Meld je gratis aan
Mike test de KDB-101-BLACK op reis naar Kaapverdië. © Case Logic KDB-101-black - Mike Janssen 4

16 oktober 2017, 13:09

Mike Janssen was afgelopen september naar Kaapverdië. Hij ging op vakantie en test de KDB-101-BLACK van Case Logic.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Uitpakken van de tas

De tas komt binnen in een enorme doos. Gelukkig weegt deze niet zoveel, maar qua volume was hij aan de maat. Bij het uitpakken was de tas goed verpakt. In folie gewikkeld. Gelijk werd mij duidelijk waarom de doos zo groot moest zijn. De onderkant van deze tas is van een hard materiaal. Hierdoor kan je de tas dus gemakkelijk op de grond zetten zonder hem om te laten vallen. Na het uitpakken ben ik gelijk begonnen met het zoeken naar alle opbergvakken, hier zijn er dus genoeg van.

Inpakken van de tas

Het fijne aan deze tas is dat je een ritsvak aan de bovenkant van de tas hebt zitten. Hier kan je je camera recht naar beneden in schuiven zodat je camera en je lens die bevestigd zit aan je camera goed en veilig opbergen. Verder kon ik er ook nog 4 andere lenzen in kwijt, een externe flits, acculader, drie poot statief, laptop, ipad en wat losse assecoires, zoals een extra accu, geheugenkaartjes etc. Als het aan de opbergruimte lag had ik niks te klagen.

Eerste keer op pad met de KDB-101-BLACK

Tijdens het eerste gebruik van deze tas valt het gelijk op dat de tas niet alleen als mooie tas kan fungeren, maar ook nog eens zorgt dat je een stabiele rug krijgt. De tas is wat steviger en heeft allemaal gel kussentjes in het rugvlak zitten. Hierdoor krijg je veel stevigheid. Dit is tevens ook een klein nadeel wat mij betreft. Door de stevige rugvlakken is het lastig om een comfortabele positie aan te houden als je op je hurken zit bijvoorbeeld.

Het gebruik van de vele opbergvakken in de tas is handig ingedeeld. Zo kan je gemakkelijk je camera pakken uit het bovenste vak zodat je niet je hele tas hoeft te openen. Dit is echt een groot voordeel. Ook is het enorm handig dat er aan de onderkant van de tas een harde plaat zit, dit merk je echter niet als je hem op je rug draagt. Door deze plaat kan je de tas gemakkelijk neerzetten op de grond zonder dat deze omvalt en dus vies wordt. Als de onderkant vies wordt, kan je deze gemakkelijk met een vochtig doekje schoon maken.
Conclusie

Mijn conclusie over deze tas is dat deze tas een goede tas is voor een fotograaf die graag veel spullen mee wilt nemen op vakantie of op reis. De tas mag mee als handbagage in het vliegtuig en is goed af te sluiten. Je kan er veel in meenemen en daardoor kan je dus al je apparatuur in 1 keer meenemen. Ook de onderkant van de tas is erg handig om je tas netjes neer te kunnen zetten zonder dat deze omvalt. Verder is hij erg comfortabel als je hem op je rug hebt zitten, iets minder als je bukt of op je hurken zit, maar dit is niet hinderlijk want dan kan je ook je tas even af doen en op de grond neer zetten. De tas is goed schoon te houden en door de vele opbergvakken heb je genoeg voor al je apparatuur. Ook het bovenste vak om je camera rechtop in de tas te zetten en uit te nemen zonder dat je je hele tas moet open maken, is zeer handig.


Over Mike Janssen

Mijn naam is Mike Janssen en ik ben 22 jaar. Ik ben nu bijna een jaar bezig met fotograferen met mijn Canon 1300D. Ik heb afgelopen zomer mijn eerste opdracht gehad. Een bruiloft. Deze opdracht vond ik zeer interessant dat ik binnenkort wil gaan kijken voor een iets professionelere camera om meer opdrachten te gaan doen. Ik heb verder niet echt een specialisme. Ik vind het leuk om wilde dieren, natuur en personen te fotograferen. Benieuwd naar meer foto's van Mike? Bekijk ze hier!Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews