Verdiep je in iconische fotografie van toen & nu: Test de FUJIFILM X-T50

25 augustus 2024 09:09
21 augustus 2024 11:02
Partnerredactie

Ben jij een enthousiaste fotograaf die altijd op zoek is naar een nieuw uitdaging? Wil jij aan de slag gaan het met recreëren van iconische foto’s uit de Nederlandse geschiedenis, terwijl je een nieuwe camera test? Dan zijn wij op zoek naar jou! In samenwerking met Fujifilm mag jij aan de slag met de FUJIFILM X-T50 terwijl jij deze uitdaging aangaat.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Fujifilm.

Herbeleef iconische momenten

Bij Zoom.nl houden we van creatieve uitdagingen. Daarom willen we jou uitnodigen om deel te nemen aan een uniek project: het recreëren van een oude, iconische foto met de FUJIFILM X-T50. Denk aan de legendarische foto van de Dam in Amsterdam tijdens de bevrijding van 1945 of de beroemde plaat van de Euromast in Rotterdam bij zonsondergang. Deze foto's hebben niet alleen historische waarde, maar ze laten ook zien hoe fotografie de tijd doorstaat na alle jaren.

We zijn op zoek naar fanatieke fotografen die de essentie en het gevoel van deze iconische beelden vastleggen met een moderne twist. Je krijgt de kans om je creativiteit de vrije loop te laten en jouw versie van een klassieker te creëren. Het doel is niet om de foto exact te repliceren, maar om de sfeer en het verhaal opnieuw te vertellen door jouw lens.

-PMws0_tvRByhlETYxYTqpA

Inspiratie uit het verleden

Om je wat inspiratie te geven hebben wij een lijstje gemaakt van bekende foto’s uit de Nederlandse geschiedenis:

- De foto van de Dam, 7 mei 1945 - Een beeld dat de vreugde en opluchting na de bevrijding perfect vastlegt.

- Rotterdam na het bombardement van 1940 - Een foto die de verwoesting en wederopbouw van de stad laat zien.

- Het straatbeeld van de Jordaan in de jaren '60 - Een nostalgische blik op het leven in Amsterdam in de vorige eeuw.

- De bouw van de Deltawerken (1958-1997) - Foto's van de indrukwekkende bouwwerken die Nederland tegen het water beschermen. 

Natuurlijk zijn er nog tal van voorbeelden van bekende foto’s uit de Nederlandse geschiedenis. Duik zelf in de archieven en zoek een foto uit het verleden die jij graag zou willen namaken. Het kan zo simpel zijn als de bouw van de Waalbrug in Nijmegen opnieuw vastleggen en vergelijken met hoe deze er nu uitziet of een oud portret recreëren in de studio door middel van fine art fotografie. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en laat je inspireren door foto’s van toen!

Ontdek de FUJIFILM X-T50

De FUJIFILM X-T50 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke camera die perfect is voor dit project. Met zijn 26.1 MP APS-C X-Trans CMOS 4-sensor en X-Processor 4 beeldverwerkingsengine biedt deze camera een uitstekende beeldkwaliteit. Het heeft een snel en nauwkeurig autofocussysteem met 425 fasedetectiepunten, waardoor je moeiteloos scherpe beelden kunt vastleggen. De camera beschikt over een OLED elektronische zoeker en een kantelbaar touchscreen, wat het maken van creatieve composities vergemakkelijkt.

Daarnaast biedt de FUJIFILM X-T50 diverse filmsimulaties die de look en feel van klassieke films nabootsen, waardoor je jouw iconische foto een authentieke touch kunt geven. Met zijn compacte en lichte ontwerp is deze camera ideaal voor zowel straat- als reisfotografie.

-fZ_UEk87SH-wWGck4A2bIQ

Meld je aan en maak de iconische foto!

Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan? We zijn op zoek naar enthousiaste fotografen die de FUJIFILM X-T50 willen testen en een iconische foto willen recreëren. Meld je aan door je gegevens in te vullen in dit formulier en vertel ons welke iconische foto jij zou willen namaken en waarom. Schrijf je nu in en misschien ben jij binnenkort degene die de FUJIFILM X-T50 mag testen.

Niet uitgekozen om te testen, maar wel aan de slag gaan met de challenge? Fujifilm roept Fujifilm fotografen op om hun recreaties in te zenden via social media! Op Instagram kun je @fujifilmnederland taggen en #fujifilmtoenennu gebruiken. Wie weet plaatsen wij jouw resultaat dan in het Zoom.nl magazine en repost Fujifilm jouw foto op hun eigen socials en website!

Meld je aan en test mee!