Upload jouw foto's

Sony A77 II - 250 - f/2.8 - 1/640 - 20 mm

Nog een van dezelfde locatie als de vorige twee foto's. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Ik heb niet geprobeerd om het zo natuurlijk mogelijk te laten zijn, zonder het echte natuurlijke te verliezen.


Reacties (11)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
wko op 19 juni 2015 om 11:10

Kan me helemaal vinden in de woorden van Ton. Het vrouwelijk lichaam heb je gewoon fraai vastgelegd.
gr.Willy

Sake-van-Pelt op 19 juni 2015 om 11:10

Dankjewel!

antonio51 op 9 mei 2015 om 08:07

Ik ben meer van kleuren, hoewel ik goed begrijp wat een ieder zegt over de voordelen van zwart wit. In dit geval vind ik de tint van de huid en kleur van het haar mooi passen naast het roestbruin van de rechterkant. Dus, je merkt het: zoveel hoofden zoveel zinnen. Ga dus gewoon je eigen gang!
Groeten, Ton

Sake-van-Pelt op 9 mei 2015 om 08:23

Ook jij erg bedankt voor je reactie! Het feit dat zo veel mensen de moeite nemen om te reageren en de foto te bekijken is al een groot compliment voor mij! Ik vind de kleur in dit geval ook erg mooi passen, maar dat de roest en de kleur van haar haar bij elkaar passen had ik zelf nog niet eens gezien! Zo ziet iedereen dus weer nieuwe dingen en heb ik weer nieuwe aandachtspunten voor een volgende foto om er dan ook bewust rekening mee te houden!

Gentiaan op 8 mei 2015 om 21:21

Bij de zwart witte heb je meer aandacht voor de vormen. Bij deze foto ga je toch meer naar details kijken en raak je een beetje zicht op het geheel kwijt. Ik vind ook het licht bij de zwarte mooier.
Verder mijn complimenten voor de opmerkingen die er worden gemaakt.

Sake-van-Pelt op 9 mei 2015 om 08:20

Dankjewel voor je reactie! Het is een keuze en het is aan de fotograaf om te zorgen dat de nadruk op het juiste onderwerp komt te liggen. Met alle opmerkingen ben ik erg blij! Ik kan er echt mee verder!

wikado op 8 mei 2015 om 20:11

Hele mooie foto en heel fraai van kleur en belichting ...*

gr. Wikado

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 20:16

Dankjewel!

alexsippedeboer op 8 mei 2015 om 20:03

mooie foto

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 20:16

Dankjewel!

slejan op 8 mei 2015 om 19:52

Mooie foto.
En wat er over gezegd moet worden is gezegd.

Groeten Jan

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 20:16

Dankjewel! Ik heb een hoop goed commentaar gekregen inderdaad!

botafriko op 8 mei 2015 om 19:44

Mooie plaat heb je hier. Heel mooi belicht.

Groeten Roy

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 20:14

Dankjewel!

jkt001 op 8 mei 2015 om 19:03

genoeg reacties om wat van te leren. een moedig en bemoeidigd begin in deze moeilijke taak van de fotografie. gr Jan

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 19:17

Dankjewel voor je reactie! Het is een lastige tak van fotografie, maar ik heb gemerkt dat mijn leercurve heel steil is, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt

kasaboela op 8 mei 2015 om 18:58

Hoi Saky, mooie foto, model en locatie alleen een opmerking en ik zie het vaker hier en verbaas mij erover dat er nooit iets over gezegd word.
Het naar de camera positioneren van de voeten en bij jou nog wel de onderkant, als het niet anders kan oké, maar hier is toch de mogelijkheid geweest om het model iets te draaien en dan was je ook die scherpe schaduw kwijt zonder het model in bochten te laten wringen.
En persoonlijk had ik mijn plekje gezocht voor het oude ijzer, en kijk je uit met het prikkeldraad je beschadig zo je mooie model.
Groet René

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 19:15

Dankjewel voor je reactie! Hier heb ik wat aan! Ik heb er nooit over nagedacht dat de voeten niet richting de camera mochten. Ik ga hier de volgende keer zeker op letten! Ook het iets draaien om de schaduw kwijt te raken is een goede tip! Er is dus nog een hoop te leren! Deze positie was de enige plek waar ze in de zon kon zitten, het was maar een klein stukje dus. Persoonlijk vind ik het juist mooi dat het oude ijzer in beeld is trouwens.

kasaboela op 10 mei 2015 om 21:32

Nog even één opmerking, misschien doe je er niets mee maar het verklaart wel waarom sommige kijkers de foto mooi vinden maar niet kunnen beschrijven wat er nu mis mee is.
Kijk nog een keer heel kritisch naar je foto en merk dat deze niet in balans is(van daar de opmerkingen over het grote stuk ijzer aan de rechterkant(wat juist mooi is bij het haar van het model)).
Zie je model als kantelpunt en bemerk dat er niets is aan de linkerkant wat de foto in evenwicht houd.
Het is een gevoel wat mensen vaak niet kunnen verklaren maar wel zien dat de foto niet prettig oogt.
Een kleine lichtvlek of prop aan de linkerkant had de boel in evenwicht gebracht, de foto is nu te zwaar aan de rechter kant(noem me een mieren neuker maar het is een gevoel).
Groet René

Sake-van-Pelt op 10 mei 2015 om 21:59

Ik denk dat je hier de vinger op precies de juiste plek weet te leggen! Dat is denk ik precies wat deze foto nog mist. Dat dit soort subtiele dingen missen aan een foto betekend echter wel dat ik wel in de juiste richting zit en dat het niveau van de foto wel hoog is. Ik ga dit zeker meenemen naar de volgende shoot! Dankjewel!

kasaboela op 8 mei 2015 om 19:53

Hoi Saky, ik bedoelde ook voor het oude ijzer vind dat een mooier dan de bakstenen muur.
Maar het moet wel mogelijk zijn natuurlijk en je zal gemerkt hebben er is heeeeeeel veel om op te letten.
Groet René

CAMaurer op 8 mei 2015 om 18:03

in kleur is die ook erg mooi . komt wat warmer over door het warme zonlicht dat op de rug van het model schijt. persoonlijk vind ik de zwart wit versie beter . die komt veel beter tot ze recht als de kleur versie . het sterken punt van de zwart wit versie vind ik is dat die rustige over komen.
nadeel van kleur is daar gaan veel meer aspecten in je nadeel werk . begrijp me niet verkeerd het is een prima compositie. het mooie van zwart wit is dat heet soms dingen maskeert die in keur bijvoorbeeld niet mooi ogen en juist in zwart wit wel mooi ogen. wat ik probeer te zeggen is bij kleur is het heel confronterend met erotiek fotografie als met zwart wit . dus weer een extra uitdaging .
gr Cyril stem +

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 18:08

Ik begrijp precies wat je bedoelt! In zwartwit is het gemakkelijker om de nadruk ergens op te leggen. Het lichte is vaak het belangrijkst. Met kleur heb je ook nog kleuren waar je op gaat letten en daardoor is het moeilijker om je te focussen op het onderwerp. Des te belangrijker dat de fotograaf er voor zorgt dat de kijker direct doorheeft waar je naar moet kijken. Kleur is inderdaad ook veel confronterender, je gaat snel de mist in met huidskleur en dat ben ik ook een klein beetje gegaan hier vind ik zelf. Het blijft iets dat je leert door het veel te doen!

Foto60 op 8 mei 2015 om 17:56

Een klassieke pose die door het eenrichtings licht mooi geaccentueerd wordt, en nog steeds natuurlijk er uit ziet. Mooie vlakverdeling, aan mij heb je een fan! Gr, Ed +

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 18:01

Dankjewel! Zoals je aan de schaduw van de arm kan zien is het licht vrij hard en dus was het lastig om de belichting op orde te krijgen, gelukkig is het goed gelukt! Dat je hier iets meer van de ruimte ziet waar ze inzit vind ik ook mooi.

Foto60 op 8 mei 2015 om 18:12

De keuze voor een wit laken is ook niet verkeerd, je moet de reflectie niet onderschatten. En altijd makkelijk mee te nemen En die schaduw? Die hoort daar. Als je het model in bochten gaat wringen is de natuurlijke pose weg

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 18:23

Er is niets mis met die schaduw hoor Meer om aan te geven dat het licht niet gemakkelijk was. En dat kleed, ja dat had ik eigenlijk meegenomen om om prikkeldraad heen te wikkelen zodat we gemakkelijk over het hek heen konden klimmen... Toen bedacht ik mij dat we het ook hiervoor konden gebruiken, haha! En die reflectie is echt goud waard inderdaad!

7

Stemmen

Bekeken:1641

Favoriet:1

Sake-van-Pelt

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-01-2014

Meer foto's uit de categorie Naakt

  • Zondagochtend
  • La Lunetta
  • Lauran van Schilt Photography
  • Together (black&white)
Datum:
8 mei 2015 17:35:22
Camera:
Sony A77 II
Iso:
250
Sluitertijd:
1/640 sec
Diafragma:
f/2.8
Brandpuntsafstand:
20 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast