Upload jouw foto's

Nikon D610 - 100 - f/11.0 - 30/1 - 16 mm

Deze foto heb ik genomen aan het Starven op een stormachtige middag in de lente van vorig jaar. Het waaide hard, regende soms en was donkerder dan je zou verwachten midden op de dag. Dat heb ik proberen vast te leggen met behulp van mijn Big Stopper en een lange sluitertijd.

Kijk op http://www.deshamer.nl voor meer informatie over mijn werk.


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Blackdog op 21 maart 2017 om 23:52

Schitterend deze Silver monotone. Het licht links naast het boompje en in het midden op de graspluimen is weergaloos mooi !! Maar ook de boomsilhouetten links en rechts. Ben het deels met Joshua eens, maar die silhouetten zijn ook mooi. Ben ook fan van 1x1. Maar zou hier w.s. kiezen voor 5x4, een magnifiek alternatief. MVG Glenn

Deshamer op 22 maart 2017 om 22:31

Hoi Glenn, bedankt voor de complimenten en analyse. Die vierkante uitsnede heb ik getest en ziet er ook mooi uit en ik denk dat 5x4 ook wel zal werken. Echter, ik heb deze geschoten in 6x4 (de standard Nikon D610 ratio) dus dan laat ik m het liefst het zelfde. Meestal wijk ik daar alleen om de volgende redenen vanaf; als de compositie niet werkt in 6x4 (vanwege vervelende objecten aan de zijkanten) dan doe ik 5x4 of zelfs 4x3. Of als ik een m gelijk geschikt wil hebben voor als wallpaper (mits de compositie het toe laat uiteraard) dan 16x9.

Joshua181 op 21 maart 2017 om 16:32

Prachtig donker beeld, de onheilspellende sfeer van de storm wordt goed overgebracht zo! Mooi de boom zo tegen het lichtere stuk lucht. Persoonlijk zou ik hier denk ik voor een vierkante uitsnede kiezen (boom nog steeds op 1/3 van rechts) en echt zwart-wit in plaats van sepia. Behalve dat ik vierkant van zichzelf al een erg mooi formaat vind, denk ik dat het bij deze foto goed zou werken omdat je dan de focus op de boom wat minder verliest, naar mijn mening is er nu links net te veel ruimte. Maar je moet even kijken wat je het meest aanspreekt, dit is een kwestie van smaak natuurlijk (je kan het in ieder geval makkelijk even uitproberen). Ik hoop dat je hier wat aan hebt , de foto is zo ook al erg mooi in ieder geval!
Gr. Joshua

Deshamer op 21 maart 2017 om 21:38

Hoi Joshua, super bedankt voor je complimenten en uitgebreide feedback....daar heb ik wat aan. Heb het gelijk even getest en inderdaad een vierkante uitsnede ziet er ook mooi uit.
Ik snap alleen je opmerking over de "sepia" kleur niet zo goed, op mijn monitor ziet de foto er namelijk zilverachtig uit (dit komt doordat ik de foto omzet naar BW en dan dmv split toning wat blauw aan de highlights toevoeg). Ze komen dan ook in mijn verzameling Silver Monochromes.

Joshua181 op 21 maart 2017 om 23:11

Goed om te horen! Ja sepia is het eigenlijk ook niet, ik kan de juiste naam er niet voor vinden haha. Ik bedoelde in ieder geval dat hij niet echt zwart-wit is, maar op deze manier krijg je juist wel weer een origineel beeld. Ik vind het op zich namelijk ook wel wat hebben, en al helemaal als je hier een serie van maakt natuurlijk.
Trouwens, wil je een keer vierkante foto's plaatsen op zoom, dan heb ik misschien nog een handigheidje voor je wat je eventueel zou kunnen gebruiken. Wat zoom in ieder geval op mij pc altijd doet is dat hij de foto zo groot maakt dat je hem niet helemaal in een keer kan zien, zelf vind ik dit altijd enorm hinderend (ook omdat de licht afleidende tekst en titel zo dichter bij de foto staan). Met ipiccy.com kan je heel makkelijk een kader om je foto plaatsen waardoor dit probleem wordt opgelost (je kan het zien bij mijn foto's). Dit werkt uiteraard ook met verticale foto's. Zomaar even iets wat ik me net bedacht .

Deshamer op 22 maart 2017 om 22:38

Ja dat zilverachtige maakt ze net anders dan gewoon zwart-wit en vind ik persoonlijk erg mooi. Je kunt de serie hier vinden: https://500px.com/deshamer/galleries/silver_monochromes. Ik ben het met je eens dat zo'n kader vaak erg mooi werkt en de foto een soort gallerie uitstraling geeft. Het jammere is dan wel dat ik meerdere versies van foto's (met en zonder kader en in verschillende formaten) moet maken omdat kaders (maar ook bv namen) niet overal zijn toegestaan. Vandaar mijn keuze om het zonder kaders en signature te doen.

Joshua181 op 23 maart 2017 om 20:21

Wow, een gave serie is het! Begrijp nu de keuze om ze in 'zilver' te bewerken gelijk een stuk beter. Ik vind het altijd erg leuk om zo'n serie te bekijken, de losse beelden worden samen nog veel sterker. Begrijp ook goed waarom je het lastig vind om met kaders te werken, vind het zelf ook altijd vrij onoverzichtelijk dat ik ze weer apart in een map moet zetten, en het kost ook wat extra tijd. Dat moet je er voor over hebben.

Deshamer op 24 maart 2017 om 08:48

Bedankt voor het compliment, het enige wat ik nog moet doen met die serie is om ze een keer in een iets logischere/betere volgorde te zetten. Maar dat is net als met de kaders een kwestie van gebrek aan tijd cq tijd die ik liever aan andere dingen besteed.

antonio51 op 21 maart 2017 om 13:31

Een mooi, wat somber en dreigend beeld. Sterk werk!
Groeten, Ton

Deshamer op 21 maart 2017 om 21:29

Hartstikke bedankt Ton, dan is het goed overgekomen.

thirzaniemantsverdriet op 21 maart 2017 om 12:36

Prachtig wat een mysterieuze en spooky sfeer! Kan zo op de cover van een thriller!!! Prachtig ook de beweging in de takken te zien, door de lange sluiter.

Groetjes,
Thirza

Deshamer op 21 maart 2017 om 21:28

Dankje Thirza, die beweging daar ging het om maar ben met je eens dat de foto ook wel een beetje spooky is.

AIM op 21 maart 2017 om 10:12

Heel stemmig beeld geworden. Mooie kleur tonen!

Deshamer op 21 maart 2017 om 21:25

Dankjewel!

4

Stemmen

Bekeken:101

Favoriet:0

Deshamer

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 04-06-2014

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Bomenrij
  • De boerderij
  • Cold outside
  • Smullend echtpaar
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
21 mrt. 2017 08:32:35
Camera:
Nikon D610
Iso:
100
Sluitertijd:
30/1 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast