Peak Design Micro Clutch

16 augustus 2023 08:57
redactiezoomnl

Peak Design heeft de Micro Clutch-‘handstrap’ aangekondigd, die specifiek is ontworpen voor systeemcamera’s.

De Micro Clutch is ontworpen met de kleinere omvang van camerabody’s zonder spiegelconstructie in gedachten, en biedt bescherming tegen het laten vallen van de camera tijdens het fotograferen, of dat nu straatfotografie of langdurige studiosessies betreft. Een opvallende eigenschap is de aluminium basisplaat met een laag profiel, die een verborgen bevestigingsgereedschap herbergt. Dit maakt snelle toegang tot het batterijvak mogelijk. 

Daarnaast bevat de Micro Clutch een verwijderbaar statiefplaatje, compatibel met Capture-, PD- en Arca-Swiss-compatibele-statieven van andere merken. Er is ook een ingebouwd bevestigingspunt voor gebruik met alle camerariemen van het eigen merk. De Micro Clutch is uitgerust met een vingerlus die plaats biedt aan twee tot vier vingers voor veiligheid, een bandbevestiging die zich aanpast aan de vorm van de hand, en een ‘wicking pad’ van microvezel die vocht afvoert voor het comfort.

De Peak Design Micro Clutch is compatibel met diverse systeemcamerabody’s. Er zijn twee modellen leverbaar: het L-plaatmodel voor camera’s met een forse handgreep en het I-plaatmodel voor camera’s met een minimale of helemaal geen handgreep. Voor digitale spiegelreflexen wordt de originele Peak Design Clutch aanbevolen. De Peak Design Micro Clutch is inmiddels leverbaar bij Peak Design-dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs voor zowel het L-plaat- als het I-plaatmodel bedraagt € 74,99.

www.transcontinenta.nl

www.peakdesign.com