Upload jouw foto's

Canon EOS 550D - 200 - f/5.6 - 1/800 - 40 mm

Deze foto heb ik gemaakt op Ameland. Ik heb net de basiscursus gevolgd en ben hier vooral bezig geweest met de scherpte diepte.


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Orkarin op 19 september 2012 om 15:12

Tja, ik kan alleen maar beamen wat Kiekazoo zegt!
Het is een mooi plaatje geworden. Hoe ziet hij eruit in zwart wit? Of wordt hij dan te saai?
Leuk dat je op zoom bent gekomen!
Groetjes,
Karin

kiekazoo op 19 september 2012 om 12:05

Hallo Yvonne

Ik las dat je zowel net de basiscursus hebt gevolgd en dat je ook nog niet zo lang lid bent. Ik kan dan alleen maar zeggen welkom op Zoom en maak er iets van. Je bent zelf verantwoordelijk voor het feit of mensen je gaan volgen en naar je foto's komen kijken. Mocht je vragen hebben omtrent zoom dan geef maar een seintje en dan zal ik je proberen te helpen.

Deze foto heb je inderdaad mooi gebruik gemaakt van je scherpte diepte. Je kan je scherptediepte voor aan in je foto leggen maar ook verder naar achteren. In deze foto heb je de scherptediepte op het paaltje liggen. Daarmee maak je het paaltje in feit ook het hoofdonderwerp. Omdat een ieder wel ziet dat dit een paaltje is zou je ook de scherptediepte op de struik kunnen leggen. Het paaltje wordt dan onscherp maar iedereen kan nog steeds zien dat het een paaltje is. De struik geeft een iets meer natuurlijk effect en de een vind dat natuurlijk mooier als de ander. Voor je compositie heb je het hoofdonderwerp (het paaltje) mooi uit het midden geplaatst en links in je foto. Hierdoor wordt je foto wat interesanter. Het prikkeldraad neemt de kijker mee de foto in en zo komt de kijker vanzelf bij de struik (helmgras)uit. Misschien een leuk opdrachtje c.q. uitprobeersel. Als je de volgende keer zo'n foto maakt neem er dan eens drie. De eerste leg je de scherptediepte op de paal, bij de tweede op de struik en de derde op de paal daar achter. Hierdoor zie je zelf wat het beste effect geeft en wat jou het meeste aan staat.

Groetjes Harrie (aka kiekazoo)

0

Stemmen

Bekeken:28

Favoriet:0

yvonneverhoef

Niveau:beginner
Lid sinds: 18-09-2012

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Eindeloze brug
  • 20170917_151909
  • It's Cold Outside
  • Idyllisch landschap langs de Regge
Datum:
18 sep. 2012 20:19:25
Camera:
Canon EOS 550D
Iso:
200
Sluitertijd:
1/800 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
40 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast