SIGMA’s eerste objectief met Canon RF Mount

12 augustus 2024 11:28
23 juli 2024 08:07
Partnerredactie

De SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary is een uitzonderlijk lichte en compacte, heldere en scherpe standaardzoomlens voor mirrorless camera’s met een crop-sensor. Deze ultieme allrounder is nú ook beschikbaar voor de Canon RF Mount.

Advertorial - In samenwerking met Sigma.

Speciaal voor objectieven met de Canon RF Mount ontwikkelde SIGMA een controle-algoritme, inclusief optimalisatie van de AF-aandrijving en communicatiesnelheid. Naast de snelle autofocus ondersteunt de lens ook Servo AF en in-camera aberratiecorrectie. De compacte behuizing van deze lens biedt een gebruiksvriendelijk fullframe zoombereik equivalent van 28,8mm tot 80mm, met een groot diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik. Dit stelt je in staat om te genieten van prachtige bokeh-effecten en scherpe beelden dankzij de nieuwste optische ontwerptechnologie.

-a4KweYePQGyYjxr-NFK5hg

Grootse daden

Al voor de officiële lancering van deze lens, eind juni van dit jaar, voelde landschapsfotograaf Ronald Jansen, dit objectief aan de tand in het Italiaanse Toscane. “Het is de kwaliteit zoals ik van SIGMA gewend ben, maar dan in een super licht en compact jasje,” aldus Ronald.  

Hij schoot onder andere een prachtige, zeer dynamische foto op een onbekende maar prachtige locatie aan de Toscaanse kust. Een dergelijk beeld wilde Ronald per se maken om te laten zien tot welke grootse daden de uitzonderlijk compacte en lichte SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary in staat is. Zo heeft de lens een maximale diameter van φ69,2 mm, een lengte van 74,5mm en een gewicht van slechts 300 gram. Hiermee is “hij” de kleinste én lichtste in zijn klasse. Ronald: “Dat maakt dit objectief tot een ideale reislens. Hij levert prachtige beeldkwaliteit én je neemt hem moeiteloos overal mee naartoe. Deze lens is echt Ideaal voor de reislustige fotograaf die graag licht bepakt op stap gaat, maar geen concessies wenst te doen aan de beeldkwaliteit. Ik gebruikte hem op een Canon R7, een gouden duo!”

-fn45gnjmTY2N3Xd10brh2w

© Ronald Jansen

-HWzf2HKHTq2NkgmKtB5oug

© Ronald Jansen

Close-up

Dankzij de minimale scherpstelafstand van 12,1cm en een maximale vergrotingsfactor van 1:2,8, leent de SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary zich ook ideaal voor close-up opnames van je onderwerp. “Ik ben dus ook regelmatig de bosjes ingedoken met deze lens. Het is met recht een allrounder. Je kan er alles mee doen wat je tijdens een reis zou willen doen. Van landschappen tot macro en van portret tot  documentaire-achtige beelden. En ook voor de “gewone” vakantiekiekjes in de stad of een pittoresk dorpje is hij ideaal. Juist vanwege zijn compactheid.”

-Iq83xMHJRuGk_P1pgvT_BQ

© Ronald Jansen

Een verademing

“Normaal gesproken loop ik te sjouwen met een tas van minstens 15 kilo, nu had ik steeds alleen een klein tasje bij me met daarin de 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary en de R7. Daardoor kon ik uren door een stad slenteren zonder dat ik last kreeg van mijn schouders of mijn rug. Echt een verademing.”

Lees hier meer over de SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary of lees de volledige blog van Ronald Jansen over dit objectief!

-FH63gJP6RjStdDKoig7tkA

© Ronald Jansen