Upload jouw foto's

Nikon D300 - 200 - f/4.5 - 1/60 - 24 mm

deze foto heb ik gemaakt voor een eindopdracht voor mijn fotografie opleiding.het thema religie. ik heb dit onderwerp verzonnen toen ik s'nachts niet kon slapen na mijn nachtdienst. ik had een beeld in mijn hoofd en ben er mee aan de slag gegaan.ik heb een verhaal gemaakt van 12 beelden waar de moeder haar dochtertje komt opzoeken op de begraafplaats. het meisje is daar aan het spelen en ziet haar moeder aankomen. maar haar moeder loopt haar dwars voorbij zodat het meisje iets heeft van wat is dit nu mama. zo gaat zij mee naar haar eigen graf en ziet haar moeder verdrietig staan. ze snapt niet dat ze haar niet ziet of hoort. op een gegeven moment gaat ze naast haar moeder staan en dan ziet ze haar naam. uiteindelijk gaat haar moeder weg maar het meisje gaat toch met haar moeder mee om altijd bij haar te zijn totdat haar moeder ook naar het hiernamaals gaat.

een heel verhaal maar wel een indrukwekkende serie is het geworden vind ik. de moeder en het meisje zijn mijn buren en vonden het zelf erg speciaal om mee te doen. voor het meisje heb ik eigenlijk een toneelstukje opgevoerd en dit heeft ze prima gedaan.zij is 10 jaar oud en ik vind dit heel knap van haar dat ze dit gedaan heeft. gr bianca


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
janay op 18 augustus 2009 om 09:42

Om het beeld misschien wat sterker te maken zou ik nog krapper croppen tot net na het meisje. Komt de nadruk nog meer op haar te liggen. Misschien is het ook een idee om de lucht bij de moeder wat donkerder te maken en een licht verloop naar het lichter toe.
Ook zou ik proberen om het meisje iets minder fel wit te maken of iets meer transparanter en evt. de "gloed" om het meisje heen misschien net iets sterker te maken. Vind het meisje nu persoonlijk te hard overkomen en gezien het verhaal zou ik proberen om haar iets zachter over te laten komen en dan de moeder wat harder.

Voor mij zoals ik het zie is de moeder gehard door haar verlies en het meisje blijft zacht omdat ze blijft spelen en vrolijk blijft maar ook omdat ze een kindje blijft wat het verdriet op een andere manier kent.

Zo is het zoals het bij mij overkomt. Misschien dat je er iets mee kunt.
Vind wel het idee heel sterk en zeker goed uitgevoerd.

gr. patricia

bianca dijck op 21 januari 2009 om 22:04

hoi flupke

klopt in de nachtdienst en dan vaak erna kan ik niet altijd slapen en dan ga ik zitten denken. het is een heel verhaal maar voor mij een goede opdracht om ook eens dieper na te denken. 13 februari is mijn presentatie van de 6 eindopdrachten en dan krijg ik ook mijn beoordeling. de kleur zwart is zeker wat aan de donkere kant maar dit is ook de bedoeling ,gr bianca

evh-fotografie op 21 januari 2009 om 20:50

Hoi Bianca,
Sjonge wat een opdracht, en leu kom te zien dat ook jij na een nachtdienst plots inspiratie opdoet, heb ik ook altijd
Maar even over de foto, met het verhaal erbij zeer indrukwekkend ben dan ook benieuwd naar de rest van je serie en ook naar de beoordeling ervan. Ik weet niet of het de bedoeling was maar de foto neigt een beetje naar de donkere kant.
Gr Eric

magic op 21 januari 2009 om 10:18

Hoi Bianca,
Heel indrukwekkend, alleen de moeder komt een beetje stijf over.
Het meisje doet het schitterend maar de moeder staat er maar een beetje.
Maar ik heb dan ook heel aandachtig naar je foto zitten kijken!!
Heel origineel en mooi vastgelegd.
Groetjes Marion

janden op 21 januari 2009 om 09:32

Je hebt het verhaal mooi in beeld weten te brengen.
Goed gedaan.
Gr.Jan.

VisanFotografie op 21 januari 2009 om 06:59

Ik vind het een erg mooie foto, ontroerend ook. Heel mooi gedaan! Gr Anneke

ronab op 21 januari 2009 om 01:05

Hoi Bianca,
Ik vind dat je dit heel erg mooie hebt gedaan, je verhaal erbij verklaart veel van de foto en maakt dit ook erg sterk. Het sterke contrast en het 'overbelichte' meisje maken deze foto helemaal af in de stijl waarin je het verhaal vertelt, mijn complimenten hiervoor!
groetjes Ron

0

Stemmen

Bekeken:152

Favoriet:0

bianca dijck

Niveau:semiprof
Lid sinds: 21-02-2006

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Zussen
  • glasblazer
  • vlieger
  • Volg de lichtjes.....

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
21 jan. 2009 00:37:55
Camera:
Nikon D300
Iso:
200
Sluitertijd:
1/60 sec
Diafragma:
f/4.5
Brandpuntsafstand:
24 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast