Meld je gratis aan
Nikon portretworkshop: Julie Ann  © Nikon, Julie Ann, foto 1

2 november 2017, 16:15

Julie Ann is beroepsfotografe en legt graag bijzondere momenten en herinneringen vast. Julie Ann: "Ik zie de wereld om mij heen in beelden en het vastleggen daarvan is mijn passie. Fotografie geeft mij energie en vreugde." Tijdens de portretworkshop test ze drie verschillende Nikon lenzen.

Samen met 3 mede-Zoomers ben ik uitgenodigd door Zoom.nl om deel te nemen aan de workshop 'portretfotografie' begeleid door Gemmy Woud-Binnendijk, op een prachtige locatie bij Museum Oud Amelisweerd. We mogen verschillende lenzen van Nikon testen. 's Ochtends verzamelen we bij restaurant de Veldkeuken Amelisweerd. Na een voorstelrondje, krijgen we uitleg over de lenzen. Emile van Nikon School heeft een grote koffer met verschillende prime- en telelenzen meegenomen. Ik heb zelf de Nikon 85mm 1.4 wat ik echt een fantastische lens vind! Ook deze zit in de koffer, maar aangezien ik deze lens al ken, ga ik vandaag voor andere lenzen waar ik nog niet mee gefotografeerd heb.


Nikon 105mm primelens
Deel 1 van de workshop vindt plaats in het museum, een prachtig huis midden in de natuur met diverse kunstobjecten, historische interieurs en behangsels, die wij mogen gebruiken als achtergrond voor de foto's.

De styling van model Isabel is mooi afgestemd op de sfeer van het museum. Als eerste test ik de Nikon 105mm primelens. Een wat zwaardere lens vind ik zelf, maar een mooie portretlens. Ik heb er haarscherpte foto's mee gemaakt!
Hij is makkelijk in te stellen en voldeed aan al mijn verwachtingen. Het viel me op dat de bokeh net zo mooi is als de 85mm F1.4.


Nikon 60 mm F2.8
Tussendoor mogen we wisselen van lens, en ik kies voor de Nikon 60 mm
F2.8. Dit is een Macrolens, het nadeel bij deze lens is wel dat ik dat vrij dicht voor het model moest gaan staan, terwijl ik bij portretfotografie juist liever wat afstand creëer.

Helaas was er niet veel licht aanwezig op de locatie, waardoor ik de iso ver omhoog moest zetten, vandaar dat je ook een beetje een 'korrel' terugziet in de foto. Toch vind ik het ook wel iets hebben, het geeft een beetje een vintage sfeertje in mijn foto. Ik heb het model iets van de achtergrond laten staan om een mooie scherpe/diepte te creëren. Waarbij ik een mooie bokeh kreeg in de foto.


Tijdens het tweede deel van de workshop zijn we met het hele team naar buiten gegaan om daar verder de lenzen van Nikon te testen.


Nikon 70-200mm F4
Als laatste kies ik voor de Nikon 70-200mm F4 ( foto 1-2-6-7-8). Bij deze lens merkte ik dat hij soms wat moeite had met scherpstellen. Ook is de lichtsterkte niet het beste dat je kunt krijgen, maar voor buiten was het genoeg.Ik had eigenlijk niet verwacht dat de foto's mooi scherp zouden worden. Toch ben ik best tevreden over de kwaliteit. Maar hij is niet te vergelijken met de 105mm F1.4 Dit is voor mij toch de beste van alle lenzen die ik heb mogen testen. Het was een leuke inspirerende leuke dag!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn