische vermogen.
Blij te horen dat je er ook anders over kunt denken.
Gr Bas

marijke1234 op 8 april 2018 om 19:24

Gave foto mooi belicht kleuren scherpte ik vind niet storten de schaduw .
Groetjes marij+

BasvanHulst-Kuiper op 8 april 2018 om 20:13

Ik ben blij te horen dat je de schaduw niet vindt storen. Ik vond al dat ik niet kritisch genoeg was op mijn eigen foto's
Gr Bas

Codeb57 op 8 april 2018 om 19:07

Om de kop en snavel niet te overbelichten is de rest van de foto wat aan de donkere kant.
Mooie scherpe opname.
Gr. Cor+

jonggolde op 8 april 2018 om 18:52

Sorry, maar ik ben heel kritisch. Ik vind het jammer dat er schaduw strepen over zijn lijf lopen en ook dit ene spriet zit wel erg dicht tegen zijn kop aan. Als je niet van eerlijk commentaar houdt, moet je mij gewoon als vriend verwijderen.

BasvanHulst-Kuiper op 8 april 2018 om 19:08

Ik hou van eerlijk commentaar.
Ik denk er niet over om je te verwijderen.
Dank je voor je reactie
Ik baal er wel van dat ik niet kritisch genoeg ben geweest over deze foto.
Gr Bas

GerardvO op 8 april 2018 om 18:46

Mooie scherpe opname. Leuk om te zien. Gr Gerard

28

Stemmen

Bekeken:235

Favoriet:3

BasvanHulst-Kuiper

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 07-11-2016

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Mila
  • Focus
  • Jump
  • This is Africa
Datum:
8 apr. 2018 18:17:10
Camera:
Nikon D500
Iso:
100
Sluitertijd:
1/2000 sec
Diafragma:
f/5.3
Brandpuntsafstand:
210 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast